Kraustymasis nevirs išbandymu: susikaupkite ir pirmiausia galvoje susidėliokite šiuos 4 punktus

Persikraustyti bent kartą gyvenime tenka kiekvienam – ar įsikuriant nuosavuose namuose, ar sprendžiant verslo poreikius. Ir daugelis tą patyrusiųjų turbūt patvirtintų – neįvertinus visų persikraustymo iššūkių, šis procesas gali tapti ne tik nemalonus, bet ir ilgas bei brangus. Norint greitai ir sklandžiai persikraustyti, prireikia ne tik logistikos sugebėjimų, bet ir technologinių sprendimų, kad į naujas patalpas – biurą ar būstą – saugiai būtų pergabenti ne tik baldai ar kitos stambios konstrukcijos, bet ir smulkesni daiktai.

Persikraustyti bent kartą gyvenime tenka kiekvienam – ar įsikuriant nuosavuose namuose, ar sprendžiant verslo poreikius.<br>„Canva“ nuotr.
Persikraustyti bent kartą gyvenime tenka kiekvienam – ar įsikuriant nuosavuose namuose, ar sprendžiant verslo poreikius.<br>„Canva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 9:22 AM

Kaip pastebi krovinių pervežimo įmonės „Parnasas“ vykdantysis direktorius Gintautas Bulota, nors krovinių pervežimo ir perkraustymo paslaugos tampa vis populiaresnės tiek tarp įmonių, tiek tarp gyventojų, dar neretai pasitaiko, kai siekiama sutaupyti, ir tada organizuoti perkraustymą žmonės imasi patys.

„Sutaupyti nori ne tik privatūs asmenys, bet ir verslai. Vis dėlto net ir nedidelės įmonės neretai turi visai nemažai prietaisų, baldų ar technikos, o šie daiktai dažniausiai būna ne tik sunkūs ar dideli, bet ir trapūs, jautrūs transportavimui“, – pažymi direktorius.

Neretai tenka perkraustyti spausdintuvus, neišsiardančias sofas, didelius stalus, sunkią buitinę techniką, garso ar vaizdo aparatūrą. Krovinių pervežimo įmonės atstovas teigia, kad pagrindinė klaida, kurią dažniausiai daro besikraustantys – tai bandymas savarankiškai gabenti net sunkiausius ir didžiausius krovinius. Patirtis rodo, kad taip persikėlimo į naujas patalpas procesas tampa sudėtingesnis ir gali sukelti tik dar daugiau ir taip nemenkų rūpesčių.

„Lengvieji automobiliai įprastai nepritaikyti dideliems kroviniams gabenti, o prireikus nėra lengva bei pigu gauti ir specialią įrangą jiems pakrauti ir iškrauti“, – paaiškina specialistas. Vis dėlto lietuviai linkę rizikuoti, važiuodami su prigrūsta pradaryta automobilio bagažine, daiktais iki lubų prikimšę automobilio saloną ar pritvirtinę krovinį ant automobilio stogo. Toks gabenimo būdas gali apgadinti ne tik nuosavą, bet ir aplinkinius automobilius ar net sukelti eismo įvykį. Svarbu pabrėžti, kad netinkamas krovinių gabenimas yra ir kelių eismo taisyklių pažeidimas, mat rizikuojama tiek savo, tiek kitų eismo dalyvių saugumu.

„Verslams ypač svarbus ir dar vienas aspektas – laikas, kurį būtų galima skirti kitiems, svarbesniems ir pajamas generuojantiems, o ne perkraustymo darbams. Dažniausiai, suskaičiavus visas kuro ir laiko sąnaudas, paaiškėja, kad savarankiškas perkraustymas leido sutaupyti tiek daug, kaip tikėtasi“, – dalinasi įmonės direktorius.

Kaip pasiruošti daiktų gabenimui?

Krovinių pervežimo įmonės atstovas išskiria pagrindinius žingsnius, kurie padės užtikrinti, kad visas perkraustymo procesas vyktų sklandžiau ir efektyviau:

1. Planuoti pradėkite iš anksto. Tam, kad perkraustymas būtų lengvesnis, specialistai rekomenduoja šį procesą pradėti planuoti kuo anksčiau ir, jei reikia, neatidėliojant susisiekti su reikiamais specialistais. Tai padės užtikrinti, kad perkraustymo dieną turėsite visą reikiamą pagalbą. Svarbu sudaryti ir dienotvarkę – numatyti tikslią persikraustymo datą, daiktų pakavimo sistemą, taip pat įsigyti visus reikalingus įrankius.

2. Atsikratykite nereikalingų daiktų. Prieš pradedant daiktų pakavimą, nuspręskite, ar tikrai visko reikės naujose patalpose. Persikraustymas yra puiki proga atsikratyti seniai nenaudojamų ir perteklinių daiktų ar baldų, Perleidę juos naujiems šeimininkams, ne tik padarysite gerą darbą, bet ir sumažinsite atliekų.

3. Pakuokite teisingai. Patvarios dėžės, burbulinė plėvelė ir kitos apsaugos yra itin svarbios pakuojant bet kokius daiktus – jos padeda užtikrinti, kad perkraustymo metu nepatirsite žalos. Itin svarbu tinkamai supakuoti ir didesnius daiktus bei jų pervežimui rinktis didesnį ir, geriausia, specialiai tam pritaikytą transportą.

4. Sužymėkite supakuotus daiktus. Siekiant sklandaus perkraustymo, kiekvieną dėžę reikėtų pažymėti, t.y. matomoje vietoje užrašyti, kokie joje daiktai bei, žinoma, ar jie dūžtantys. Geriausia tam naudoti specialiai perkraustymui skirtas dėžes, kurios jau turi visus tam tikriems daiktams reikiamus žymėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.