Vis dar svarstote, kibiras ir šluostė ar robotas siurblys? Argumentai už ir prieš jus nustebins

Artėjančių švenčių rūpesčiai, karštligiškas dovanų ieškojimas, bet visiškai nebelieka nei laiko, nei jėgų tvarkytis namus. O dažnam labai norisi, kad namų aplinka būtų net idealiai švari! Juk būtent šis kriterijus kuria komforto pojūtį bei turi stiprų poveikį mūsų sveikatai.

Egzistuoja puikiai nešvarumus surenkanti, reikalaujanti minimalių pastangų ir netgi sauganti nuo nugaros ir pečių skausmų grindų plovimo schema. Įsidėmėti tuos tris žingsnelius tikrai nėra sudėtinga.<br>www.freepik.com nuotr.
Egzistuoja puikiai nešvarumus surenkanti, reikalaujanti minimalių pastangų ir netgi sauganti nuo nugaros ir pečių skausmų grindų plovimo schema. Įsidėmėti tuos tris žingsnelius tikrai nėra sudėtinga.<br>www.freepik.com nuotr.
Egzistuoja puikiai nešvarumus surenkanti, reikalaujanti minimalių pastangų ir netgi sauganti nuo nugaros ir pečių skausmų grindų plovimo schema. Įsidėmėti tuos tris žingsnelius tikrai nėra sudėtinga.<br>www.freepik.com nuotr.
Egzistuoja puikiai nešvarumus surenkanti, reikalaujanti minimalių pastangų ir netgi sauganti nuo nugaros ir pečių skausmų grindų plovimo schema. Įsidėmėti tuos tris žingsnelius tikrai nėra sudėtinga.<br>www.freepik.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 8:10 PM

Jeigu auginate kūdikį, švaros aspektas tampa dar aktualesniu. Augintinių mylėtojams dėl itin dažno tvarkymosi poreikio labai norisi palengvinimo šiame užsiėmime.

Taigi ką pasirinkti ir kaip neapsigauti savame pasirinkime? Ar tikrai viena ar kita priemonė, vienas ar kitas prietaisas patenkins būtent jūsų poreikius? Technologijos vis žengia į priekį, o pasirinkimo gausa vis didėja.

Genialumas slypi paprastume arba tvari valymo priemonė

Gal paprastas šluotas jau išbraukėte iš jums tinkamų gaminių sąrašo? Sakote bereikalinga atgyvena? Ir vis dėlto šis paprastas genialumas nepraranda savo populiarumo. „Kibiras + šluostė“ tebeišlieka topiniu rinkiniu.

Ar žinojote, kad elementariausias grindų plovimas šluota ir vandeniu panaikina 99 proc. bakterijų? O norint kokybiškai išplauti patalpas tereikia žinoti taisyklingą grindų plovimo techniką, pasirinkti mikropluošto medžiagos šluostę bei jų turėti ne vieną. Nesudėtinga tiesa?

Egzistuoja puikiai nešvarumus surenkanti, reikalaujanti minimalių pastangų ir netgi sauganti nuo nugaros ir pečių skausmų grindų plovimo schema. Įsidėmėti tuos tris žingsnelius tikrai nėra sudėtinga.

1. Plauti grindis derėtų pradėti toliausiai nuo durų esančiame kambaryje.

2. Kambaryje visų pirma imtis valyti kampus ir kraštus.

3. O štai likusį plotą plauti tarsi šluota piešiant aštuonetą.

Nenaudodami papildomų cheminių priemonių ar jų naudodami mažai, saugosite tiek savo erdvę, tiek gamtą. Jeigu tvarumo aspektas jums itin svarbus, galėsite tausoti išteklius papildomai nenaudodami elektros, pasirinkdami šaltą vandenį bei suvartodami tik būtiną jo kiekį.

Norite lengvesnės buities? Prašom

Technologijos nesustodamos progresuoja įvairiose srityse. Buities darbus palengvinančių prietaisų taip pat daugėja. Ne tik puikiai atliekantis savo darbą, bet ir suteikiantis Jums papildomą atokvėpio valandėlę yra dulkių siurblys-robotas.

„Šis išmanus įrenginys gali pasiūlyti ne vieną savą privalumą. Veikiantis tyliai, pats savarankiškai aptinkantis daugiau nešvarumų kaupiančias vietas ir skiriantis joms ypatingą dėmesį, puikiai susitvarkantis su augintinių plaukais, galintis pasiūlyti ir siurbimą, ir grindų plovimą vienu metu.

Labai vertingos ir vienos ar kitos papildomos dulkių siurblių-robotų funkcijos. Jie patys geba susikurti patalpų žemėlapį, puikiai atpažįsta valomą paviršių (ar tai kieta, ar minkšta – kiliminė danga) ir atitinkamai parenka valymo būdą, taip pat paprastai valdomi išmaniuoju telefonu,“ – prietaiso savybes detalizuoja prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertė Ineta Maksimavičienė.

Tad kodėl gi nepasinaudojus šio mažojo genijaus sumanumu?

Moderni klasika

Dar vienas pasirinkimas – siurblys. Ar tai būtų standartinis sauso valymo vakuuminis siurblys, ar rankinis, o gal vertikalusis. Ir tai toli gražu ne visos galimos siurblių rūšys, nes šiam prietaisui evoliucionuojant jie pritaikomi vis naujoms sritims ir atlieka specifines funkcijas, tokias kaip čiužinių siurbimas ar cheminis valymas bei daugelį kitų.

Taigi nors mums šis prietaisas žinomas jau eilę metų, jis tikrai ne toks, kokį jį naudojo mūsų mamos ar močiutės.

„Kuriami vis pažangesni siurbliai. Atsiranda tiek sauso, tiek drėgno valymo funkcija. Inovatyvūs Hepa filtrai palengvina alergiškų, sergančių astma ar kitomis kvėpavimo takų ligomis žmonių kasdienybę surinkdami daugiau nei 99 proc. nešvarumų ir dulkių. Siurbliai, turintys įdiegtą UV šviesos naujovę, namus geba išvalyti dar efektyviau, tad bakterijų ir mikroorganizmų plitimui užkertamas kelias,“ – komentuoja ekspertė.

Didėja ir patogumas naudojantis prietaisu. Belaidis siurblys jau kaži ar kam naujovė, bet atsiradę laikikliai, šviesos indikatoriai, signalizuojantys, jog šiukšlių talpa pilna, automatinis talpos valymas ir kitos funkcijos gerokai palengvina, supaprastina naudojimąsi priemone.

Ideali švara – išgaruojančios bakterijos ir virusai

Tobulas būdas tiek perfekcionistui, tiek propaguojančiam ekologinę gyvenseną. Tai tobula švara nenaudojant jokių cheminių priemonių. Valymo procese naudojami karšti garai pašalina iki 99,99 proc. bakterijų ir virusų.

Šį valymo būdą naudoja tiek siurbliai, tiek garinės šluotos. Prietaisai tikrai efektyviai valo bei puikiai dezinfekuoja įvairius paviršius, grindjuostes. Ir kas itin aktualu, toks būdas visai nekenksmingas sveikatai. Taigi šis pasirinkimas ypač tinkamas alergiškiems žmonėms ar namuose, kuriuose auginami vaikai.

Nuo konkretaus prietaiso pasirinkimo priklauso, kiek jis bus labiau tinkamas kasdieniam tvarkos palaikymui, o kiek stipriu pagalbininku taps užsimojus iš esmės įvesti tvarką namuose. Tai lemia tokie aspektai, kaip elementarus prietaiso parengimas darbui, taip pat ir jo garo slėgis, stipriai darantis įtaką valymo galimybėms. Dažnu atveju, garų šluotų slėgis nėra pakankamas, jog įveikti įsisenėjusius nešvarumus, betgi jos puikios pagalbininkės kasdienėje ruošoje – naudoti jas itin paprasta.

Kokį būdą bepasirinktumėte – tvariausią ar moderniausią, svarbiausia, kad jis būtų patenkinantis jūsų poreikius bei atitinkantis jūsų norus. Tai patys esminiai kriterijai jūsų pasirinkime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.