Neteisėtai sumedžiotas briedis kainuos brangiai: teks atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų siekiančią žalą gamtai

Rugpjūtį Kauno aplinkosaugininkai išaiškino du neteisėtos medžioklės atvejus. Vienas jų, kuomet medžiotojas neteisėtai sumedžiojo stirniną, užfiksuotas Kauno rajone, kitas, kurio metu įkliuvo automobilio priekaboje sumedžiotą briedžio patiną vežęs vyras, – Jurbarke.

Rugpjūtį Kauno aplinkosaugininkai išaiškino du neteisėtos medžioklės atvejus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rugpjūtį Kauno aplinkosaugininkai išaiškino du neteisėtos medžioklės atvejus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-29 13:28

Kaip praneša Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), rugpjūčio 12 d. naktį gavę informacijos apie asmenį, neteisėtai sumedžiojusį stirnos patiną, aplinkosaugininkai nedelsiant atliko patikrinimą.

Nustatyta, kad bandydamas išsisukti ir nuslėpti sumedžiojimo faktą nuo medžiotojų būrelio narių, medžiotojas stirnos patiną išsivežė doroti į namus, esančius Kauno rajone.

Per patikrinimą stirninas rastas pradėtas doroti gyvenamojo namo rūsyje. Asmuo pateikė medžioklės lapą, kuriame nebuvo įrašo apie sumedžiotą gyvūną.

Už neteisėtą sumedžioto gyvūno gabenimą ir dorojimą medžiotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia nuo 800 iki 1800 eurų bauda. Jam teks atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – 2354 eurus. Taip pat iš asmens paimtas graižtvinis medžioklinis ginklas ir gresia teisės medžioti atėmimas iki 5 metų.

Vairuotojo automobilyje aptiktas briedis

Dar vienas neteisėtos medžioklės atvejis užfiksuotas Jurbarke. AAD duomenimis, rugpjūčio 15 dienos naktį aplinkosaugininkai gavo informacijos iš policijos pareigūnų, kad Jurbarko mieste, užtikrinant viešąją tvarką ir eismo saugumą buvo sustabdytas automobilis „Subaru forester“ su priekaba, kurioje rastas briedžio patinas.

Į įvykio vietą iškviesti aplinkos apsaugos pareigūnai pradėjo administracinį nusižengimo tyrimą dėl galimai neteisėtai sumedžioto briedžio.

Iš medžiotojo paimtas graižtvinis šautuvas. Taip pat paskaičiuota žala gyvūnijos ištekliams siekia 8 233 eurus. Administracinio nusižengimo tyrimas tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste