Ūkininko lauke avariniu būdu nusileido lėktuvas

O sako, kad stebuklų nebūna! Ukmergės rajone gyvenančiam ūkininkui toks įvykis nutiko prieš pat Joninių šventę. Jo kieme laimingai nusileido avariniu būdu tūpęs lėktuvas.  

Kaimui ir jo apylinkėms, kurie vyksta Joninių proga link Berzgainių piliakalnio arba Balninkų, yra pramoga pamatyti gražų dangaus skrajūną.<br>A. Koževnikovienė
Kaimui ir jo apylinkėms, kurie vyksta Joninių proga link Berzgainių piliakalnio arba Balninkų, yra pramoga pamatyti gražų dangaus skrajūną.<br>A. Koževnikovienė
Daugiau nuotraukų (1)

Apolonija Koževnikovienė

Jun 23, 2013, 12:31 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:25 AM

Netikėtas įvykis nutiko Traupio kaime gyvenančiam ūkininkui Alvydui Aukštuoliui, kuris savaitgalį švenčia auksinį savo jubiliejų. Jo sodyboje penktadienio vakarą laimingai nusileido avariniu būdu tūpęs privatus lėktuvas. 

Kelionė pilotui iš Latvijos link Pociūnų aerodromo teko baigti Traupės kaime, ūkininko Antano javų lauke. Ir pilotas, kurio net pavardės taip ir nesužinojome, bet jį patį užfiksavome nuotraukoje, buvo sveikas, žvalus. Ir lėktuvas atitemptas į sodybą stovėjo neaplamdytas, ant trijų ratų. 

Prieš jam nusileidžiant, dar danguje, matėme, kad lėktuvas palengva pradėjo gesti, pasigirdo motoro trūkčiojimas.

Pilotas leidosi ten, kur buvo lygesnis laukas. Pasakojo, kad pajuto gedimą jau nuo Panevėžio, bet Aukštaitijos kalneliai, ežerai, miškai, vis trukdė leistis avariniu būdu. Galiausiai, išleido ratus ir bandė nusileisti į javų lauką. Lakūnas tikėjosi, kad geri ūkininkai bus surinkę akmenis ir jis laimingai riedės žeme. Manome, kad pilotas tikrai buvo sumanus. 

Jį labai greitai pasitiko bičiulis, kuris džiaugėsi draugo sėkme. Juk tokį įvykį išgyvena ne kiekvienas!

Kaimo žmonėms, kurie vyksta Joninių proga link Berzgainių piliakalnio arba Balninkų, yra pramoga pamatyti gražų dangaus skrajūną, o sodybos šeimininku, kaip mes visi šmaikštavome, dovana jubiliejaus proga.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.