Vilkai ėmė siausti Biržų ir Anykščių rajonuose

Biržų rajone esančio Guodžių miško vilkai pradėjo medžioklės sezoną. Pastarosiomis dienomis jų aukomis tapo keli veršeliai, pulkelis ožkų. Šią savaitę lrytas.lt rašė apie vilkų išpuolį Elektrėnų rajone.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-06-12 16:32, atnaujinta 2018-02-12 22:18

Ketvirtadienio naktį Šukionių kaime gyvenančiam veterinarijos gydytojui Petrui Marcikoniui paskambino kaimynas. Jis pasakė, kad už tvarto girdintis šiurpų veršių bliovimą. Iš lovos pašokęs veterinaras uždegė šviesas ir puolė į kiemą. Ten kraujo klane pamatė sudraskytą dviejų mėnesių telyčią. Vilkai jau buvo spėję apgraužti abu jos šlaunikaulius. Jei ne kaimyno skambutis, tokia pat lemtis laukė ir kitos telyčaitės.

P.Marcikonis pasakojo, kad prieš kelias dienas vilkai užpuolė to paties kaimo gyventojo veršelį ir jį sudraskė.

Biržų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Adolfo Rinkūno žiniomis, kituose dviejuose kaimuose tikėtina, kad tų pačių medžiojančių vilkų aukomis tapo ir penkios ožkos. Ripeikių kaime gyvenantis Romualdas Garastas rytą rado negyvas tris ožkas ir ožiuką. Viena ožkelė buvo itin smarkiai suniokota.

A.Rinkūnas pasakojo, kad šiek tiek anksčiau, pavasario pabaigoje, Vaitkūnų kaime nuo plėšrūnų krito ožka.

„Žmonės privalo patys saugoti savo gyvulius. Kai randa sudraskytus, tuomet gailisi, kad nakčiai neuždarė į tvartą. Prisipažįsta patingėję tą padaryti“, – kalbėjo specialistas.

Biržų rajone vilkų puotose kasmet pražūsta dešimtys gyvulių. Pernai jų nudaigota per keturias dešimtis. Pilkiai taip įsidrąsina, kad ateina į kiemus ir tiesiog po langais užpuola pririštus veršelius, avis, ožkas. Neretai vilkų grobiu tampa prie būdų pririšti šunys.

Vilkų sudraskytų gyvulių jau yra ir Anykščių rajone. Praėjusią savaitę Svėdasų seniūnijoje nuo miško plėšrūnų krito dvi metinės telyčios. Vilkai į lauką, kur ganėsi veršeliai, atbėgo iš miško, besiribojančio su Šimonių giria. Pernai Anykščių rajone vilkai nugalabijo daugiau kaip keturiasdešimt gyvulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.