Rytų Filipinuose įvyko 6,2 balo žemės drebėjimas, paskelbtas perspėjimas apie cunamį

Antradienį atokios Filipinų salos pakrantės gyventojams buvo paskelbtas įsakymas evakuoti, kai vandenyne prie salyno įvyko 6,2 balo žemės drebėjimo ir buvo paskelbtas įspėjimas apie cunamį.

Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 7:03 PM

Seklus žemės drebėjimas įvyko maždaug 21 valandą vakaro vietos laiku (16 val. Lietuvos laiku) maždaug už 120 kilometrų nuo Katanduaneso salos, esančios netoli didesnės Luzono salos, pranešė JAV geologijos tarnyba.

Negilūs žemės drebėjimai dažniausiai padaro daugiau žalos nei gilesni, bet kol kas negauta jokių pranešimų apie žalą Katanduanese. Vis dėlto valstybinė seismologijos agentūra nurodė, kad žemės drebėjimas sukėlė „nedidelį jūros lygio pakitimą“, ir perspėjo, kad cunamio bangos, mažiau nei metrą viršijančios įprastą potvynių lygį, pasieks Katanduaneso ir Samaro salas.

Vietos nelaimių likvidavimo pareigūnams buvo nurodyta „paprašyti netoli jūros gyvenančių žmonių pirmiausia pasitraukti į aukštesnes vietoves“, sakė vienas Katanduaneso provincijos pareigūnas. Kol kas pranešimų apie didelę žalą Katanduaneso pastatams ar infrastruktūrai nebuvo.

Žemės drebėjimai nuolat purto Filipinus, esančiuose palei Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“ – intensyvaus seisminio ir vulkaninio aktyvumo ruožą, nusidriekusį nuo Japonijos per Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno baseiną. Dauguma žemės drebėjimų per silpni, kad juos pajustų žmonės, bet pasitaiko ir stiprių bei niokojančių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.