Antanas Bosas ramina žmones: jo pabėgę vilkai grėsmės nekelia

Nemirsetos miške bevaikščiojantys žmonės pastebėjo vilką, kuris jų nelabai baiminosi. Šie sugebėjo išsitraukti fotoaparatą ir jį nufotografuoti. Tik tuomet žvėris ramiausiai nušuoliavo į tankmę.

A.Bosas sako, kad sutiktų vilkų nereikia bijoti, geriau jais pasigrožėti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Bosas sako, kad sutiktų vilkų nereikia bijoti, geriau jais pasigrožėti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Iš trijų pabėgusių vilkų liko du.<br>P.Mantauto archyvo nuotr.
Iš trijų pabėgusių vilkų liko du.<br>P.Mantauto archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

2016-02-18 21:13, atnaujinta 2017-06-07 14:02

Paaiškėjo, kad tai vienas iš trijų verslininko Antano Boso vilkų, kurie prieš keletą dienų pabėgo iš jo elnyno Baltijos pajūryje, Karklėje.

Dvejų metų vilkų patelei likimas nebuvo palankus – ją kelyje netoli Palangos partrenkė pravažiuojantis automobilis. Kad tai iš tikrųjų nelaisvėje augusi vilkė, išdavė jai įsegta mikroschema.

Iš viso Karklėje gyveno aštuoni vilkai. Didžiulį voljerą juosia elektrinis piemuo. Vilkams pavyko pasprukti kažkokiu būdu nutraukus elektros laidus. Manoma, kad tuo metu buvo dingusi elektra.

„Pabėgę vilkai nekelia jokios grėsmės. Jie nėra medžioję, todėl ir neagresyvūs. Ir apskritai sutikus vilką miške nereikia išsigąsti – galima tiesiog jį stebėti ir mėgautis. Kartais šuo gali būti pavojingesnis“, – sako A.Bosas.

Apie pabėgusius vilkus jis iškart pranešė policijai ir Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai.

Pasak inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, tie du pabėgę vilkai neturėtų pulti žmonių. Vilkų savininkai įpareigoti sustiprinti aptvarus ir jų apsaugą, imtis visų priemonių, kad panašių atvejų nebebūtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.