Žemės drebėjimas Afganistane pareikalavo mažiausiai 20 gyvybių

Vakarų Afganistano Badgiso provincijoje per žemės drebėjimą žuvo mažiausiai 22 žmonės, pirmadienį pranešė nacionalinė naujienų agentūra „Bakhtar“.

Afganistanas. <br>123rf asociatyvi nuotr. 
Afganistanas. <br>123rf asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 6:23 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 8:28 PM

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, Badgiso provinciją 16 val. 10 min. vietos (13 val. 40 min. Lietuvos) laiku supurčiusių požeminių smūgių stiprumas siekė 5,3 balo. Anksčiau buvo skelbta, kad vakarų Afganistane įvyko 5,6 balo drebėjimas.

Smūgių epicentras buvo maždaug už 40 km į rytus nuo provincijos sostinės Kalaji No, o jų židinys buvo tik apie 10 km gylyje, nurodė USGS.

„Per šios dienos žemės drebėjimą Badgiso provincijoje žuvo 22 žmonės ir 4 buvo sužeisti. Dauguma aukų buvo Kadiso rajone“, – sakoma pranešime.

Pasak pareigūnų, pateikti skaičiai yra preliminarūs ir dar gali augti.

Kadiso rajono administracijos vadovas Mohammadas Salehas Purdelas naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė, kad žmonių žuvo įgriuvus namų stogams.

„Per šiandienos žemės drebėjimą dar keletas žmonių buvo sužeisti“, – saka M. S. Purdelas ir pridūrė, kad tarp aukų esama moterų ir vaikų.

Afganistane žemės drebėjimai gana dažni, ypač Hindukušo kalnyne, kur susiduria Eurazijos ir Indijos tektoninės plokštės.

Žemės drebėjimai gali padaryti didelės žalos netvirtiems namams ir kitiems statiniams, kurių neturtingame Afganistane labai daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.