Vėžys atsėlino į karališkąją šeimą: Sarah Ferguson ištiko didelė nelaimė

Jorko kunigaikštienė Sarah Ferguson (63 m.) atvirai prabilo apie savo gyvenimo dramą – krūties vėžio operaciją. Nors skaudi žinia apie ligą ją prislėgė, moteris labai dėkinga už paramą, kurios sulaukia iš savo šeimos.

 Sarah Ferguson.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Sarah Ferguson.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 10:14 AM

Pakeliui į susitikimą dėl savo tinklalaidės „Tea Talks with the Duchess and Sarah“ įrašymo, kur norėjo kalbėti apie ją ištikusią nelaimę – krūties vėžį, Jorko kunigaikštienė S.Ferguson netikėtai paprašė vairuotojo apgręžti automobilį.

Jis ją vėl atvežė į „Royal Lodge“, namą Vindzoro Didžiajame parke Berkšyre. Jorko kunigaikštienė įėjo į vidų, susirado dukterį Beatrice (35 m.) ir nuoširdžiai ją apkabino. Ši suglumo dėl netikėto emocingo savo motinos jausmų proveržio.

S.Ferguson pasakė dukrai „Ačiū!“ ir vėl įlipo į limuziną, kuris laukė prie „Royal Lodge“ durų.

„Būtinai norėjau ją apkabinti ir taip parodyti, kad esu labai dėkinga jai už paramą“, – vėliau sakė Jorko kunigaikštienė.

Nuo to laiko, kai jai buvo diagnozuotas krūties vėžys, viskas pasikeitė. Niekas nebėra savaime suprantama, nieko nebėra taip, kaip buvo kadaise. Atidėlioti tai, kas būtina, delsti jau nėra S.Ferguson nuostata.

„Dabar visiškai kitaip vertinu savo gyvenimą“, – prisipažino Jorko kunigaikštienė.

Per profilaktinę apžiūrą gegužės pradžioje gydytojai ant jos kairės krūties aptiko tamsią dėmę. Nedelsiant buvo atlikta biopsija. Po kelių dienų tapo žinomi laboratorinių tyrimų rezultatai ir šokiruojanti diagnozė – ankstyvos stadijos vėžys.

Kadangi auglys jau buvo išplitęs, S.Ferguson gydytoja Christina Choy (63 m.) nepritarė lumpektomijai, kai chirurginiu būdu pašalinamas navikas, bet krūtis išsaugoma. Medikė rekomendavo mastektomiją – krūties pašalinimą.

Po konsultacijos su specialistu Stuartu Jamesu (53 m.), kuris paaiškino Jorko kunigaikštienei, kaip po operacijos galima atkurti krūtį, ji įgavo pasitikėjimo.

S.Jamesas yra vienas žymiausių Didžiosios Britanijos plastikos chirurgų. Jis – „Diep Flap“ metodo – krūties rekonstrukcijos ekspertas.

Šios procedūros, kurios metu krūčiai atkurti paimama audinių iš apatinės pilvo dalies, rezultatai optimalūs, bet ją labai nelengva atlikti. Todėl tai yra įvaldę mažai chirurgų.

„Maniau, kad galiu su tuo susidoroti. Tai lemia ne drąsa, ryžtas, o gebėjimas suvokti, kad kurį laiką jaučiamasi ne taip, kaip anksčiau. Taigi nebandau būti superdidvyre“, – sakė S.Ferguson.

Operacija truko aštuonias valandas, po jos Jorko kunigaikštienė keturias dienas gulėjo intensyviosios terapijos skyriuje.

Jungtinės Karalystės karalius Karolis III (74 m.) pasiuntė jai kortelę su linkėjimais pasveikti. Be to, dar ir žinią, kad neribotam laikui nukeliamas planuotas išsikraustymas iš „Royal Lodge“, kur S.Ferguson gyvena su buvusiu vyru Jorko kunigaikščiu Andrew (63 m.). Tai guodžiantis pranešimas.

Tačiau daug svarbiau parama, kurios Jorko kunigaikštienė sulaukia iš artimiausių žmonių. Jos duktė Eugenie (33 m.), gegužės pabaigoje susilaukusi antrojo vaiko, kad palaikytų motiną, trumpam persikėlė į „Royal Lodge“.

Kai tik gali, motiną aplanko ir Beatrice, Jorko kunigaikštiene labai rūpinasi buvęs sutuoktinis Andrew. Po 1996-aisiais įvykusių skyrybų dabar juos sieja nuoširdi draugystė.

Nepaisydama Jorko kunigaikščiui pateiktų sunkių kaltinimų ir teismo proceso dėl nepilnametės seksualinio išnaudojimo, S.Ferguson visada jį palaikė. Draugai sako, kad gali įvykti jų antros vestuvės.

Po Jorko kunigaikštienei atliktos operacijos abu gyvena kartu kaip sutuoktiniai. Andrew gamina maistą, rūpinasi ja ir tvarko visus reikalus.

Laukia ilgas kelias iki pasveikimo. „Dabar svarbu žengti mažais žingsniais. Man nepaprastai pasisekė, kad liga buvo diagnozuota anksti“, – draugams sakė S.Ferguson.

Kai savijauta pagerės, Jorko kunigaikštienė nori įgyvendinti savo troškimą nukeliauti į Austrijos Alpes.

„Dabar turiu mėgautis gyvenimu ir būti dėkinga už savo laimę“, – sakė S.Ferguson.

Jorko kunigaikštienė dėkinga už mielas smulkmenas, kurios palengvina jos žingsnius į naują gyvenimą. Per tinklalaidės „Tea Talks with the Duchess and Sarah“ įrašymą buvo ir jos duktė Beatrice, kuri rūpinosi motinos apranga.

„Susidraugauti su savo naujuoju aš reiškia iššūkį“, – neslėpė S.Ferguson.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.