„Gyvenimas be ruletės“ – papasakok savo istoriją

2024 m. birželio 17 d. 11:56
Lrytas.lt
Šiais laikais dažnai kalbama apie žmonių priklausomybes alkoholiui, tabakui, narkotikams. Netgi maistui. Tačiau apie priklausomybę nuo azartinių lošimų vis dar kalbama puse lūpų.
Daugiau nuotraukų (1)
Vis daugiau žmonių kenčia ne tik nuo priklausomybių įvairioms psichotropinėms medžiagoms, bet ir nuo azartinės veiklos. Deja, pasaulio lošimų sostine vadinamo Las Vegaso spindesys, prie ruletės stovintis mėgstamas filmų herojus Džeimsas Bondas niekam nekelia neigiamų asociacijų apie sunkias ir skaudžias lošimų pasekmes.
Psichologai perspėja, kad lošimai patenka į sunkiausiai gydomų priklausomybių penketuką. Lošimų priežiūros tarnyba sulaukia vis daugiau prašymų neleisti lošti. Vien per pastaruosius šešerius metus registruota daugiau nei 42 000 asmenų prašymų jiems neleisti lošti. Ir kasmet prašymų skaičiai auga. Apklausų duomenys rodo, kad azartinius žaidimus lošė apie 12 proc. šalies gyventojų.
Deja, bet už Holivudo filmų ir spalvingų reklamų slepiasi viena klastingiausių priklausomybių. Azartiniai lošimai finansiškai ir psichologiškai sužlugdo ne tik lošiančiojo, bet ir jo artimųjų gyvenimus.
Naujienų portalas Lrytas.lt inicijuoja socialinę akciją „Gyvenimas be ruletės“ ir kviečia su lošimų priklausomybėmis susidūrusius žmones dalintis savo istorijomis, išgyvenimais.
Galbūt jūsų papasakotos patirtys ir pavyzdžiai kitus įkvėps pokyčiams, padės atpažinti savo ar artimųjų problemas bei parodys, kad priklausomybę lošimams galima įveikti ir pradėti naują gyvenimo etapą be ruletės.
Pavojus dėl azartinių lošimų slepiasi ne tik kazino. Priklausomybę nuo azartinių lošimų gali sukelti ne tik ruletė, bet ir iš pirmo žvilgsnio nekaltos sporto lažybos su draugu ar įsigytas momentinės loterijos bilietas. Kiekvieno kelias – skirtingas. Tačiau kuo daugiau papasakotų skirtinų gyvenimo kelionių, tuo daugiau likimo pakeleivių tarp jų gali atrasti savo istoriją.
Istorijomis dalintis kviečiame ne tik su priklausomybe nuo lošimų susidūrusius žmones, bet ir jų artimuosius, draugus, su jais dirbančius specialistus. Pasakojimų lauksime adresu bendraukime@lrytas.lt. Anonimiškumą garantuojame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.