Už vizitus pas gydytojus sumokėjo 250 eurų: „Šio politiko vardas man – keiksmažodis“

Pastaruoju metu stebėjome ne vieną politinį įvykį. Matėme naujojo prezidento rinkimų batalijas, stebėjome premjero „išsivartymo iš gaidžio“ performansą. Bet vieno žmogaus vardas mūsų šalyje jau tapo beveik keiksmažodžiu. Bent man. Tai – Veryga. Aš norėčiau pakalbėti apie šio žmogaus, sveikatos ministro, vardu Aurelijus Veryga, darbus tautos vardan.

Sveikatos ministrui A.Verygai autorius siūlo pasvarstyti apie pasiekimus jo pareigose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sveikatos ministrui A.Verygai autorius siūlo pasvarstyti apie pasiekimus jo pareigose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2019, 3:20 PM, atnaujinta Aug 5, 2019, 6:27 PM

Ar tikrai jis taip gerai dirba? Visai neseniai girdėjau istoriją apie tai, kaip moteris taloną pas gydytoją gavo praktiškai po dvejų metų. Dvejų metų! Čia normalu? Veryga, aūūū!!! Kodėl taip yra, kai pagal dabartinę tvarką turėtų būti galima pasirinkti vieną iš 3, mažiausiai užimtą įstaigą? Čia tavo rūpestis žmonėmis.

Man irgi buvo buvo panaši situacija, kai reikėjo užsiregistruoti vizitui pas kardiologą. Per visokius nesklandumus gavau taloną po beveik 300 dienų. Tad vietoje to teko paskubėti ir registruotis į vieną privačią kliniką.

Gerai, kad turiu sveikatos kortelę, kurią man išdavė darbovietė. Nes žinote, kiek kainuoja privati kardiologo konsultacija? 110 eurų. Beveik 400 litų tais buvusiais pinigais. Maniau, bus maksimum 70, bet čia 110 eurų. Kosmosas.

Viską suskaičiavus galiu pasakyti, kad trijų skirtingų gydytojų konsultacijos man atsiėjo 250 eurų. Praktiškai 1000 litų. Ir čia kieno nuopelnas? Juk ne savo noru rinkausi privatų gydymą, o iš būtinybės – nebuvo įmanoma reikiamu laiku patekti pas nemokamus specialistus.

Taigi, jei jau esi prastesnis žmogus, tai ir lauk, suglaudęs ausis. Nors iš mūsų algų sveikatos apsaugai nuskaito pinigus. Tai jeigu aš juos moku, kodėl negaliu gauti paslaugos bent jau per padorų 1-3 mėnesių laikotarpį?

O gal čia tos mažųjų ligoninių uždarymo idėjos pasekmė? Juk patys labai gerai suvokiame, kad, tarkim, tos kelios Klaipėdos ligoninės tikrai negali aptarnauti tokio kiekio aplinkinių miestelių žmonių poreikio.

Tai dar kartą – come on (liet. „nagi“. – Red.), pone Veryga. Vis dar nori vadovauti sistemai, kuri jau skęsta?

Tokie atvejai, kaip tos moters ar mano parodo, kad su valstybiniu sektoriumi nesusitvarkoma, o privatus, deja, daugeliui neįkandamas. Sunku įsivaizduoti, kaip daugiavaikė, už minimalią algą dirbanti motina ar vienišas pensininkas galėtų sau leisti tokias paslaugas. Taigi, valdžioje esantys, gal visgi reiktų užleisti savo pareigas tam kad su jomis mokėtų susidoroti?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.