Prezidente, padėkit: šąlantys ligoniai langus dangsto čiužiniais

Klaipėdos vaikų ligoninėje gulinčios mamos su mažais vaikais viliasi, kad prezidentė atkreips dėmesį į sąlygas ir šioje ligoninėje. „Geriau nesirgti ir čia nepatekti“, – tuo įsitikinusi klaipėdietė Vaida, su savo vaiku šiuo metu šąlanti Klaipėdos vaikų ligoninėje. Šios moters palatoje padaryta nuotrauka kaipmat apskriejo socialinį tinklą „Facebook“ – pacientė nuo šalčio ginasi langą dangstydama pagalvėmis ir net vaikiškais čiužiniais.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Burbienė

Jan 31, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:03 PM

Vaida į šią ligoninę atvažiavo su smarkiai – net iki 40,3 laipsnio karščiuojančiu sūnumi. Kai moteris paklausė ligoninės darbuotojų, kaip jos vaikas pagis, kai pro langus kiaurai pučia vėjas, jie esą tik kraipė galvas.

Vaida pati neturi galimybių pamatuoti, kokia temperatūra šiuo metu palatoje.  Tačiau jos nuomone, temperatūra tikrai gerokai per žema, ypač vaikų ligoninei. Moteris teigė, kad ketvirtadienį prie lango padėjo jogurtą, ir jis pavirto į šerbetą.

Kita klaipėdietė Indrė taip pat dalijosi savo patirtimi. Kai jai šąlant ligoninėje vyras norėjo atvežti elektrinį šildytuvą, ligoninės darbuotojai stojo piestu. „Neištvėrusi šalčio išsiprašiau gydytis namo“, – rašė moteris.

„Reikia kviesti prezidentę“, – socialiniame tinkle svarstė dar viena mama, perskaičiusi straipsnį, kaip Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pasibaisėjo sąlygomis Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje.

Savo ruožtu Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė „Bendraukime“ sakė, kad penktadienį ryte patikrino visas palatas – visose jose buvo ne mažiau 18 laipsnių šilumos.

Tiesa, D.Vaitkevičiūtė pripažino, kad vienoje palatoje, kurioje šiuo metu gydomi du vaikai, sulaukė skundo dėl kiaurai per langą pučiančio vėjo. „Iš tiesų prie lango pučia vėjas, reikės jį tvarkyti. Tačiau šiuo metu, kai yra vaikų, juk nesutvarkysi. Rudenį buvo atliktas visų langų profilaktinis patikrinimas, ir mus patikino, kad viskas gerai“, – sakė Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojo pavaduota.

Kartu D.Vaitkevičiūtė pastebėjo, kad ligoninės darbuotojai pasiūlė minėtos palatos ligoniams šildytuvą, tačiau šie jo neva atsisakę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją