Ko vienuolynuose ieško Agnė Zuokienė ir Leonardas Pobedonoscevas

Meditacija susižavi ir vis daugiau lietuvių. Žinomi žmonės neslėpė kartais net specialiai vykstantys į vienuolyną pasisemti dvasinės ramybės.

Agnė Zuokienė ir Leonardas Pobedonoscevas.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Zuokienė ir Leonardas Pobedonoscevas.<br>LR archyvo nuotr.
Leonardas Pobedonoscevas.
Leonardas Pobedonoscevas.
Agnė Zuokienė.
Agnė Zuokienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 4:22 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:00 AM

Verslininkę ir socialinio projekto „Nedelsk!“ vadovę Agnę Zuokienę (45 m.) noras pažinti save pernai nuvedė į Prancūzijos Bordo regione esančius vienuolynus, kur ji meditavo po kelias dienas. Vilnietė keldavosi penktą valandą ryto – tokiu metu vienuolės skambindavo varpu ir giedodavo.

A.Zuokienė kartu su vienuolėmis susitelkdavo į rimties meditaciją, tik tada sėsdavo pusryčiauti.

Visą dieną vilnietė praleisdavo tyloje – net ir prie pusryčių, pietų ir vakarienės stalo niekas nekalbėdavo. Pagal vienuolyno dienotvarkę ji devintą valandą vakaro eidavo miegoti.

Tokios atostogos, kai tenka atsiriboti nuo interneto, išsijungti mobilųjį telefoną, A.Zuokienei teikė atgaivą. Būdama Prancūzijoje tąsyk ji aplankė net tris vienuolynus.

Prieš kelerius metus ji trejetą dienų dvasios atgaivos sėmėsi kontempliatyviame moterų vienuolyne Paparčių kaime, Kaišiadorių rajone.

A.Zuokienė prisipažino, kad viešėdama Prancūzijoje ji ieškojo ne atgaivos, o atsakymų į daug metų kamuojančius klausimus.

Praleisti mėnesį vyrų vienuolyne Tailande ryžosi ir vilnietis aktorius, TV laidų vedėjas Leonardas Pobedonoscevas (36 m.). Tokia tylos pauzė ištiko aktoriui kartu su šeima – žmona Ieva (46 m.) ir dešimtmete dukterimi Emilija išsiruošus į Azijos šalis – Kiniją, Malaiziją, Laosą, Kambodžą, Vietnamą, Tailandą ir Indonezijos salynui priklausančią Balio salą.

Nors kurį laiką leistis į tolimesnę kelionę aktorius nesiryžo, nesigaili dėl savo apsisprendimo.

Prieš kelionę šeima išnuomojo savo namą Vilniaus pakraštyje, išmetė ar išdovanojo per gyvenimą sukauptą nereikalingą turtą ir su kuprinėmis ant pečių išvyko.

Taip ir keliavo vis atnaujindami garderobą ir nekaupdami daiktų.

Aktorius turėjo daug laiko apmąstymams ir meditacijai, mažai laiko internetui, jokio streso, jokio automobilio, vietoj jo – motoroleris, traukinys, autobusas ar dviratis.

Patirtis būnant tarp Tailando vienuolių ir medituojant aktoriui labai pravertė. Neprisirišti prie vienos vietos, nekaupti daiktų, atsikratyti priklausomybės nuo turto – išmokęs šių dalykų vyras pasijuto kur kas laisvesnis ir labiau pasitikintis savo jėgomis.

Menininkas grįžo į tėvynę pasikeitęs: tapo drąsesnis, rečiau sako žodį „bet“, ėmė labiau vertinti tai, ką turi, ir dėl nerimtų priežasčių neatsisako to, ką dar galėtų turėti.

„Nenorėjau visko mesti, nes maniau, kad iškart būsiu užmirštas. O po kelių išvykų supratau: jei turi potencialo ir myli darbą, karjera nesugrius“, – aiškino aktorius, kurį vos grįžusį iš Balio užgriuvo kūrybiniai pasiūlymai.

Vilniečių šeimai ilgesniam laikui apsistojus Balyje, net jų duktė Emilija turėjo progos prisiliesti prie meditacijos.

Visame pasaulyje žinomoje „Green School“ mokykloje vaikai mokosi ne tik matematikos, bet ir medituoja, daro jogos pratimus, užsiima ekologišku žemės ūkiu, rūpinasi naminiais gyvūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.