Vilkų medžioklės sezonas baigėsi: suskaičiavo, kur jų sumedžiota daugiausia

Aplinkos ministerija informuoja, kad 2021–2022 metų vilkų medžioklės sezonas antradienį baigėsi, nes sumedžiotas visas nustatytas jų limitas – 190 vilkų. Tokius duomenis pateikė medžiotojai. Susumavus visus duomenis paaiškėjo, kad daugiausia vilkų buvo sumedžiota Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje.

Vilką „Ąžuoloto“ plotuose sumedžiojo Algirdas Valantinas.<br>Asm. archyvo nuotr. 
Vilką „Ąžuoloto“ plotuose sumedžiojo Algirdas Valantinas.<br>Asm. archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2022-02-04 11:21

Kėdainiai – daugiausia

Pagal Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles šiuos žvėris galima medžioti nuo spalio 15 iki kovo 31 dienos, tačiau sumedžiojus jų tiek, kiek buvo patvirtinta, sezonas nutraukiamas.

2021–2022 metų medžioklės sezoną vilkų buvo sumedžiota 47 savivaldybėse. Daugiausia Kėdainių rajono savivaldybėje – 13, po 12 vilkų sumedžiota Anykščių ir Rokiškio rajonų savivaldybėse, o Ukmergės rajono savivaldybėje – 11 vilkų.

„Po vieną vilką sumedžiota Pelėdnagių, Dotnuvos ir Gudžiūnų seniūnijose, du vilkai sumedžioti Josvainių seniūnijoje, trys vilkai – Surviliškio seniūnijoje, penki vilkai – Vilainių seniūnijoje. Vilkai sumedžioti medžiotojų klubų „Aras“, „Ąžuolotas“, „Šlapaberžė“ ir „Šventybrastis“ medžioklės plotuose“, – informavo Jovita Bielskienė, Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės ir žūklės žinovė.

Daugiausia vilkų Kėdainių rajone sumedžiota Šventybrasčio ir Kalnaberžės miškuose. Vienam medžiotojui pasisekė du kartus. Medžiotojas Svajūnas Gedvilas sumedžiojo net du vilkus.

Papildė duomenis

Kiek vėliau Aplinkos ministerija duomenis papildė. Buvo pranešta, kad šiame medžioklės sezone buvo leista sumedžioti 190 vilkų.

Iki jo nutraukimo sumedžioti 192, todėl kitais metais iš limito turės būti išskaičiuoti 2, kuriais viršytas šių metų limitas. Iš šio skaičiaus 3 rasti partrenkti automobilio, o 2 sumedžioti ne sezono metu, pagal išduotus specialiuosius leidimus.

„Tiesiog taip nutiko, nes ne visi medžiotojai spėjo priduoti duomenis, todėl jie ir pakito. Bet faktas, kad medžioklė baigėsi jau patvirtintas oficialiai“, – pranešė J.Bielskienė.

Šiek tiek statistikos Atkreiptinas dėmesys, kad 2019–2020 metų medžioklės sezonas baigėsi sausio 16 dieną, o 2020–2021 metais medžiotojai vilkus baigė medžioti kovo 9 dieną.

Tam įtakos turėjo dėl COVID-19 pandemijos paskelbtas karantinas, kai buvo draudžiama judėti tarp savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.