Paskelbtas pretendentas gauti Lietuvos architektų žiedą

Šiemet 70-metį švenčiantis ir savo kūrybos albumą „Kelionė“ pristatęs architektas Kęstutis Pempė nominuotas Lietuvos architektų rūmų garbės ženklo apdovanojimui – Lietuvos architektų žiedui.

Šįmet gauti Lietuvos architekto žiedą pretenduoja K. Pempė.<br>Lietuvos architektų rūmų nuotr.
Šįmet gauti Lietuvos architekto žiedą pretenduoja K. Pempė.<br>Lietuvos architektų rūmų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 3:09 PM, atnaujinta Jun 26, 2019, 3:10 PM

K.Pempė, be reikšmingų projektų ir visuomeninės veiklos, taip pat padėjo vertybinius pamatus Lietuvos architektų rūmų kūrimui. Jis atnešė šią idėją ir žengė pirmus žingsnius, kad ji taptų realybe, įkvėpdamas architektų bendruomenę siekti profesinės savivaldos.

Rūmų garbės ženklas skiriamas asmenims, savo darbais reikšmingai prisidėjusiems prie architektūros mokslo ar kūrybinės veiklos plėtros, profesinės veiklos kokybės ir skaidrumo, visuomenės švietimo ir kitos veiklos, susijusios su Rūmų siekiamais tikslais.

Rūmų nariai šioje anketoje gali teikti savo pastabas dėl K.Pempės kandidatūros iki liepos 24-osios.

Lietuvos architektų žiedas teikiamas per metinį Rūmų narių susirinkimą, 2020 m. jį planuojama rengti kovo 25 d.

Šįmet bronziniais žiedais, kuriuos sukūrė ir išliejo skulptorius Kunotas Vildžiūnas, apdovanotas architektas Algimantas Nasvytis (1928–2018), kurio indėlis į Lietuvos architektūrą – tiesiog neišmatuojamas. Jam šis garbingas apdovanojimas paskirtas už indėlį į kontekstualios architektūros puoselėjimą, urbanistinę mąstyseną ir architektūrinį pilietiškumą bei pedagoginę veiklą.

Antruoju žiedu įvertinus viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos architektūrai apdovanotas Vytautas Jurgis Dičius. Jam žiedas įteiktas už pozityvią architektūrą, pedagogiką, pilietiškumą ir milžinišką indėlį architektų cecho labui. Trečiuoju žiedu apdovanotas Eugenijus Viktoras Miliūnas – Simas. Jis šio apdovanojimo nusipelnė už atsidavimą architektūros menui, drąsius ieškojimus ir reikšmingus kūrybinius rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.