Ko gero išskirtiniausias kiemas Vilniuje, į kurį ne bet kas gali užsukti

Gyvenimas miesto centre gali būti itin patogus ir jaukus, o poilsis kieme – atpalaiduojamas ir saugus. #TOWER projekto kūrėjai naujajame Vilniaus centre įrengė išskirtinį kiemą – retas daugiaaukštis turi tokią įstabią gamtos oazę, kurioje žaliuoja 15-30 metų medžiai, žydi įvairiaspalvės gėlės, o kepsninių zonos laukia pirmųjų pažinčių su kaimynais.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 3:34 PM

„Norime, kad #TOWER gyventojai turėtų laisvę puikiai leisti laiką namuose – ne tik apartamentuose, bet ir kieme. Todėl sukūrėme erdvę, kurioje tiesiog gera būti – su vaikais, su draugais ar vienumoje“, – teigia Saulius Kulvietis, išskirtinį projektą Vilniuje įgyvendinusios statybų bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius.

Brandžių medžių sodinukai buvo atgabenti iš Vokietijos. Kai kurių medžių aukštis jau dabar siekia 7-9 metrus, ir tanki laja suteikia malonų pavėsį prisėdus ant suolelio. Žaidimų aikštelė vaikams įrengta taip, kad joje niekam nebūtų nuobodu ir netrūktų veiksmo.

Visas kiemas yra užuovėjoje, jis – žalias, erdvus ir didelis, tačiau nuo išorės ir gatvės šurmulio atitvertas tvora – patekimą į teritoriją kontroliuoja patys gyventojai. Per stebėjimo sistemą jie gali lengvai matyti, kas nori patekti į kiemą, užsukti į svečius.

„O svečiuose draugai tikrai norės apsilankyti. Juk pro #TOWER apartamentų langus atsiveria gražiausia miesto panorama, o išėję į kiemą žingsniuokite tiesiai prie vienos iš trijų kepsninių zonų ir rodykite ten savo kulinarinius sugebėjimus“, – šypsosi S. Kulvietis. Pasak jo, unikalaus projekto sumanytojai siekė, kad gyvenimas miesto centre būtų kuo patogesnis ir kupinas daugybės malonių akimirkų. Todėl #TOWER įrengtos ne tik patalpos kaimynų susibūrimams, bet ir numatytos konsjeržų paslaugos.

Vestibiulyje dirbantys konsjeržai galės pasirūpinti, kad gyventojus pasiektų maistas iš restorano, laiku būtų suteiktos drabužių skalbimo ar apartamentų valymo paslaugos, o gatvėje paliktas automobilis atsidurtų požeminėje #TOWER stovėjimo aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.