Mama, dėl vaiko atsisakiusi gydytis vėžį, liko sukrėsta

33-jų metų britė Heidi Loughlin buvo nėščia tris mėnesius, kai 2015 m. jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Moteriai skubiai reikėjo gydymo, tačiau H.Loughlin nusprendė pasirinkti mažiau efektyvius vaistus tam, kad išsaugotų savo negimusio vaiko gyvybę.

33-metų britė H.Loughlin atsisakė gydytis vėžį, kad išsaugotų negimusio vaiko gyvybę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
33-metų britė H.Loughlin atsisakė gydytis vėžį, kad išsaugotų negimusio vaiko gyvybę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 11:11 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:24 PM

Jos dukra Ally gimė po 28-erių savaičių nėštumo. Tačiau praėjus daugiau nei savaitei nuo gimimo mergaitė mirė nuo infekcijos.

Mama, kuri atsisakė gydymo nuo vėžio tam, kad išsaugotų vaiko gyvybę, pasidalino širdį veriančia istorija televizijos laidose.

Pasirinko cezario pjūvį

Ji ir jos draugas Keithas Smithas pasirinko mažiau efektyvų chemoterapijos gydymo kursą, kuris nepakenktų jų vaikui. Tačiau moteriai buvo pasakyta, kad vaistai neveikia, ir reikia stipresnio gydymo. Todėl 28 nėštumo savaitę jai buvo atliktas cezario pjūvis – medikai tikino, kad 90 procentų tokio amžiaus kūdikių išgyvena.

„Aš turiu gyventi dėl savo kitų trijų vaikų. Turėjau priimti sprendimą atlikti cezario pjūvį. Tada mąsčiau, kad kuo greičiau aš gausiu vaistus, tuo greičiau galėsiu gyventi normalų gyvenimą“, – apie sunkų sprendimą pasakojo vėžiu serganti moteris.

Jos dukra Ally Louise Smith svėrė daugiau nei vieną kilogramą, ir gydytojai tikėjosi, kad ji išgyvens. Tačiau po 8 dienų, naujagimė pasigavo infekciją ir mirė.

„Kai gimė Ally, jaučiau stiprų meilės jausmą, kaip ir tada, kai gimė mano berniukai. Penkias dienas po jos gimimo jutau, kad jai viskas gerai, ir kad mes priėmėme teisingą sprendimą. Ji buvo su mumis ir sveika, o aš galėjau gauti stipresnį gydymą.

Tačiau staiga dukra pasijuto blogai, ją prižiūrėjo medikai. Nors ir labai norėjau, negalėjau nieko dėl jos padaryti, tiesiog stebėjau, kaip ji kovoja dėl gyvenimo“, – pasakojo Heidi.

Ji turėjo labai susiimti ir rūpintis kitais dviem sūnumis, kurie buvo per maži suprasti jos skausmą.

Taip pat turėjo užbaigti gydymą nuo vėžio, kurio buvo atsisakiusi, kai laukėsi dukters Ally.

„Gyvenimas tęsiasi, o kai viskas griūva, būna labai sunku. Bandėme rasti priežasčių, kodėl taip atsitiko, tačiau jų nebuvo.

Po Ally mirties atlikau chemoterapiją, kad sustabdyčiau vėžio plitimą. Tačiau tuo metu tai man mažiausiai rūpėjo – gedėjau dėl Ally mirties“, – pasakojo britė.

Televizija filmavo jos gyvenimą

Vaistai padėjo sustabdyti vėžio plitimą, ir šių metų kovą Heidi turėjo galimybę atlikti vėžio pašalinimo operaciją.

Heidi savo tinklaraštyje, kuris yra laimėjęs apdovanojimų, rašo apie savo diagnozę ir tai, kad ji sutiko filmuotis TLC televizijos laidose, kad visiems paskelbtų savo istoriją bei išlaikytų gyvus prisiminimus apie Ally.

„Kai laukiausi Ally, leidau televizijai filmuoti savo gyvenimą. Tuo pačiu norėjau skleisti žinią apie krūties vėžį bei vėžį, kai laukiesi. Jie viską filmavo, ir viskas buvo nuostabu – ypač mano dukters Ally gimimas, jos trumpos aštuonios dienos su mumis.

Ally visada su manimi. Ji su manimi visas naktis, apie ją visada galvoju prieš užmigdama. Ji duoda man drąsos sunkiausiais gyvenimo momentais“, – apie savo gyvenimą ir dukrą Ally pasakojo Heidi.

Televizija filmavo Heidi gyvenimą nuo to laiko, kai jai buvo paskelbta diagnozė.

„Tokia mano istorija. Kai gyvenimas tampa toks sukrečiantis, tu gali pasaulį pamatyti kitomis akimis. Man buvo duota galimybė į gyvenimą pažvelgti visai kitaip“, – sakė Heidi.

Parengė Virginija Šerelienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.