Iš priklausomybės gniaužtų ištrūkusių žmonių organizuojamas ekstremalus bėgimas moko, kaip pradėti savo kelią iš naujo

Birželio 17 dieną Vilniaus rajone vyks dešimtosios ekstremalaus bėgimo su kliūtimis varžybos „Alfa Run“. Kasmet tūkstančius dalyvių suburiantį renginį organizuoja reabilitacijos centro „Alfa centras“ bendruomenė. Apie priklausomybės centro nariams kylančius iššūkius, mažus žingsnius pergalės link ir tai, ką dalyviams žada netrukus atkeliausianti jubiliejinė šventė, dalinasi renginio techninių darbų vadovas Rytis Kavaliauskas.

Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Renginio akimirka.<br>„Alfa Run“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 5:30 PM

Renginio organizavimas – reabilitacijos dalis

Ne vien ekstremalaus sporto populiarinimu, tačiau ir vykdoma socialine misija išsiskiriantis renginys padeda išsilaikyti „Alfa centrui“ ir užtikrinti reabilitacijos programą baigusių asmenų sėkmingą integraciją į visuomenę. Kiekvienas centro reabilitantas turi galimybę prisidėti prie renginio organizavimo, išbandyti ir atrasti save naujose srityse bei kartu su palaikančia bendruomene pradėti savo kelią iš naujo.

„Po Naujųjų metų kartu su priklausomybės centro nariais pradedame pirmuosius pasiruošimo darbus. Kiekvienais metais vis nauja reabilitantų karta prisideda prie „Alfa Run“ organizavimo. Į Pamarazius vyksta tie reabilitantai, kurie jau būna praėję pirmuosius reabilitacijos programos etapus ir yra pasirengę kontaktui su išoriniu pasauliu bei nori save atrasti ir realizuoti.

Priklausomam žmogui sudėtinga ilgą laiką susikoncentruoti, atlikti monotonišką darbą, laikytis režimo, tad ruošiant „Alfa Run“ ir patiriant įvairius iššūkius laukuose, kovojant su gamtos stichijomis, užsigrūdinama tolimesniam gyvenimui. Be to, tie, kurie labiausiai motyvuoti ir stipriausi, dažniausiai išlieka ir blaivūs“, – atskleidžia R.Kavaliauskas.

Priklausomybės centro bendruomenėje netrūksta sėkmės istorijų, kai centro nariai, patyrę ryškų vidinį virsmą, ne tik išsigydo priklausomybę, tačiau ir iš esmės keičia profesiją bei gyvenimą.

R. Kavaliauskas pasakoja savo kelią taip pat atradęs padėdamas organizuoti renginį: „Visada svajojau apie ekstremalius iššūkius, kadaise norėjau gaudyti krabus Šiaurės jūroje, dirbti naftos platformose, ir šiandien juos pats galiu kurti. Daug nuotykių patiria ne vien renginio dalyviai, bet ir mes, organizatoriai. Susiduriame su įvairiausiomis sąlygomis – ilgą laiką pliaupia lietus, klimpstame durpynuose ir pelkynuose, tokiose vietose įrengti kliūtis pareikalauja daug fizinių jėgų ir protinių jėgų. Svarbiausia – eiti tolyn ir nepasiduoti.“

Naujos kliūtys ir dėmesys saugumui

Renginio techninių darbų vadovas dalinasi, kad nors pasiruošimas renginiui vyksta ištisus metus, patys intensyviausi darbai prasideda likus dviems mėnesiams iki renginio: „Šiandien skubame įrenginėti kliūtis, kurių šiemet turime ypač daug – net 40-imt suaugusių trasoje ir 19-a vaikų trasoje. Pirmiausia, kol dar nepabudo uodai, stengiamės visus darbus atlikti miške ir pelkėtose vietose.“

Šiais metais planuojama atnaujinti dalį kliūčių, taip pat bus įrengtos ir visiškai naujos kliūtys, kurias mėgins įveikti tiek ištroškę ekstremalių pramogų, tiek patyrę sportininkai. R. Kavaliauskas akcentuoja, kad visuomet reikia perskaityti, kaip kliūtis įveikti taisyklingai, kadangi beveik visos yra ekstremalios, o siekiant išvengti galimų traumų, būtina net ir maišą kelti taisyklingai. Kitas iššūkis – pati gamta.

„Trasoje yra nemažai pelkių, tad priklausomai nuo lietingumo sezono metu priklausys, kiek jos bus ekstremalios, ypač „Driežo takas“. Itin įdomią šiais metais turėsime paskutinę kliūtį – atnaujintą, saugesnę, abejingų nepaliksiančią „Piramidės“ versiją. Jėgų prireiks kiekviename iššūkyje, tačiau ir sudėtingiausios kliūtys bus įveikiamos, ištiesiant pagalbos ranką kitam dalyviui“, – šypsosi vienas renginio organizatorių.

Ekstremalus bėgimas su kliūtimis „Alfa Run“ vyks birželio 17 d. Vilniaus rajone, Pamaraziuose. Dalyviams bus įrengtos 5 km ir 10 km trasos su 40 kliūčių, o specialioje 1 km trasoje jėgas išbandys ir patys mažiausi 5–13 metų dalyviai. Jubiliejinė šventė skirta bėgimo entuziastams, sportininkams ir netradicinių pramogų ieškančioms šeimoms.

Daugiau informacijos apie renginį: www.alfarun.lt. Renginio informacinis partneris – naujienų portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.