Norvegai už naftos milijardus nori nusipirkti dangoraižį

Norvegijos valstybinis pensijų fondas (kitaip – Naftos fondas) nusitaikė į Singapūro „BlackRock Inc.“ parduodamą dangoraižį „Asia Square Tower 1“, kuris yra centriniame miesto rajone, remdamasi savo šaltiniais praneša agentūra „Bloomberg“.

„BlackRock“ taip pat svarsto galimybę parduoti dangoraižį dvynį „Asia Square Tower 2“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„BlackRock“ taip pat svarsto galimybę parduoti dangoraižį dvynį „Asia Square Tower 2“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 7:28 PM

Dangoraižio vertė gali perkopti 3,5 mlrd. Singapūro dolerių (2,5 mlrd. JAV dolerių). Tiesa, ketinimus įsigyti šį dangoraižį yra pareiškę ir didžiausi Singapūro statytojai „CapitaLand Ltd.“ bei „Keppel Land Ltd.“.

Tikimasi, kad susitarimas dėl „Asia Square Tower 1“ bus pasiektas per artimiausias 60 dienų. Tarp šiame dangoraižyje įsikūrusių nuomininkų yra garsiausi pasaulio bankai, tokie kaip „Citigroup Inc“.

„BlackRock“ taip pat svarsto galimybę parduoti dangoraižį dvynį „Asia Square Tower 2“.

Bendra Norvegijos valstybinio pensijų fondo aktyvų suma siekia 875 mlrd. JAV dolerių. Tai yra didžiausias nacionalinis fondas pasaulyje. Pasaulio rinkose šis fondas dirba per „Government Pension Fund Global“ struktūrą.

Remiantis Norvegijos įstatymais, akcijų dalis šiame fonde turi sudaryti apie 60 proc., skolos popieriai – 35 proc., nekilnojamasis turtas – ne daugiau kaip 5 proc.

1996 metais įkurtas fondas iš pradžių buvo orientuotas į obligacijas, tačiau nuo 1998 metų prie jų prisidėjo išsivysčiusių šalių akcijos, 2000 metais – besiformuojančių rinkų akcijos, o prieš trejus metus – nekilnojamasis turtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.