Kremlius ruošiasi ledo žvaigždės ir V. Putino tarno vestuvėms

Ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atvyks į vestuves? Šis klausimas dabar jaudina garsiausią Rusijos dailiojo čiuožimo meistrę, dviejų dukterų motiną Tatjaną Navką (40 m.).

Prieš metus dukters susilaukę T.Navka ir D.Peskovas ilgai slėpė savo romaną.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prieš metus dukters susilaukę T.Navka ir D.Peskovas ilgai slėpė savo romaną.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prieš metus dukters susilaukę T.Navka ir D.Peskovas ilgai slėpė savo romaną.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prieš metus dukters susilaukę T.Navka ir D.Peskovas ilgai slėpė savo romaną.<br>„ViDA Press“ nuotr.
D.Peskovas (kairėje) – V.Putino atstovas spaudai. Jaunikis tikisi, kad Rusijos prezidentas dalyvaus jo vestuvėse Sočyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
D.Peskovas (kairėje) – V.Putino atstovas spaudai. Jaunikis tikisi, kad Rusijos prezidentas dalyvaus jo vestuvėse Sočyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
T.Navka su R.Kostomarovu 2006 m. Turino žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą.
T.Navka su R.Kostomarovu 2006 m. Turino žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą.
Daugiau nuotraukų (4)

Aleksandras Procenka („Lietuvos rytas“)

2015-07-30 11:41, atnaujinta 2017-10-22 17:25

Jos jaunikis – V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas (48 m.), penkių vaikų tėvas. Į iškilmes pakviesti ne tik draugai, bet ir sporto, televizijos žvaigždės, Kremliaus valdininkai. V.Putinui taip pat nusiųstas kvietimas. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Vestuvės bus keliamos Sočyje

 “Jei jis galės dalyvauti, labai džiaugsimės“, – neslėpė T.Navka, po Kremliaus stogu susiradusi jau ne pirmą mylimąjį.

Vestuvės vyks rugpjūčio 1-ąją Sočyje, kur nuo birželio pradžios Rusijos dailiojo čiuožimo žvaigždė dalyvauja ledo šou „Karmen“.

Vestuvės prasidės T.Navkos pasirodymu šiame šou. Tai simboliška: 2006-aisiais Turine iškovojusi savo aukščiausią sportinį apdovanojimą – olimpinį auksą, ji ant ledo taip pat įkūnijo Karmen.

Jaunikis apie būsimas iškilmes tyli. „Aš šio klausimo apskritai nekomentuoju, tai niekam nesvarbu“, – pareiškė D.Peskovas žurnalistams Kremliuje.

Užtat nuotaka beveik neužčiaupia burnos: „Ak, Dmitrijus juk prašė mažiau kalbėti apie jį. Bet kaip aš galiu kalbėti mažiau, jei man norisi apie jį pasakyti tiek daug gero?“

T.Navka negaili pasakojimų ir apie būsimas vestuves, kurios turi būti tokios, kokias ji regėdavo vaikystėje.

„Esu kilusi iš Ukrainos, Dniepropetrovsko. Ten tokios tradicijos: iš pradžių nuotaka pavagiama, o paskui išperkama.

Prisimenu, buvo tokia speciali vazelė, į kurią būdavo pridėta monetų, grūdų ir saldainių.

Noriu, kad per mano vestuves visi linksmintųsi, tačiau svarbu, kad ryte nebūtų skausmingai gėda“, – žurnalistams pasakojo olimpinė čempionė.

Nuotaką puoš garsiausias dizaineris

Vestuvinius apdarus jai siuva garsiausias Rusijos dizaineris Valentinas Judaškinas.

„Jis nori, kad būčiau balta kaip gulbė, ir vis tvirtina: „Būtų nuodėmė tavo nuostabias formas uždengti dešimčia suknelių“, – teigė T.Navka.

Bet daugiausia – su išskirtiniu balso virpuliu ir dūsavimais – ledo žvaigždė pasakoja apie būsimąjį sutuoktinį: „Jo gyslomis teka mėlynas kraujas, jis turi įgimtą kilnumo bruožą. Iš pradžių aš net varžiausi jo, net šalinausi.

Bet paskui savęs paklausiau: „Kaip galėjau iš karto neįžvelgti šito žmogaus?“

Dailiojo čiuožimo meistrė turi savotišką suvokimą apie mėlyną kraują. Kai D.Peskovas gimė, jo tėvas mokėsi Maskvos valstybinio M.Lomonosovo universiteto Azijos ir Afrikos šalių institute – tai žinomas legalios ir nelegalios sovietinės žvalgybos lizdas.

Anais laikais Sovietų Sąjungoje šie žmonės buvo laikomi elitu. Oficialiai Dmitrijaus tėvas dirbo diplomatu, ir berniuko vaikystė daugiausia prabėgo Egipte, Libijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Pakistane ir kitose Rytų valstybėse.

Bet paskutines klases D.Peskovas baigė specialioje mokykloje, kurioje buvo dėstoma anglų kalba, kartu su kitomis sovietinės nomenklatūros atžalomis.

Vėliau ten mokėsi Rusijos prezidento Boriso Jelcino anūkas.

Nieko nuostabaus, kad baigęs mokyklą diplomato-žvalgo sūnus mokėsi tame pačiame Azijos ir Afrikos šalių institute.

Į jį pateko tik antruoju bandymu ir tik į Turkijos skyrių – kad patektų į arabų šalių skyrių, jam pritrūko balų.

Netrukus D.Peskovas vedė maršalo Semiono Budiono anūkę, su kuria mokėsi vienoje mokykloje. Baigęs institutą jis ketino įsidarbinti vertėju Maskvoje esančių kelių Turkijos laikraščių atstovybėje.

„Tačiau tai nepatiko mano tėvui“, – prisimena D.Peskovas.

Pirmoji žmona neatlaikė apribojimų

Sūnaus darbą užsienio leidiniui Peskovas vyresnysis palaikė savotiška išdavyste. Jis įdarbino sūnų Užsienio reikalų ministerijoje, o po metų išsiuntė į Turkiją.

O toliau D.Peskovo karjera, kurios jis siekė Ankaroje, ėjo lyg per sviestą. Iš budinčiojo referento jis pakilo penkiais laipteliais iki pirmojo ambasados sekretoriaus.

Tai jis pasiekė per šešerius metus, iš jų dvejus praleido Maskvoje, Užsienio reikalų ministerijoje.

Išsiskyręs su maršalo S.Budiono anūke, kuri spėjo jam pagimdyti sūnų Nikolajų, vedė iš diplomatų šeimos kilusią Jekateriną Solocinskają.

Beje, pirmoji žmona Anastasija, jos žodžiais tariant, Turkijoje neatlaikė ambasados gyvenimo, numatančio griežtą erdvės ir bendravimo apribojimą.

Su antra išrinktąja D.Peskovo gyvenimas buvo kitoks.

„Ambasadoje buvo įvestas griežtas režimas – po vienuoliktos valandos vakaro buvo draudžiama išvykti į miestą. Bet mes sėsdavome į automobilį ir važiuodavome šokti. Grįždavome rytą“, – pasakojo J.Solocinskaja.

Kodėl į tokį poros elgesį buvo žiūrima pro pirštus, nesunku nuspėti. J.Solocinskajos tėvas Vladimiras Solocinskis nuo 1973 metų dirbo diplomatu, turėjo nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus rangą, bet jo darbo Turkijoje detalės net dabar laikomos paslaptyje.

Beje, D.Peskovas su J.Solocinskaja susipažino, kai jai buvo 14 metų. Po ketverių metų jie susituokė ir ji pagimdė Dmitrijui dukterį ir du sūnus.

Pagaliau pasitaikė puiki proga, ir Turkija jaunajam diplomatui D.Peskovui tapo tramplinu, pamėtėjusiu jį į Rusijos prezidento administraciją: iš pradžių spaudos tarnybos vadovo pavaduotoju, po to ir valstybės vadovo atstovu spaudai.

Ištikimas Kremliaus ginklanešys

Atsitiko taip, kad 1999-ųjų lapkritį į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikimą atskrido B.Jelcinas. D.Peskovui buvo pavesta būti asmeniniu prezidento vertėju.

Ir jis, kaip pasakojama, padarė viską, kad Turkijos prezidentas nesuprastų, kokios būklės ir nuotaikos buvo aukštas rusų svečias: B.Jelcinas kalbėjo viena, o D.Peskovas vertė kita.

Tai neliko nepastebėta, ir netrukus D.Peskovas buvo perkeltas į Kremlių. Bet dirbti teko jau su V.Putinu. Kol D.Peskovas su šeima kraustėsi į Maskvą, prezidentas B.Jelcinas atsistatydino.

Būsimų sutuoktinių pirmieji karjeros žingsniai prasidėjo užsienyje: D.Peskovo – Turkijoje, o T.Navkos – JAV.

1988-aisiais Ukrainos jaunių ledo šokių čempionė patraukė maskvietės trenerės Natalijos Dubovos dėmesį, ir netrukus su perspektyvaus jaunimo grupe Tatjana išvyko į Naująjį Džersį – treniruotis ir nugalėti.

Su įvairiais partneriais T.Navka skynė pergales tarptautiniuose „Skate America“ ir „Nation Cup“ turnyruose, dalyvavo Lilehamerio olimpinėse žaidynėse, kur atstovavo Baltarusijai, užėmė penktąją vietą 1994 metų pasaulio dailiojo čiuožimo ir ketvirtąją 1995 metų Europos čempionate.

O po metų perėjo pas naująjį trenerį, 1993 metų ledo šokių pasaulio čempioną Aleksandrą Žuliną, kuris atvyko į Ameriką dirbti treneriu. Mokytojas už mokinę buvo vyresnis 12 metų.

Ledo žvaigždė – aistringa

T.Navkos draugių ir varžovių teigimu, iš jos visada sklido kažkas labai aistringo, seksualaus ir lemtingo.

Jie susituokė tik 2000-aisiais – beveik kartu su dukters Aleksandros atėjimu į šį pasaulį.

Po dešimties metų paskelbdama apie oficialias skyrybas T.Navka pareiškė, kad jų santuoka faktiškai truko 14 metų.

Vyro A.Žulino treniruojama ji su partneriu Romanu Kostomarovu iškovojo auksą 2006 metų Turino žiemos olimpinėse žaidynėse. Ir iki tol jų pora dvejus metus nepralaimėjo nė vieno pasirodymo per pasaulio, Europos ir Rusijos čempionatus.

Būtent su A.Žulinu Tatjana sugrįžo į Maskvą dalyvauti kasmetiniuose ledo šou konkursuose, kurie Rusijoje tapo itin populiarūs.

Jau po pirmųjų pasirodymų Tatjana labai greitai pasijuto sava tarp aktorių ir televizijos žmonių. Sportininkams nebūdingas jos šmaikštumas tiko visur, taip pat ir „putiniškuosiuose“ priėmimuose.

Šalies vadovas parūpino ledo čiuožėjai būstą

Rusijos prezidentas gražuolę šviesiaplaukę įsiminė dar anksčiau: po pergalės Turino olimpinėse žaidynėse T.Navką kartu su kitais pasižymėjusiais sportininkais pakvietė į Kremlių, kur jiems buvo įteikti vyriausybės apdovanojimai.

Per ceremoniją T.Navka pareiškė valstybės vadovui, kad Maskvoje neturi kur gyventi, ir gavo butą sostinėje.

Asmeninis dailiojo čiuožimo žvaigždės gyvenimas taip pat klostėsi vadovaujantis šūkiu: „Kiekvienas pats kovoja už savo laimę“. Aukštuomenės kronikoje vis dažniau pasirodydavo informacijos apie dailiojo čiuožimo žvaigždės romanus su ledo šou partneriais. Internete pasklido atvirai seksuali T.Navkos nuotrauka.

Netrukus žvaigždė įveikė naują aukštumą. Per V.Putino priėmimą, surengtą prieš finalinį Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) posėdį, turėjusį nulemti 2014 metų olimpiados likimą, T.Navka įteikė prezidentui pliušinį Kūlverstuką kaip sėkmės talismaną ir sakydama savo palinkėjimą Gvatemalą supainiojo su Gvadelupe.

Savo nesėkmę gražioji šviesiaplaukė apraudojo ant Vladimiro Kožino, Rusijos prezidento reikalų valdybos vadovo, peties. Po to pagrindinis Kremliaus „ūkvedys“ ir žavioji ledo šokių žvaigždė visur buvo matomi kartu.

Žiniasklaida rašė, kad jis mylimajai padovanojo 180 kvadratinių metrų butą gyvenamajame komplekse „Kopernik“, iš kurio atsiveria vaizdas į Kremlių.

Jį nekilnojamojo turto ekspertai vertina 4–5 milijonais JAV dolerių.

V.Kožinas net pažadėjęs išsiskirti su teisėta žmona. Tuo metu T.Navka jau buvo išsiskyrusi su A.Žulinu.

Bet nespėjo: eiliniame pokylyje ledo šokių žvaigždė pasirodė lydima Rusijos prezidento atstovo spaudai D.Peskovo.

Būsimi jaunavedžiai susipažino svečiuose

T.Navkos žodžiais tariant, jie susipažino per bendro pažįstamo gimtadienį.

Dmitrijus pakvietė Tatjaną šokti skambant muzikai iš filmo „Devynios su puse savaitės“.

„Aš ilgai spyriojausi. Iš pradžių jis man nepatiko. Sakė, kad būsime kartu, o aš į jį dar visus metus kreipdavausi „jūs“, – žurnalistams pasakojo T.Navka.

Galiausiai sportininkė palūžo. Praėjusį rugpjūtį, kai porai gimė dukrelė Nadežda, dailiojo čiuožimo žvaigždė pareiškė, kad dabar jos pagrindinis tikslas – sukurti šeimą.

„O viskas, kas bus aplink ją – darbas, veikla, tiktai priedas prie svarbiausio“, – sakė T.Navka.

Dukters tėvo ji neįvardijo, nors D.Peskovas jau tuomet daugiau nei metai buvo laisvas, – jo žmona, sužinojusi apie išdavystę, pareikalavo skyrybų.

„Prisimenu vieną momentą, – pasakojo J.Solocinskaja, dabar jau buvusi D.Peskovo žmona. – 2011 metai. Man 35-eri. Sėdžiu savo name Rubliovkoje. Trys vaikai, brangus automobilis, nuosavas verslas. Mane visi myli ir visur kviečia. Aš pasiekiau viską. Būtent pasiekiau – tai nebuvo atnešta ant lėkštutės. Ir pagalvojau: „Nejau tai viskas? Taip ir sėdėsiu visą gyvenimą?“

Nutarusi, kad nebegali būti, kaip sakoma, moterimi baseto akimis, kokių Maskvoje nors vežimu vežk – sėdinčių šalia pilvotų, plikagalvių vyrų, apsikarsčiusių briliantais ir apsivilkusių kailiniais, ji pranešė Dmitrijui apie skyrybas.

„Kita moteris būtų patylėjusi. Juk Dimai nereikėjo skyrybų. Vyras išsigando: „Aš viską supratau.“ Maldavo grįžti“, – pasakojo J.Solocinskaja aukštuomenės žurnalo „Tatler“ žurnalistams.

Įdomu tai, kad šį interviu ji davė po to, kai T.Navka pagimdė nesantuokinę D.Peskovo dukterį.

Interviu pabaigoje buvo tokie žodžiai: „Aš jį myliu ir žinau, kad jis mane myli.

Praėjusią savaitę jis man pasiūlė vėl susituokti.“

Bet dabar jau, matyt, nepasiūlys. Be to, ir Jekaterina dabar gyvena Paryžiuje, prabangiame bute gatvėje, kur iš kairės – Eliziejaus laukai, o iš dešinės – Bolonės miškas. Ir ji jau turi draugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.