Per stebuklą pasaulį išvydęs šventasis ibis netrukus džiugins Kauno zoologijos sodo lankytojus

Zoologijos sodo lankytojai netrukus galės pamatyti pirmąkart inkubatoriuje išperėtą šventųjų ibių jauniklį. Paukštis pasaulį išvydo per stebuklą: tėvai iš lizdo išmetė visus kiaušinius, tačiau vienas nesudužo.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Jul 1, 2012, 6:44 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:27 PM

Dviejų mėnesių šventasis ibis auga prižiūrimas ne paukščių, o žmonių. Jis atsiliepia šaukiamas Švibio vardu, leidžiasi glostomas ir lesinamas varlėmis.

Kiaušinis, iš kurio dirbtinėje šviesoje balandį buvo išperėtas gandrinių paukščių būriui priskiriamas mažylis, atsitiktinai buvo rastas egzotinių paukščių žiemojimo patalpose.

„Tai labai retas atvejis, nes šventųjų ibių pora jauniklius pas mus įprastai veda ir augina rudenį. Švibio tėvai paukščiukus perėjo spalį. Kodėl šiemet jie padėjo kiaušinius pavasarį, neaišku“, – stebėjosi Paukščių skyriaus vedėja Raimonda Varlauskienė.

Šventųjų ibių patelė tris kiaušinius padėjo ant palangės, nuo kurios jie ir nusirito. Trys kiaušiniai sudužo, o ketvirtąjį radę sveiką paukščius prižiūrintys darbuotojai nunešė į inkubatorių.

Išmesti ne laiku padėto kiaušinio jie nesiryžo dėl to, kad šventasis ibis – Lietuvoje labai retas paukštis. Laisvėje mūsų šalyje jis pastebėtas tik vienąkart. Afrikoje paplitęs sparnuotis į Europą savaime užklysta labai retai.

Kol kas Švibis auga uždarose Zoologijos sodo patalpose ir dar mokosi skraidyti. Vasaros pabaigoje jis bus perkeltas pas savo gentainius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.