Kalėdų dovanų gavo ir Kauno zoologijos sodo gyvūnai

Pirmadienį Lietuvos zoologijos sodo gyventojai pajuto šventinę dvasią.

Lietuvos zoologijos sodo gyvūnai maistą gavo šventiškai įpakuotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos zoologijos sodo gyvūnai maistą gavo šventiškai įpakuotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Dec 22, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:27 PM

Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai nusprendė artėjančių Kalėdų proga palepinti gyvūnus. Įprastą maistą jie gavo įpakuotą spalvingose dėžėse ar įvyniotą į spalvotus popierius.

„Sodo gyvūnams didžiausia šventė yra maistas ir judėjimas. Todėl nusprendėme jų mėgstamus produktus supakuoti. Norėdami jį pasiekti, gyvūnai turi parodyti išradingumą, pasistengti ir taip daugiau juda. Tai dviguba nauda“, – sakė sodo darbuotoja Alma Pikūnienė.

Pirmieji šventinius pietus gavo terariume gyvenantys driežai ir agamos. Į akvariumus darbuotojai padėjo papuoštas dėžutes ir kalėdinius žaislus. Juose tupėjo tarakonai, skėriai, svirpliai. Driežai ir agamos juos mikliai gaudė ir sudorojo.

Šiaurės elniai mėgavosi šienu. Kad jis atrodytų šventiškiau, šieną darbuotojai susuko taip, kad primintų didelius apvalius kalėdinius žaislus. Šieno rutulių viduje buvo paslėptos kerpės ir vantos, kurias elniai labai mėgsta.

Drąsiausios buvo Kamerūno ožkos. Dešimties ožkų banda, voljere vos pamačiusios papuoštą eglę, puolė nuo jos skabyti morkas, obuolius, kopūstus, batono riekes.

„Papuošti eglę truko ilgiau, nei ožkos gėrybes sudoros. Vėliau jos gardžiuosi ir pačia egle, nes joje gausu vitaminų“, – šypsojosi sodo darbuotoja Donata Adomaitė.

Moteris sakė, kad ožkos artėjant jų garbei pavadintiems metams yra vis populiaresnės. Žmonės jas perka ir laiko kaip augintinius, kurie teikia džiaugsmo.

Dovanų dėžės buvo padėtos ir beždžionių narvuose. Anubiai, kapucinai ir kitos beždžionės atsargiai žvelgė į jas ir kurį laiką prie dėžių artintis vengė.

Sodo dabuotoja Angelė Greblikienė beždžiones palepino riešutų lietumi. Gaudydamos juos, beždžionės įsidrąsino ir smagiai plėšė dėžes. Jose rado įvairių vaisių, sausainių, riešutų, razinų.

Nepamirštas liko ir snieginis leopardas Dokas. Iš dėžės jis iškrapštė kelis kilogramus žalios jautienos ir mėgavosi pietumis.

„Gyvūnai įvairiai reaguoja į naujoves. Vieni atsargūs, kiti patiklūs. Tačiau kai įsidrąsina, naujovėmis visada džiaugiasi“, – sakė A.Greblikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą