Kauno zoologijos sodas įkurdino nykstančias kates

Kauno zoologijos sode įkurdinti nauji gyventojai. Tarp jų yra ir ypač retos pasaulyje dvi nendrinės katės. Siekiant išvengti peštynių, šiems jauniems plėšrūnams skirti atskiri voljerai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 6, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:21 AM

Į lūšis panašios nendrinės katės – vikrios, grakščios, plėšrios, šiek tiek didesnės už Lietuvoje auginamas vidutinio dydžio namines kates. Kai jos visiškai pripras prie naujos aplinkos, lankytojai prie jų voljerų neturėtų nuobodžiauti.

Šie gyvūnai net ir nelaisvėje nenustygsta vietoje, šokinėja nuo vienos šakos ant kitos.

Abi nendrinės katės, 2 metų patinas ir 1 metų patelė, atvežtos iš Talino zoologijos sodo.

Šie keturkojai dar neturi vardų – juos išrinks Zoologijos sodo lankytojai.

Kačių pora į vieną voljerą bus įleista rudenį, per rują.

„Stebėsime, kaip juodu sutaria. Jei pyksis – vėl išskirsime. Nendrinės katės mėgsta gyventi atskirai“, – sakė Zoologijos sodo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė. Katės šeriamos triušiena ir jautiena.

Kauno zoologijos sode dabar auga trys nendrinės katės. Pirmasis jame buvo apgyvendintas patinas, kurį praėjusių metų lapkritį savo sodyboje aptiko Rokiškio rajono Juodupės miestelio ūkininkai. Jaunas žvėris, išpjovęs triušius, ramiai miegojo ūkiniame pastate.

Nendrinės katės Lietuvoje negyvena. Šis klajūnas greičiausiai pabėgo iš jį priglaudusių žmonių namų. Pastarieji dėl dingusio gyvūno nesikreipė, nes, matyt, nenorėjo sulaukti baudos už nelegalų keturkojo įvežimą.

Nendrinės katės veisiasi Indijoje, Tailande ir kitose Azijos šalyse. Minta paukščiais, graužikais, mėgsta medžioti. Labai retai, susibūrusios į bandas, jos gali užpulti ir žmogų.

Šie nykstantys gyvūnai įrašyti į Tarptautinę raudonąją knygą ir saugomi visame pasaulyje. Nelaisvėje jie gyvena apie 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.