Garsūs lietuviai nevengia atsisakyti patogaus gyvenimo

Kuriam laikui atsisveikinti su patogiu gyvenimu, nuolatiniu atlyginimu ir artimaisiais jau ryžosi ir ne vienas lietuvis. Vieni tokiems pokyčiams apsisprendė per keletą minučių, kiti idėją ilgam iškeliauti iš namų brandino metų metus.

 L.Pobedonoscevas su šeima.
 L.Pobedonoscevas su šeima.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jul 20, 2017, 1:47 PM

Prieš keletą metų vilnietis aktorius Leonardas Pobedonoscevas (37 m.) su žmona Ieva (47 m.) ir dukra Emilija išvyko į Indonezijai priklausančią Balio salą ir čia praleido pusantrų metų.

Tai buvo Ievos daug metų brandintas projektas, slapta svajonė, kuri pribrendo. Tada šeima išnuomojo savo namą Vilniaus pakraštyje, išmetė ar išdovanojo visą sukauptą nereikalingą turtą ir su kuprinėmis ant pečių išvyko.

„Rojus Žemėje, dievų buveinė, palaimos sala“, – tokius Balio salos apibūdinimus iki šiol kartoja aktorius. Jį su šeima Balis tiesiog pavergė.

Kelionės metu feisbuke Leonardas sukūrė balinėtojų (taip Leonardas ir jo žmona Ieva vadina žmones, žinančius, kas yra Balis) tinklaraštį, kuris jau turi tūkstančius skaitytojų ir tapo reiškiniu, į salą pritraukiančiu naujų žmonių.

„Tapome savotiškais ambasadoriais. Daug žmonių kreipiasi į mus prašydami padėti susiplanuoti turiningą poilsį Balyje, gerai praleisti laiką ir pasimėgauti atostogomis be rūpesčių.

Mes per pusantrų metų išmaišėme visą salą – vos ne kasdien važinėdavome motoroleriu ieškodami vietų, kurios stebintų, kurias galėtume kitiems parodyti. Dabar padedame kitiems atrasti Balį. Mano profesija leidžia gyventi tarp Balio ir Lietuvos“, – sakė Leonardas.

Paulius Danisevičius ir Vilma Bykšaitė keletą mėnesių keliavo po Centrinę ir Pietų Ameriką.

Paulius paliko darbą Norvegijoje, o Vilma – Lietuvoje. Sprendimą išvykti pora priėmė žaibiškai – vos po 5 minutes trukusio pokalbio, kuris buvo lemtingas.

Iki jo pora tiesiog svajojo slapčia, nedrąsiai. Nusprendę patirti didžiausią gyvenimo nuotykį jie ėmė ruoštis, taupyti pinigus, rinkti informaciją.

Pora keliavo stabdydama pakeleivingas mašinas. Maitinosi įvairiai, bet nebadavo. „Pavyzdžiui, Meksikoje maitinomės gatvėje paruoštu greituoju maistu. O Gvatemaloje ar Nikaragvoje gamindavome patys“, – pasakojo keliautojai.

Maždaug 40 procentų naktų jie miegojo palapinėje, apie 40 procentų nakvynių įsikurdavo pas žmones per „couchsurfing“ programą, o likusias 20 procentų – pigiuose nakvynės namuose.

Kelionei pinigų susitaupiusi pora stengėsi keliauti kuo pigiau. „Vieni dirba, kad nusipirktų prabangų automobilį, dar vieną suknelę ar vaikui batus. Kadangi mes dar vaikų neturime, tai, ką uždirbome, nusprendėme išleisti savęs tobulinimui – kelionėms“, – paaiškino Paulius.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.