Klaipėdoje tauragiškių pora pirko normalų butą, kai įsikraustė į jį – pašiurpo

Butą su paslėptais defektais prieš penkerius metus nusipirkę tauragiškiai nepraranda vilties jo atsikratyti ir atgauti pardavėjui sumokėtus pinigus. Dabar bylos ėmėsi Klaipėdos apygardos teismas.

Butą su paslėptais defektais prieš penkerius metus nusipirkę tauragiškiai nepraranda vilties jo atsikratyti ir atgauti pardavėjui sumokėtus pinigus.<br>Asociatyvioji V.Balkūno nuotr.
Butą su paslėptais defektais prieš penkerius metus nusipirkę tauragiškiai nepraranda vilties jo atsikratyti ir atgauti pardavėjui sumokėtus pinigus.<br>Asociatyvioji V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 4:14 PM, atnaujinta Jun 30, 2023, 10:00 AM

Jauna moteris 2018 metų liepą aptiko skelbimą apie parduodamą nedidelį butą Klaipėdoje, Kretingos gatvėje. Apie buto pardavimą skelbė viena Kretingos nekilnojamojo turto agentūra.

Tauragiškė pirmąkart susitiko su nekilnojamojo turto agentūros atstove ir apžiūrėjo butą antrame aukšte. Tai, ką pamatė, moteriai patiko, ji ilgai nesvarstydama pasirašė rezervavimo sutartį vienam mėnesiui ir sumokėjo 1000 eurų.

Prieš pasirašydami pirkimo ir pardavimo sutartį ji su savo draugu keletą kartų bendravo su buto pardavėja. Ir ji, ir agentūros darbuotoja patikino, kad jokių problemų nekils, – nors namas ir nėra pirmos jaunystės, butas tvarkingas.

Rugsėjo 14-ąją pas notarą buvo pasirašyta pirkimo ir pardavimo sutartis. Butas įvertintas 35 tūkst. eurų. Sutarta, kad pinigai bus sumokėti per 36 mėnesius.

Beveik dvejus metus pirkėjai mokėjo pinigus, tačiau kraustytis neskubėjo ir bute neįsikūrė.

Buvo likusi 4 tūkst. eurų skola, kai 2020 metų spalį naujoji buto savininkė pirmą kartą dalyvavo namo gyventojų susitikime. Tuomet ir sužinojo, kad 2018 m. pradžioje name įvyko vamzdyno avarija. Jos metu buvo pažeista pastato laikančioji siena, iškilo grėsmė perdangai tarp aukštų.

Pastatą prižiūrinčios bendrovės „Paslaugos būstui“ dokumentuose nurodyta, kad pirmame aukšte išgriuvo siena bandant išsaugoti bendrąsias konstrukcijas ir laikinai likviduoti avarinę situaciją, dviejuose butuose perdanga suramstyta statramsčiais.

Apžiūrėdami butą būsimieji šeimininkai to nežinojo, o pardavėjai jiems nenaudingas detales nuslėpė. Tuomet ir prasidėjo visi vargai, kai pirkėjai nutarė atgauti sumokėtus pinigus. 2021 metų pradžioje jie pardavėjams pateikė pretenziją „Dėl taikaus pirkimo–pardavimo sutarties nutraukimo, sumokėtų pinigų atlyginimo“. Tačiau sulaukė atsakymo, kad visos jų pretenzijos nepagrįstos.

Sutartyje parašyta, jog pardavėjas garantuoja, kad daiktas yra tinkamas naudoti, neturi akivaizdžių ar esminių trūkumų, be to, nėra jokių paslėptų problemų.

Tauragiškių teigimu, jie paprasčiausiai buvo suklaidinti – tokio buto niekada nebūtų pirkę. Vien tai, kad grindys buvo deformuotos, o po jomis suklotas kartonas bandant jas išlyginti, iškart būtų atbaidę bet ką.

Klaipėdos apylinkės teismo nutarimu pardavėjai turi grąžinti pirkėjams sumokėtus 31 tūkst. 495 eurus. Tačiau nekokybišką butą nusipirkę žmonės Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu džiaugėsi neilgai – buvusi buto savininkė apskundė sprendimą Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.