Ramiojo vandenyno valstybę Vanuatu supurtė 7 balų žemės drebėjimas, skelbia apie cunamio pavojų

Prie pat Ramiojo vandenyno valstybės Vanuatu pakrantės vėlų sekmadienį įvyko 7 balų stiprumo žemės drebėjimas, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS) ir perspėjo regioną dėl cunamio. 

 Ramiojo vandenyno valstybę Vanuatu supurtė 7 balų žemės drebėjimas, skelbia apie cunamio pavojų.<br> 123rf.com nuotr.
 Ramiojo vandenyno valstybę Vanuatu supurtė 7 balų žemės drebėjimas, skelbia apie cunamio pavojų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-08 17:02

Negilus drebėjimas įvyko apie 23 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku maždaug 27 km gylyje, nurodė JAV geologijos tarnyba, kuri nustatė, kad drebėjimas įvyko už maždaug 25 kilometrų nuo Port Olrio kaimo. 

„Kai kuriose Vanuatu pakrantėse galimos cunamio bangos, siekiančios nuo 0,3 iki vieno metro aukščiau potvynio lygio“, – teigė Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras (NTWC) Havajuose. 

Naujojoje Kaledonijoje ir Saliamono salose galimos mažesnės nei 0,3 metro bangos. 

Vanuatu yra Ramiojo vandenyno „Ugnies žiedo“, kuriame susiduria tektoninės plokštės, regiono dalis, todėl čia dažnai vyksta seisminiai ir vulkaniniai reiškiniai.

Šalia Vanuatu esančias Saliamono Salas, į šiaurę nuo Vanuatu esančią salų valstybę, lapkričio mėnesį supurtė stiprus 7 balų žemės drebėjimas, tačiau pranešimų apie rimtus sužeidimus ar didelę žalą statiniams negauta.

Liudininkai pranešė apie stiprius drebėjimus, kurių metu ant žemės krito daiktai, o kai kuriose sostinės Honiaros dalyse dingo elektra.

Vanuatu ir netoliese esančios Papua Naujosios Gvinėjos pakrančių regionuose buvo paskelbtas pavojus, kad cunamio bangos gali siekti iki 30 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.