Ką daryti, kai nudžiūva medžiai ir krūmai? Kaunietis rodo pavyzdį

Ką daryti, kai nudžiūva greta namų augantys medžiai ir krūmai? Daugelis juos tiesiog nupjauna. O štai kaunietis seną akaciją pavertė gandralizdžio stovu. Jame įkurdinti gandrai jau daugybę metų džiugina jų šeimininką ir praeivius.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
E.Čižauskas (nuotr. viršuje), ant prie namų augusios senos akacijos kamieno įkurdinęs dirbtinių gandrų porą, tikino, kad jie traukia praeivių dėmesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Čižauskas (nuotr. viršuje), ant prie namų augusios senos akacijos kamieno įkurdinęs dirbtinių gandrų porą, tikino, kad jie traukia praeivių dėmesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2020, 6:52 AM

Žemuosiuose Šančiuose, Liepojos gatvėje, gyvenančio pedagogo Evaldo Čižausko kieme jau 10 metų gyvena gandrai.

Jie neišskrenda net atėjus rudeniui, nes tai – paukščių skulptūros. Gandrienė su gandriuku tupi pasodinti ant aukšto medžio kamieno ir traukia praeivių dėmesį.

E.Čižauskas pasakojo, kad prie jo namo šalia gatvės daug metų augo akacija.

Medis buvo labai aukštas, siekė gatvės apšvietimo laidus. Bėgant metams akacija paseno ir ją teko nupjauti, bet liko storas 3 metrų aukščio kamienas.

„Galvojau, ką su juo daryti. Jau turėjau medinį tekinį, vienoje mugėje pamačiau gandrienės ir gandriuko skulptūras. Iš karto sumečiau, kad juos tiktų įkelti į kamieno viršūnę“, – pasakojo vyras.

Nudžiūvusios akacijos kamieną dabar yra apraizgiusi gebenė. Šią vasarą ji taip suvešėjo, kad jau buvo užgožusi ir gandrus. Vyras samdė krūmų genėtoją, kad jis gebenę nugenėtų.

„Tai buvo padaryta per vėlai, gebenė dabar apdžiūvo. Bet po kurio laiko atsigaus, vėl sužaliuos, kamienas vėl atrodys gražiai“, – tikisi kaunietis.

E.Čižauskas į šią gandrų porą mėgsta pasidairyti pro savo buto langą.

„Daug kas eidami pro šalį gandrus pastebi, sustoja, apžiūrinėja, šypsosi. Man pačiam gandrai atnešė du vaikus. Gal ir kitiems jie sukelia minčių apie palikuonis?“ – svarstė vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.