Dzūko tvarto sienos puošmena - ir į prezidentę panaši moteris

Kumečių kaime (Alytaus r.) seno kluono sienos virto paveikslų galerija

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 19, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:59 PM

34 metų Povilas Abečiūnas spalvingai išpuošė seną tėvų kluoną ir tvartą, kuriuose ir toliau vyksta įprasti ūkio darbai. Nušlifavęs nušiurusias lentas, ant jų atspariu, pastatų lauko sienoms dažyti skirtu emaliu vyras kelis mėnesius kūrė įvairius piešinius.

Idėjos jiems atkeliavo ne tik iš skirtingų amžių dailininkų garsių kūrinių, kuriuos perkūrė savaip, bet ir iš interneto nuotraukų.

Leonardo da Vinci šedevro „Mona Liza“ poza sėdi karvė, linksminasi tarsi iš Rafaelio paveikslų nusileidę angeliukai.

„Dirbau visą praėjusią vasarą neskubėdamas. Su pauzėmis. Nesistengiau vienos idėjos baigti iki galo, nes patinka, kai galiu ką nors pridėti, pakeisti.

Gal dar ir vėliau papildysiu šią „TvArto“ galeriją. O paskutinį paveikslą nupiešiau visai neseniai - praėjusį mėnesį norėdamas įamžinti savo tėvus jų sodyboje“, - pasakojo P.Abečiūnas.

Pagal amerikiečių praėjusio amžiaus klasiko Granto Woodo paveikslą „Amerikietiška gotika“ pradėjęs tapyti savo tėvus, netrukus tėvui jis turėjo parinkti kitą žmoną, nes motina nepanoro būti tapoma.

Ta naujoji nupiešta žmona daugeliui atrodo labai panaši į šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę, nors kai kurie įžiūri ir dailininko motinos bruožų.

Alytaus dailės mokyklos direktorius Redas Diržys savo buvusio mokinio kūrinius šioje neįprastoje galerijoje pavadino proletariniu modernizmu - gražiu ir šokiruojančiu menu.

Prieš kelerius metus Vilniaus dailės akademijoje keramikos studijas baigęs P.Abečiūnas keliauja po Europą pragyvenimui užsidirbdamas iš įvairių atsitiktinių darbų.

„Kaimynai giria, tačiau dar neprašė piešiniais pagražinti jų namų ar ūkinių pastatų. Jei taip atsitiktų, gal ir sugalvočiau dar ką nors įdomaus. Darau viską savaip. Stengiuosi gyventi taip, kaip suprantu. Mėginu suprasti ir surasti, kur mano vieta“, - sakė menininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.