Per savaitę vaiko ir vyro netekusi moteris sulaukė netikėtos laimės

Mama per vieną savaitę prarado ir savo vienerių metukų sūnų, ir vyrą. Tačiau po tragedijos likimas jai vėl padovanojo tikrą meilę.

Moteris po tragedijos vėl rado laimę.<br> Feisbuko nuotr.
Moteris po tragedijos vėl rado laimę.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-09 14:25

Rhian Burke (40 m.) iš Didžiosios Britanijos išgyveno dvigubą netektį. 2012-aisiais netikėtai mirė jos vienerių metų sūnus George'as. Vos po penkių dienų moters širdis buvo sudaužyta dar sykį: jos vyras Paulas pats atėmė sau gyvybę.

Kaip rašoma portale „The Sun“, jo mirtis buvo apibūdinta ne kaip savižudybė, o kaip netyčinė žūtis, mat Paulas po sūnaus mirties kentėjo nuo potrauminio streso sindromo.

Praėjus šešeriems metams Rhian ištekėjo už Craigo Mannigso (49 m.) – svajonių vestuvėmis džiaugėsi romantiškame vynuogyne.

„Su Craigu nusprendėme laikyti vedybas paslaptyje. Apie jas žinojo tik artimiausi šeimos nariai, – pasakojo moteris. – Nenorėjome šurmulio. Tenorėjome sujungti savo šeimas ir likusį gyvenimą praleisti drauge.“

Rhian kūdikis George'as mirė nuo plaučių uždegimo ir reto pobūdžio infekcijos vos savaitė po pirmojo savo gimtadienio. Vaiko mirties sugniuždytas Paulas nesugebėjo susidoroti su užklupusia netektimi ir nusprendė atimti sau gyvybę.

„Po truputį judėti pirmyn – tai nereiškia pamiršti, kas įvyko. Tai reiškia laimėti mūšį“, – sakė Rhian.

Anot moters, juodos dienos taip greit nepraeina, tačiau turi turėti vilties.

„Jei greta tavęs – tinkami ir palaikantys žmonės, gali įveikti viską“, – įsitikinusi ji.

Rhian prisiminė po artimųjų praradimo nė negyvenusi – tiesiog egzistavusi. Taip buvo iki tol, kol nusprendė sukurti labdaros fondą.

Noras padėti kitiems išaugo į rimtus labdaros planus. Fondas jau bendradarbiauja su ligoninėmis ir policija, siekiant padėti netikėtai artimųjų netekusioms šeimoms.

Po daugelio metų skausmo Rhian pagaliau su džiugesiu žiūri į ateitį. Už tai dėkoja naujam savo vyrui.

„Craigas – toks vienas iš milijono. Jis pakeitė mano gyvenimą, mano pasaulį. Suteikė man vilties. Vaikams mūsų vedybų diena buvo puiki. Pirmą kartą per ilgą laiką mes visi pagaliau džiaugiamės ateitimi ir jos laukiame“, – pridūrė moteris.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.