Uostamiesčio veidą pakeisiantis projektas startuoja: pradeda nuo griovimo darbų

Bendrovė „Stemma group“ pradėjo paruošiamuosius darbus „Memelio miesto“ teritorijoje suplanuoto biurų pastato vietoje. Prie gatvės esantys sovietiniai pastatai turėtų būti sulyginti su žeme per kelias savaites. Vienas „Stemma group“ vadovų Nerijus Tilindis sako, kad darbai vyksta teritorijoje, kuriai tvarkyti jau yra išduotas statybų leidimas.

Bendrovė „Stemma group“ pradėjo paruošiamuosius darbus „Memelio miesto“ teritorijoje suplanuoto biurų pastato vietoje.<br>„Stemma group“ vizual.
Bendrovė „Stemma group“ pradėjo paruošiamuosius darbus „Memelio miesto“ teritorijoje suplanuoto biurų pastato vietoje.<br>„Stemma group“ vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

Mar 13, 2023, 7:57 AM

„Norime paruošti teritoriją statyboms. Griovimo darbai labai atsakingi, nes teritorijoje yra pastotė, daug ESO elektros skirstomųjų tinklų, nenorime avarijos ir kad dalis Klaipėdos liktų be elektros“, – sako N. Tilindis.

Anot jo, po griovimo darbų dar bus atlikti archeologiniai tyrimai, kiti paruošiamieji darbai prieš pagrindinius statybos darbus.

„Siekiame, kad jau pradėjus statybos darbus neiškiltų nenumatytų problemų“, – dėmesį pasiruošimo etapui paaiškina N. Tilindis.

Anot jo, planuojama, kad tiek biurų pastatui, tiek pirmajam daugiabučiui statyti bus pasirinktas vienas rangovas. Kaip tik šiuo metu vyksta rangos darbų įmonės parinkimo konkursas.

Beje, gyvenamojo namo statybai leidimas dar nėra išduotas, bet jo laukiama artimiausiu metu.

„Stebime situaciją rinkoje. Matome, kad savo sprendimus dėl finansavimo priima ir bankai. Tačiau ir mūsų akcininkai sumažino lūkesčius dėl finansinės grąžos. Norima, kad projektas vystytųsi“, – sako N. Tilindis.

Anot jo, daugelį taškų sudėlios iš potencialių statybos rangovų gauti pasiūlymai. Tuomet ir paaiškės, ar „skaičiai telpa „Excel“ lentelėse“.

Priminsime, kad „Memelio mieste“ pirmajame etape numatoma statyti 6 aukštų komercinį pastatą su požemine dalimi. Antžeminės dalies plotas sieks apie 11 000 kvadratinių metrų, požeminės dalies – beveik 5 000 kvadratinių metrų.

Taip pat planuojama statyti naują gyvenamosios paskirties pastatą, kurio antžeminės dalies plotas bus apie 8 500 kvadratinių metrų, o požeminės dalies (parkingo) – 5 000 kvadratinių metrų.

Požeminėje stovėjimo aikštelėje numatytos 136 vietos automobiliams.

Pastatas – 5–6 aukštų. Jame suplanuoti 105 nauji butai, kurių plotas – nuo 50 iki 100 kvadratinių metrų. Taip pat pirmuosiuose aukštuose bus įrengta keliolika atskirų komercinių patalpų.

Biurų pastatas ir pirmasis gyvenamasis namas užims tik penktadalį visos „Memelio miesto“ teritorijos, kurios bendras plotas – 5 ha.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.