Vyriausybė pritaria siūlymui griežtinti bausmes už žvejybos taisyklių pažeidimus

Vyriausybė trečiadienį pritarė parlamentarų Aistės Gedvilienės, Ewelinos Dobrowolskos, Andriaus Vyšnausko, Audriaus Petrošiaus, Simono Gentvilo siūlymui griežtinti atsakomybę už žvejybos tvarkos pažeidimus ir pakartotinių nusižengimų atvejais numatyti įrangos konfiskavimą.

Žvejyba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba<br>V.Jurevičienės/ve.lt nuotr.
Žvejyba<br>V.Jurevičienės/ve.lt nuotr.
Žvejyba<br>Prane
Žvejyba<br>Prane
Žvejyba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 1:41 PM

Tokia Vyriausybės išvada, kuriai Aplinkos ministerijos siūlymu pritarta trečiadienį, bus teikiama Seimui. Parlamento taip pat prašoma šį siūlymą patobulinti. 

Aplinkos ministerijos teigimu, šiuo metu bausmės tiek už verslinės, tiek už mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimus yra neefektyvios, neužtikrina nuobaudos tikslų, o kartais sukuria priešingą atgrasymui efektą.

Ministerija sako, kad šiuo metu aptikus pažeidėją taikomos vos 60 eurų siekiančios baudos, o surašius Administracinių nusižengimų kodekso protokolą su administraciniu nurodymu sudaro 30 eurų.

Anot institucijos, tokios baudos yra neproporcingos. Negana to, jos taikomos visais atvejais, neatsižvelgiant į kiek nelegalios įrangos laikoma. Todėl jas siūloma didinti.

Taip pat siekiama pašalinti egzistuojančias skirtingas interpretacijas dėl atsakomybės už žvejybos įrankius. Todėl siūloma numatyti ne mėgėjų žvejybos įrankių konfiskavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.