Paaiškėjo, kodėl savaitgalį automobilis įvažiavo į Trakų pilį

Jūsų interneto portalo skiltyje „Bendraukime“ pastebėjau skaitytojo atsiųstą vaizdo klipą, kuriame jis nufilmavo į Trakų pilį įvažiuojantį automobilį ir pareiškė savo nusistebėjimą tokiomis eismo naujienomis.

Klubo prezidentas sunerimusiems Trakų pilies lankytojams paaiškino, kad automobiliai į pilies kiemą įvažiavo tik gavę visus reikiamus leidimus.<br>Automobilininkų klubo N40 archyvo nuotr.
Klubo prezidentas sunerimusiems Trakų pilies lankytojams paaiškino, kad automobiliai į pilies kiemą įvažiavo tik gavę visus reikiamus leidimus.<br>Automobilininkų klubo N40 archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Algirdas Kazlauskas, N40 vyrų autoklubo prezidentas

Jul 23, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:16 PM

Noriu nuraminti tiek jį, tiek puolusius komentuoti šią naujieną, kad tiltas iš Trakų krantinės į Pilies salą tikrai nėra atidarytas automobilių eismui. Skaitytojas savaitgalį regėjo vienkartinį įvykį, kuriam buvo gauti visi reikalingi leidimai, kadangi tą vakarą į Pilies kiemą suvažiavo keletas N40 vyrų autoklubo automobilių.

Ten jie praleido naktį, laukdami sekmadienį suplanuotos iškilmingos N40 vyrų autoklubo atidarymo ceremonijos ir ta proga organizuojamos N40 safario kelionės „Trakai-Ulan Batoras“ starto. Renginyje dalyvavo Trakų meras, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, automobilizmo entuziastai, daugybė turistų ir, aišku, pats safario ekipažas – Vaidotas Marozas ir Šarūnas Paliokas.

N40 vyrų autoklubo veikla buvo sėkmingai pristatyta visuomenei, o keliautojai į Mongolijos sostinę Ulan Batorą iškeliavo serijinės gamybos „VAZ-2104“, kuriuo užsimota įveikti 16 000 kilometrų ilgio maršrutą, kuriame yra atkarpų, kurių vengia ir galingais visureigiais važiuoti bekelės specialistai. Apie pasiruošimą šiai ekstremaliai kelionei jau buvo rašyta Jūsų portale.

Būtent tokia avantiūra – kelionė senu automobiliu per pusę pasaulio – labiausiai atitinka mūsų klubo N40 dvasią: kovoti su vyrų amžiaus vidurio krize autolenktynių adrenalinu.

N40 vyrų autoklubo tikslas – suburti visus vyrus kurie perkopė vidutinį amžių ir įkopė kitą, įdomų ir iššūkių pilną gyvenimo etapą. Deja, neretas šio amžiaus sulaukęs vyras ima gailėtis praeinančio gyvenimo, dėl ko pradeda negerai elgtis – kažkas tikisi problemas išspręsti jaunos moters glėbyje, kažkas alkoholio pagalba. Ir nors mūsų visuomenės supratimu vyriškas vyras neturi teisės pripažinti, kad jis turi problemų, deja, tokio pobūdžio problemų turi absoliuti dauguma vyrų, tik to nepripažįsta, o net jei ir pripažįsta, tai neturi realios galimybės pasinaudoti kažkokia pagalba.

Žinoma, yra Lietuvoje keletas tokio pobūdžio krizių valdymo centrų, tačiau ar mes, būdami vyrais, drįsime garsiai prisipažinti turintys gyvenimo ilgesio problemų? Dauguma tikrai ne.

Todėl N40 vyrų autoklubas renkasi kitą, vyrui ir visuomenei naudingą problemos sprendimo būdą. Mes nesiūlome tuščiažodžiauti, mes siūlome užsiimti aktyvia veikla, apie kurią ne retas vyras jaunystėje svajojo. Klubas jau turi keletą sportinių automobilių, kuriais jau startavo Lietuvos ralio čempionate ir keletoje komercinių auto sporto varžybų. Mes žinome ir suprantame, kad čempionais mes nebūsim, bet mes ir susirenkam ne tuo tikslu, mūsų tikslas gerai praleistas laikas ir svajonių įgyvendinimas, juk iš tiesų, vyrui gyvenimas tik prasideda nuo keturiasdešimties.

Kad ir mūsų minėta klubiečių kelionė sena „Lada“ į Mongoliją. Šiuo metu keturiasdešimt ir daugiau metų sulaukęs vyras vaikystėje, paauglystėje ir jaunystėje važinėjo sovietiniu „žiguliuku“, tai senas, nepatogus ir nemodernus automobilis, bet tikrai ne vienam mūsų metų vyrui suvirpa širdis, įsėdus į šią transporto priemonę. Be to, šiais laikais tai pigus automobilis, ir kol jų dar yra, mes turime galimybę su tikrai nedideliu biudžetu patirti nuostabių pojūčių, prisiminti jaunystę ir tuo pačiu atgauti savivertę. Žinoma, šis projektas nėra lenktynės tiesiogine žodžio prasme, bet tai tikrai rimtos lenktynės vyrui norinčiam, o svarbiausia galinčiam, gyventi su šypsena.

Visą senojo „žiguliuko“ kelionę galima stebėti N40 paskyrose socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir G+. Realiame laike keliautojų buvimo vietą galima pamatyti spragtelėjus čia.

Dar kartą atsiprašome lrytas.lt skaitytojo už jam sukeltą lengvą šoką ir kviečiame prisijungti prie mūsų klubo N40. Žinoma, tuo atveju, jeigu jis yra vyras, kuriam jau suėjo keturiasdešimt metų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.