Nesuprato dėl būsto paramos jaunai šeimai: „Ar čia apgaudinėjami visi?“

Sveiki, labai daug buvo kalbama apie tai, kaip mūsų valstybė suteikia paramą pirmam būstui jaunoms šeimoms... Tik deja, manau, nėra taip, kaip sakoma.

 Už grynuosius galinčiai būstą nusipirkti šeimai parama, specialistų teigimu, nereikalinga.<br> V.Ščiavinsko/123rf.com nuotr. koliažas.
 Už grynuosius galinčiai būstą nusipirkti šeimai parama, specialistų teigimu, nereikalinga.<br> V.Ščiavinsko/123rf.com nuotr. koliažas.
Parama pirmojo būsto įsigijimui žadama jaunoms šeimoms.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Parama pirmojo būsto įsigijimui žadama jaunoms šeimoms.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-06 07:03, atnaujinta 2019-05-06 08:46

Prieš kelias dienas pradėjome domėtis apie šią paramą ir sužinojom, jog tokia tai galioja tik imant paskolą... Tai kyla klausimas: kuo ta valstybė padeda jaunoms šeimoms, norinčioms įsigyti pirmąjį būstą? 

Mes būstą norime pirkti už grynuosius pinigus. Tai jau mes nebegalim gauti 15 proc. subsidijos... O paėmus paskolą juk reikėtų mokėti palūkanas ir žiuri, kad nieko čia naudingo. O juk ir paskolą ne visi gali gauti...

Žodžiu, ar niekas nekelia to klausimo, ar čia toliau tiesiog apgaudinėjami visi... Dabar tai ale padedam, bet iš tikro niekas nieko čia nepadeda, tik priverčia imti paskolą...

***

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Ministro patarėja viešiesiems ryšiams Eglė Samoškaitė paaiškino, kad galintiems „už grynuosius“ būstą įsigyti žmonėms parama nėra reikalinga, todėl ir neteikiama.

„Vienas iš pagrindinių pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimomscpaskatos tikslų yra padėti įsigyti nuosavą būstą, kai dėl nepakankamų finansinių galimybių šeimos negali to padaryti savarankiškai, savomis lėšomis.

Finansinė paskata gali būti naudojama kredito daliai apmokėti arba pradiniam įnašui padengti. Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad subsidijos teikiamos, kai būstas įsigyjamas regionuose.

Jeigu jauna šeima turi galimybę įsigyti būstą savo lėšomis, valstybės parama ar kredito įstaigos paskola jai nėra reikalinga. Tokia šeima taip pat gali plačiau rinktis, kur įsigyti būstą, nes nėra būtinybės rinktis būsto regione“, – sakė E.Samoškaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?