Atlikėjos Celine Dion meilės istoriją nutraukė žiaurus likimas

Jis patikėjo jos talentu ir padėjo jai tapti žvaigžde, o ji iki paskutinio atodūsio palaikė jį savo meile ir stiprybe. Kanados dainininkės Celine Dion (47 m.) ir jos vyro meilės istorija primena vieną Williamo Shakespeare’o tragedijų. Kovą su vėžiu pralaimėjęs atlikėjos sutuoktinis Rene Angelilis mirė ant mylimosios rankų.

C.Dion su vyru 2011 m.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Dion su vyru 2011 m.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tokių tvirtų porų, kokie buvo dainininkė C.Dion ir jos vadybininku dirbęs R.Angelilis, pramogų pasaulyje pasitaiko retai. Jų santuoka truko 21 metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tokių tvirtų porų, kokie buvo dainininkė C.Dion ir jos vadybininku dirbęs R.Angelilis, pramogų pasaulyje pasitaiko retai. Jų santuoka truko 21 metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2016, 7:30 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 9:13 AM

Tokių tvirtų porų, kokia buvo dainininkės C.Dion ir jos vadybininku dirbusio R.Angelilio sąjunga, pramogų pasaulyje pasitaiko retai.

21 metus kartu praleidę sutuoktiniai neišskiriami išliko ir beprotiškai džiugiomis, ir itin skausmingomis akimirkomis.

Likus dviem dienoms iki 74-ojo gimtadienio, sausio 14-ąją, kanadietis muzikantų vadybininkas R.Angelilis mirė nuo gerklės vėžio savo namuose Las Vegase. Kartu su juo namuose buvo jųdviejų su C.Dion sūnūs Rene Charlesas (14 m.) bei dvyniai Nelsonas (5 m.) ir Eddy (5 m.), taip pat trys suaugę Rene vaikai iš dviejų ankstesnių santuokų Patrickas (47 m.), Jeanas Pierre’as (41 m.) ir Anne Marie (38 m.).

Dainininkei kaip niekada gyvenime reikėjo palaikymo. Po dviejų dienų užgeso ir jos brolio Danielio (59 m.) gyvybė.

Vyras sirgo gerklės, liežuvio ir smegenų vėžiu, buvo gydomas vienoje Monrealio ligoninėje.

Sėkmingą dainininkės karjerą padariusiai ir išskirtinį balsą turinčiai C.Dion likimas smūgių niekada negailėjo. Tačiau ją visuomet lydėjo meilė.

C.Dion ir R.Angelilis susitiko, kai Celine buvo 12 metų, o Rene – 38-eri. Tuomet žinomas muzikos prodiuseris R.Angelilis, iš vieno Celine šeimos narių gavęs jos įrašą, pakvietė paauglę į perklausą Kanados mieste Kvebeke.

C.Dion užaugo prancūziškai kalbančioje didelėje muzikantų šeimoje, kurioje augo 14 vaikų.

Visi jie tikėjo sesers talentu. C.Dion balsas apstulbino ir R.Angelilį.

„Kai aš dainavau, jis ėmė verkti“, – dainininkė prisiminė pirmąjį susitikimą su prodiuseriu.

Dar po metų R.Angelilis įkeitė savo namą, kad galėtų išleisti pirmąjį C.Dion albumą. Tačiau dėl to vyrui graužtis nereikėjo. Pirmasis koncertinis turas po Kanadą, Japoniją ir Europą, į kurį mergina leidosi su motina, buvo sėkmingas.

Į pirmą oficialų pasimatymą C.Dion R.Angelilis pakvietė tada, kai dainininkė tapo pilnametė. Vis dėlto apie savo santykius pora visiems netiesiogiai prisipažino tik po penkerių draugystės metų, užsimindami apie tai albume „The Color of My Love“.

Nors 26 metų skirtumas Rene buvo nė motais, Celine iš pradžių to varžėsi. „Bijojau, ką žmonės pasakys. Bet kai esi įsimylėjusi, norisi apie tai tiesiog šaukti pasauliui“, – sakė dainininkė.

Per dvejus metus anglų kalbą išmokusi C.Dion 1990 metais išleido pirmąjį anglišką savo albumą „Unison“. Prasidėjo stulbinamas dainininkės muzikinis kelias, kuriuo C.Dion žingsniavo šalia R.Angelilio.

Dar po metų pora susižadėjo. Apie tai niekas, išskyrus šeimos narius, nežinojo. Bet šiuo dukters žingsniu iš pradžių nesidžiaugė C.Dion motina Theresse.

„Kai prisipažinau jai, kad esu beprotiškai jį įsimylėjusi, motina stengėsi mane perkalbėti ir sugriauti mūsų santykius. Juk Rene jau iki tol buvo du kartus vedęs, turėjo tris vaikus.

Tuomet ant mamos labai pykau, bet visa šeima greitai pamilo Rene, ir mama neturėjo kur trauktis“, – prisiminimais dalijosi C.Dion.

Galiausiai 1994 metų gruodžio 17 dieną pora susituokė, o jų santuokos ceremoniją iš Monrealio Dievo Motinos bazilikos tiesiogiai transliavo Kanados televizija.

C.Dion tapo žvaigžde, jos hitas „My Heart Will Go On“ (1997 m.) tapo viena populiariausių dainų per visą muzikos istoriją.

Tačiau džiaugsmą dėl sėkmingai besiklostančios karjeros 1999-aisiais dainininkei užtemdė lemtinga žinia – jos gyvenimo meilei R.Angeliliui buvo diagnozuotas gerklės vėžys.

C.Dion nutarė atsitraukti nuo dainavimo ir rūpintis vyru. Nors jausmais sutuoktiniui C.Dion niekada neabejojo, kalbėdama apie santuoką ji prisipažino, kad juodu patyrė sunkumų.

„Tarp mūsų buvo daug įtampos. Niekada nebuvo lengva būti vyru ir žmona ir kartu plėtoti verslą. Papildomo spaudimo prideda pasirodymai, koncertiniai turai, keliavimas. Buvo sunku“, – neslėpė C.Dion.

Likimas C.Dion ir Rene buvo atsiuntęs dar vieną nelengvą išbandymą. Dar iki vyro ligos pora mėgino susilaukti vaikų, tačiau nesėkmingai. Prieš chemoterapiją gydytojai įspėjo, kad Rene gali tapti nevaisingas. Pora kreipėsi į pagalbinio apvaisinimo specialistus, kurie apvaisino kiaušialąstes ir užšaldė embrionus.

Talentingoji dainininkė pasitraukė nuo scenos – atsidavė vyrui, kuris stojo į kovą su vėžiu. R.Angeliliui teko ištverti 38 chemoterapijos ciklus. Po sunkaus ir skausmingo gydymo 2000 metais vėžys atsitraukė. Vėliau vyras prasitarė jautęs mirties dvelksmą. Tai išmėgino poros meilę ir privertė daug ką permąstyti.

Iškart po to pora Las Vegase atnaujino santuokos įžadus, o netrukus sutuoktinius pradžiugino dar viena gera naujiena – C.Dion po sėkmingų pagalbinio apvaisinimo procedūrų pastojo. 2001 metų sausio 25 ji pagimdė sūnų Rene Charlesą.

Gerbėjų džiaugsmui, 2002 metais C.Dion grįžo į sceną, išleido albumą „A New Day Has Come“. Gyvenimas dainininkei vėl ėmė šypsotis, ji nenustojo dainavusi apie meilę.

„Bėgant metams reikia nuolat mokytis bendrauti. Mes juokiamės ir erziname vienas kitą. Norime, kad mūsų santuoka truktų amžinai. Kalbėkitės apie viską, ir santuoka jums atrodys tarsi nesibaigiantis medaus mėnuo“, – remdamasi savo patirtimi kalbėjo C.Dion.

Kad ir kaip būtų, iš didelės šeimos kilusi C.Dion troško turėti daugiau vaikų.

Bet svajonėms išsipildyti prireikė ilgų kantrybės metų. Daugybės koncertų, gastrolių išvarginta dainininkė patyrė ne vieną persileidimą. Pagaliau 2010 metų spalį dainininkė susilaukė dvynukų Nelsono ir Eddy.

„Didžiausias apdovanojimas man – vaikai. Kol nesi motina, nesuvoki, ko tau trūksta.

Vaikai gyvenimui suteikia prasmę. Nesvarbu, ar mane žmonės mėgsta kaip dainininkę, ar ne.

Užtat mano vaikams nėra geresnės motinos už mane“, – džiaugėsi atlikėja.

Bet po trejų metų likimas vėl kirto dainininkės šeimai. 2013 metais vėžys atsinaujino. R.Angeliliui buvo atlikta operacija, pašalintas auglys.

Nuo tada atlikėjai sunkiai sekėsi suderinti kovą su vyro liga ir rūpesčius dėl trijų vaikų su intensyvia darbotvarke, tad ji atšaukė suplanuotus koncertus ir vėl paliko sceną.

Šįkart medikų prognozės buvo pačios liūdniausios – liga neketina trauktis. Prieš metus C.Dion savo gerbėjams prisipažino, kad gerklės vėžiu sergančiam jos sutuoktiniui reikia rimtos priežiūros.

„Jis nebegali valgyti, tad turime specialų maitinimo vamzdelį. Maitinu jį tris kartus per dieną“, – su ašaromis akyse kalbėjo dainininkė ir pridūrė, kad jau kurį laiką jie gyvena šia diena, neplanuodami ateities.

Praėjusių metų rugpjūtį stumiama savo vyro ji vėl pasirodė ant scenos Las Vegase. „Aš nenoriu čia būti – jis nori. Rene mane apdovanojo.

Pastaruoju metu mane kankino sielvartas, bet aš pasakiau, kad kol kas man jo gana. Mano svarbiausia užduotis – pasakyti savo vyrui, kad mums viskas bus gerai. Aš pasirūpinsiu vaikais, kai jis į mus žiūrės iš kito taško“, – kalbėjo dainininkė.

C.Dion norėjo išlikti stipri ir nepalūžti, padrąsinti savo mylimąjį.

„Aš jo klausiau: „Ar tu bijai? Aš suprantu. Gali pakalbėti su manimi apie tai.“ O Rene man pasakė: „Aš noriu mirti ant tavo rankų.“ Aš jam tai pažadėjau“, – atvirai pasakojo C.Dion. Ji sakė turėjusi dvi galimybes – arba leisti vyro ligai pribaigti ir ją, arba palaikyti jį iki paskutinės akimirkos. Ji pasirinko antrąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.