Kūrinį kultūros sostine tapsiančių Trakų centre vadina pasityčiojimu iš knygų

Trakų gyventojus ir svečius prieš Kalėdas papiktino vaizdas miesto centre: ant virbų sumautos pradurtos knygos, iš kurių suformuota kažkas panašaus į Trakų – 2020 m. Lietuvos kultūros sostinės logotipą.

 Instaliacijos autoriai – Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, šitokiu būdu minintys ne tik Trakų tapimą kultūros sostine, bet ir pačios bibliotekos 80-metį.<br> Facebook nuotr.
 Instaliacijos autoriai – Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, šitokiu būdu minintys ne tik Trakų tapimą kultūros sostine, bet ir pačios bibliotekos 80-metį.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2019, 3:03 PM

Pasirodžius nuotraukoms socialiniuose tinkluose, daugeliui interneto vartotojų tokia instaliacija pasirodė kaip knygų niekinimas ir visiška kultūros priešingybė.

Instaliacija iš knygų stovi miesto centre šalia kalėdinės eglutės prie Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos. Tarp sumautų ant virbų knygų – tokių pasaulinės literatūros klasikų, kaip Fiodoro Dostojevskio, Levo Tolstojaus, Gabrielio Garcia Marquezo, Jerome'o Davido Salingerio ir kitų kūriniai.

Instaliacijos autoriai – Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, šitokiu būdu minintys ne tik Trakų tapimą kultūros sostine, bet ir pačios bibliotekos 80-metį.

„Trakų viešoji biblioteka, pasitikdama „Trakai – Lietuvos kultūros sostinė 2020“ ir Trakų viešosios bibliotekos 80-metį, pasipuošė knygų instaliacija, kuriai panaudotos antram gyvenimui prikeltos knygos!“ – rašoma bibliotekos feisbuko paskyroje prie nuotraukos, kurioje šalia instaliacijos pozuoja bibliotekos darbuotojai.

„Pasityčiojimas iš knygų“, „Gėda“, „Geriau jau būtų išvežtos į Grigiškes, užuot rodžius vaikams pavyzdį, kaip elgtis su knygomis“, – tokiais ir panašiais komentarais atsiliepė internautai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.