Aplinkos ministerija ruošiasi pertvarkyti zoologijos sodą Kaune

Aplinkos ministerija skelbia

Ministerijos duomenimis, kai kurie voljerai zoologijos sode pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Ministerijos duomenimis, kai kurie voljerai zoologijos sode pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2013, 12:48 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:45 AM

Ministerijos pranešime teigiama, kad iš naujo vadovo tikimasi ryžto zoologijos sodą pertvarkyti ir modernizuoti. Šiuo metu rengiama zoologijos sodo galimybių studija, kuri parodys, kiek lėšų reikia esminei jo pertvarkai. Galimybių studiją planuojama baigti iki gegužės mėnesio.

Parengus galimybių studiją ir detalųjį planą, bus pradėti rengti techniniai projektai, o vėliau – paraiškos ES 2014-2020 metų paramos laikotarpio finansavimui gauti. Šios lėšos būtų naudojamos jau konkretiems renovacijos darbams, kurie, manoma, užtruktų apie penkerius metus.

Pretendentai direktoriaus pareigoms užimti turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažiau kaip trejų metų vadovavimo įmonei, įstaigai ar padaliniui patirtį. Kartu su dokumentais prašoma pateikti laisva forma raštu nusakytą savo Lietuvos zoologijos sodo viziją.

Pertvarkų nuspręsta imtis, nes, pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, dabartinė vienintelio valstybinio mūsų zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti.

Ministerijos duomenimis, kai kurie voljerai zoologijos sode pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų.

Bus siekiama zoologijos sodą pertvarkyti taip, kad jis būtų kuo labiau pritaikytas prie jame įkurdintų gyvūnų natūralios aplinkos, sukurti daugiau ir patrauklių edukacinių bei poilsio zonų lankytojams, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.