Akibrokštas: Izraelyje lietuves pavertė Rusijos pilietėmis

Vilnietė Nijolė Stadalnikaitė pailsėjusi ką tik grįžo iš atostogų prie Negyvosios jūros Izraelyje. Tačiau viešnagės prisiminimus jai kartina nemalonus akibrokštas – Izraelio viešbutis ją ir dar tris lietuves prieš jų valią užregistravo kaip Rusijos pilietes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:39 PM

„Negaliu suprasti tokio elgesio motyvų – nors aiškiai viešbučio registratūroje ištiesiau Lietuvos Respublikos pasą, man buvo išduotas registracijos lapas, kad esu rusų tautybės ir Rusijos pilietė“, – portalui lrytas.lt kalbėjo moteris.

Anot jos, viešbučio „Leonardo Privilege“ darbuotojai nesuprato ir net nenorėjo klausytis turisčių iš Lietuvos pretenzijų. Viešbutyje moterys kalbėjo anglų ir rusų kalbomis.

N.Stadalnikaitė aiškino, kad buvo ne tik įžeisti jos nacionaliniai jausmai. Moterį stebina, kad Izraelyje, kuriame yra plačiai išvystytas turizmo verslas, nesuvokiama, jog Lietuva yra nepriklausoma valstybė, taip pat jau seniai nepriklauso Nepriklausomų valstybių sandraugai – apie tokią priklausomybę skelbė viešbučio bukletas.

„Galiausiai, jeigu kas nors būtų atsitiktų, būtų kilęs koks nors konfliktas, gal mus būtų išskraidinę į Rusiją kaip Rusijos pilietes?“ – svarstė vilnietė, kuriai Izraelyje baimę kėlė naktį iš tolimais girdėti automatų šūviai bei uniformuoti kareiviai paplūdimyje.

Grįžusi į Lietuvą N.Stadalnikaitė dėl akibrokšto Izraelyje kreipėsi į Turizmo departamentą ir turizmo agentūrą, kuri tarpininkavo perkant kelialapį. Turizmo departamente, anot vilnietės, į jos nuogąstavimus niekas nekreipė dėmesio.

O „Kelionių akademijos“, per kurią pirko kelionę, atstovas atsakė, kad ne tik Izraelyje, bet ir Turkijoje, Egipte bei Jungtiniuose Arabų Emyratuose lietuvius neretai registruoja kaip Rusijos piliečius. „Nepakankamai išprusę darbuotojai. Kai kurie nežino, kur yra Lietuva“, – rašė agentūros atstovas.

Viešbučio „Leonardo Privilege“ neatsakė į lrytas.lt klausimus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.