Pataria ekspertas: mitai ir tiesos apie skalbimo mašinas su džiovinimo funkcija

Visai neseniai vienas mano draugas sugalvojo įsigyti skalbimo mašiną su džiovyklės funkcija ir paprašė pasidalinti patirtimi. Jo draugų nuomonės pasiskirstė į dvi kategorijas – vieni turėjo tokias mašinas namuose ir jas gyrė, o tie, kurie jų neturėjo, vardijo įvairiausius stereotipus, kodėl geriau pirkti įprastą, klasikinę skalbimo mašiną. Priežastis paprasta: vis dar gajūs įvairiausi mitai apie skalbimo mašinas–džiovykles. Keletas pavyzdžių: skalbimo mašinos su džiovyklės funkcija sunaudoja daug energijos, gali pažeisti skalbinius ir užima daug vietos namuose. Nusprendėme palyginti kelis mitus su savo pačių patirtimi ir priėjome išvadą, kad mitai yra pasenę, o moderniosios technologijos juos seniai paneigė.

Skalbimo mašina su džiovinimo funkcija gali sugadinti audinį?
Skalbimo mašina su džiovinimo funkcija gali sugadinti audinį?
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Aušrys, elektronikos prekių specialistas

Nov 6, 2017, 8:00 AM

Kaip rodo duomenys, skalbimo mašinų su džiovyklės funkcija pardavimai auga, Lietuvoje jos taip pat tampa vis populiaresnės. Pateiksiu kelis mitus ir tiesas apie skalbimo mašinas su įmontuotomis džiovyklėmis – tikiuosi, tai bus naudinga planuojantiems įsigyti naują skalbimo mašiną.

Mitas Nr. 1: Sugadinti skalbiniai. Susitraukę drabužiai, pasikeitusios spalvos, formos ir netgi skylės skalbiniuose vis dar yra pagrindinė priežastis, kodėl daugelis nesirenka skalbimo mašinos su džiovinimo funkcija. Visgi naujos džiovyklės nuolat testuojamos skiriant ypatingą dėmesį lengvai pažeidžiamų drabužių skalbimui ir džiovinimui. Svarbiausia pasirinkti reikiamą programą, daugelio gamintojų skalbimo mašinos užtikrins maksimaliai kokybišką skalbimą ir džiovinimą.

Mitas Nr. 2: Užima daug vietos. Vis dar manote, kad skalbimo mašinos–džiovyklės užima daug vietos namuose? Naujausi modeliai yra gerokai mažesni ir dabar visi gali turėti švarius bei sausus drabužius nepirkdami atskiros džiovyklės arba kabyklos drabužiams džiovinti. Daugelis gamintojų siūlo įprasto dydžio ar siauresnius modelius mažesnėms patalpoms. Populiariausia „LG Electronics“ skalbimo mašina su džiovyklės funkcija Lietuvoje yra tik 45 cm pločio. Tai įrodo, kokius paprastus reikalavimus skalbimo mašinai kelia pirkėjai – funkcionalus ir ekonomiškas įrenginys taip pat gali tilpti siaurose vietose ir mažuose butuose.

Mitas Nr. 3: Sunaudoja daug elektros ir kitų išteklių. Kiek elektros sunaudoja jūsų dabartinė skalbimo mašina? Moderniausios skalbimo mašinos su džiovyklės funkcija tausoja elektrą, vandenį, laiką ir kitus išteklius. Pavyzdžiui, daugelis skalbimo mašinų užtikrina energijos taupymą naudodamos sensorius, kurie garantuoja optimalų skalbimo ir skalavimo veiksmingumą. Taip pat yra energiją taupančios skalbimo programos, kurios tausoja vandenį arba džiovina greičiau, pavyzdžiui, „Eco-Hybrid™“ technologija. „Eco“ režimas taupo vandenį, o „Hybrid“ sutrumpina džiovinimo procesą, tokiu būdu sumažindamas elektros suvartojimą.

Mitas Nr. 4: Neveiksmingas ir su keliomis papildomomis funkcijomis. Šiuolaikinės skalbimo mašinos turi daug papildomų ypatybių, dėl kurių kasdienė skalbimo ir džiovinimo rutina tampa žymiai efektyvesnė. Pavyzdžiui, daugelis „LG Electronics“ skalbimo mašinų su džiovyklės funkcija ne tik skalbia ir džiovina drabužius, bet ir turi tokias papildomas funkcijas, kaip „TurboWash™“, kuri sutrumpina skalbimo laiką iki 20-30 minučių, „TrueSteam™“ garų funkcija sunaikina iki 99,9 proc. alergenų, o garinis „Refresh“ ciklas atgaivina skalbinius, panaikindamas nemalonius kvapus ir susiglamžymus per 20 min. Beje, daug skalbimo mašinų turi laiko atidėjimo („Time Delay“) funkciją, kuri suteikia galimybę pradėti skalbti likus 5 valandoms iki šeimininko grįžimo, kad drabužiai būtų švarūs ir sausi pačiu laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai