Tėvai ir vaikai pagal Zodiako ženklus

Kaip žinoti, ar vyras jau pasiruošęs tapti tėvu? Kodėl augantis mažylis mėgsta žaisti vienas, o gal kaip tik primygtinai ieško tėvų draugijos? Zodiako ženklų charakteristikos padės geriau pažinti savo vaikus ir pastebėti, kokias klaidas daro vyrai ir moterys būdami tėvais.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Šiaučiūnienė

Aug 5, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:02 PM

Avinas

Tai energingi, savarankiški, pakankamai drąsūs vaikai. Tuo pačiu jie niekada nevengia parodyti savo ragų – kaprizų ir užsispyrimo. Bet ne visada šios savybės yra blogai. Avinai paprastai greičiau pradeda vaikščioti, kalbėti. Tai išmokę puikiai pateisina kodėlčiukų pravardę – jie tampa žingeidūs, kūrybingi, išradingi. Tėveliai, auginantys mažuosius Avinus, turėtų labiau jais pasitikėti ir leisti viską išbandyti patiems. Mat tai padės jiems išreikšti savo gebėjimus. Verta paminėti ir tai, kad išrinkti dovaną tokiems vaikams nėra lengva – dėl smalsumo jie dažnai keičia savo pomėgius. Užtat geriausia skatinti aktyvumą, sportinę veiklą.

Po Avino ženklu gimusios mamos pačios širdyje jaučiasi vaikais. Todėl noriai užsiima su vaikais, organizuoja jiems įvairias šventes. O kasdieninius rūpesčius jos mieliau patiki kitiems. Iš kitos pusės valdingosios Avinės siekia vaikus išugdyti nepriklausomus, savarankiškus. Tačiau turėtų nepamiršti jiems parodyti švelnumo ir meilės.

Tėvų Avinų instinktai vystosi pamažu. Gimus pirmagimiui neretai juos aplanko nerimas, ar jie tikrai sugebės juo pasirūpinti. Bet su laiku šis jausmas silpsta. Negana to, senatvėje Avinai spinduliuoja didžiule meile anūkams. Be to, jie ilgai išlieka jaunatviški, išlaiko puikų humoro jausmą. Blogiausia Avinų tėvų savybė – despotiškumas.

Jautis

Nors vaikai jaučiai pakankamai aktyvūs, lyginant su Avinais jie yra kur kas ramesni ir pastovesni. Savo problemas jie išsprendžia greitai, yra darbštūs, energingi, bet tuo pačiu ir lėtesni. Bendraudami jie yra labai meilūs, mėgsta dėmesį. Neretai mažieji Jaučiai išsiskiria muzikiniais gabumais, o mokslo aukštumų jie siekia lėtai ir ištvermingai. Tėvai, auginantys Jaučius, turėtų juos skatinti ir nuolat padrąsinti, motyvuoti. Taip šie vaikai gali pasiekti labai daug. Įgimtas kruopštumas lemia, kad Jautukai džiaugiasi gavę dovanų įvairių dėlionių, konstruktorių ar pan.

Mamos, gimusios po Jaučio ženklu, siekia savo vaikams užtikrinti visapusišką gerovę. Namuose jos sukuria jaukią, šiltą aplinką, atžalas auklėja nuosekliai ir tuo pačiu meiliai su jais leidžia laiką. Jeigu tik vaikai norėsis, mamos Jautukės su jais praleis visą dieną ir negailės savo laiko. Bene blogiausia šių mamų savybė – perdėtas globėjiškumas ir savininkiškumas. Jos turi nepamiršti savo vaikus mokyti savarankiškumo.

Tėvams Jaučiams vaikų auginimas – neatsiejama gyvenimo dalis. Tačiau jie tikrai nepuls rautis plaukų netapę tėvais ankstyvoje jaunystėje. Šie vyrai netiki šiuolaikiškais auklėjimo metodais, tėvų ir vaikų draugyste. Užtat jie vertina tradicijas. Į savo vaikus dažnai žvelgia realiai ir nesiekia išugdyti genijų.

Dvyniai

Dvyniai vaikai – nuoširdūs, kartais gali būti nedrąsūs. Bet tik bendraudami su nepažįstamais žmonėmis. Artimiesiems jie drąsiai atskleidžia savo kūrybiškumą, artistiškumą ir unikalumą. Tėvai, auginantys vaikus Dvynius, turėtų nusiteikti, kad šiuos vaikus ugdydami turės juos mokyti sutelkti dėmesį. Renkant mažiesiems Dvyniams dovanas verta apsvarstyti vaikiško kompiuterio, teleskopo, mokslininko rinkinio žaidimo ir pan. variantus. Tokia dovana padės nušauti du zuikius vienu metu – bus lavinamas vaiko susikaupimas, o dovaną atnešęs asmuo taps geriausiu draugu.

Po šiuo ženklu gimusios moterys stengiasi pačios išmokti daug naujų dalykų. Bet nepamiršta nuo mažens lavinti ir savo vaikų intelekto. Dvynės mamos linksmos, optimistiškos, turi daug idėjų. Todėl vaikai su Dvynėmis mamomis tikrai nenuobodžiaus. Nors lyginant su kitais Zodiako ženklais šios mamos gali atrodyti ne tokios jausmingos ar netgi šaltos, iš tiesų jos yra labai rūpestingos ir mylinčios.

Po šiuo ženklu gimusiems tėvams labai svarbus jų vaikų tobulėjimas ir ugdymas. Mokyklos teikiamų paslaugų dažnai jiems neužtenka, todėl leidžia savo atžalas į įvairius būrelius ir užsiėmimus. Dvyniai tėvai labai greit randa bendrą kalbą su savo vaikais ir netgi jaučiasi esą jų bendraamžiai. Šie vyrai taip pat domisi, kas yra nauja ir madinga.

Vėžys

Po šiuo ženklu gimę vaikai dažnai susiduria su sunkumais norėdami išreikšti savo poreikius. Jie išsiskiria itin turtingu vidiniu pasauliu. Vėžiai vaikai dažnai prisiriša prie savo mamos ir nori, kad ši rodytų jiems kuo daugiau dėmesio. Jam svarbu jaustis reikalingu. Neišpildžius šių poreikių ateityje vaikai gali tapti nuotaikų vergais. Vėžiai vaikai mėgsta mėgdžioti vyresniuosius. Todėl išrinkti dovanas jiems nesunku. Mergaitėms tiks specialios lėlės, kurioms galima daryti makiažą, berniukams – daiktai, susiję su namais, jų buitimi.

Moteris Vėžys – gimusi būti mama. Jos jausmingos, rūpestingos, nuoširdžios, mokančios atleisti, šildyti ir puoselėti šeimos židinį. Po Vėžio ženklu gimusios mamos pasiryžusios dėl vaikų atsisakyti ir karjeros. Šių mamų vaikai užaugę puikiai geba reikšti savo emocijas, poreikius, sugebėjimus. Jie taip pat visada žino, kad bet kokioje situacijoje jų mamos namų durys jiems bus atviros, o juose – gausu šilumos.

Tėvai Vėžiai priešingai nei dauguma vyrų nebijo nei kūdikio trapumo, nei jo verksmo. Be to, tai gana jautrūs tėvai, kuriems šeima itin svarbi. Šie vyrai tikrai prisidės prie vaikų auklėjimo ir rūpinimosi jais. Tiesa, perdėtas rūpestingumas gali tapti ir neigiama savybe. Mat net ir vaikams suaugus nuolatos skuba jiems patarti, pamiršdami, kad šie jau gali patys savimi pasirūpinti.

Liūtas

Vaikai Liūtai – apsigimę lyderiai, tuo pačiu neretai apdovanoti artistiškumo talentu. Berniukai labai dažnai vadovauja kiemo vaikų būriui, mergaitės nevengia atsidurti dėmesio centre. Ūgtelėję Liūtai mėgaujasi didelėmis draugų kompanijomis, vakarėliais. Atėjus pasveikinti po šiuo ženklu gimusio vaiko dovana tampa antraeilis dalykas. Jam svarbiau – dėmesys. Visgi geriausia dovana bus tokia, kuria negali pasigirti pažįstami vaikai. Ne ką mažiau svarbiu akcentu tampa ir dovanos įpakavimas, pavyzdžiui, ryškus raudonas kaspinas.

Mamoms Liūtėms būdingas orumo ir vertės jausmas. Juos ji stengiasi išugdyti ir savo vaikams. Jos taip pat giriasi, didžiuojasi, lepina savo atžalas. Tuo pačiu Liūtės kelia ir gana aukštus reikalavimus, griežtai kontroliuoja atžalas, palieka jiems mažai erdvės ir nori viską apie juos žinoti. Priešingai kiti Zodiako ženklai šios moterys dėl vaikų nesiryžta atsisakyti karjeros. Tačiau tai nereiškia, kad jos mažiau juos myli ar globoja.

Vyrai Liūtai – tikros šeimos galvos. Jie sunkiai dirba, kad aprūpintų šeimą. Verta išskirti, kad Liūtai tėvai – valdingi. Vaikus siekia užauginti stipriais, sumaniais ir viskam pasiryžusiais žmonėmis. Be abejo Liūtai myli savo vaikus, yra pasiruošę dėl jų padaryti viską. Nors savo jausmus retai kada viešai demonstruos. Užtat gali mažuosius išlepinti prabangiomis dovanomis.

Mergelė

Vaikai, gimę po Mergelės ženklu, netrunka išmokti kalbėti. Jie jautrūs, bendraudami su kitais neretai būna drovūs. Todėl panašaus amžiaus bendraminčių susirasti jiems nėra lengva. Užtat geriausia draugė tokiems vaikams – knyga. Mergelės mėgsta mokytis. Todėl ideali dovana joms – graži iliustruota enciklopedija, įvairios pažintinės knygos. Šiems vaikams apskritai būdingas nuoširdus troškimas pažinti pasaulį.

Mamos Mergelės puikiai rūpinasi namais. Jos geros šeimininkės, praktiškos, sutaria su vaikais. Nors iš jų gana daug ir reikalauja. Mergelės mamos geba laiku parodyti savo meilę, rūpestį, paguosti. Jos stengsis užtikrinti, kad mažyliams nieko netrūktų. Tačiau tikrai jų nelepins. Mergelių vaikai visada tvarkingai aprengti, pasitempę, skaniai iri sveikai pavalgydinti. Svarbiausia šioms moterims yra vaikų sveikata ir gerovė. Dėl to jos gali atsisakyti darbo ir asmeninių ambicijų.

Tėvai Mergelės – itin praktiški. Jiems rūpi, kad vaikai gautų kuo geresnį išsilavinimą, lankytų įvairius būrelius bei aktyviai dalyvautų šeimos gyvenime. Tai atsidavė tėvai. Nors jiems sunku tinkamai išreikšti jausmus. Palaikymą, paramą jie dažnai išsako gana kandžiai, o tai gali lengvai įžeisti jautresnius vaikus. Nepaisant to, jie savo tėvus gerbia už jų išmintį ir patirtį.

Svarstyklės

Vaikai Svarstyklės yra diplomatiški, puikiai moka bendrauti tiek su bendraamžiais, tiek su vyresniais. Be to, jie lengvai atkreipia ir išlaiko aplinkinių dėmesį. Paprastai Svarstykliukai sukuria mielų ir žavingų vaikų įspūdį, mat retai kada rodo savo kaprizus. Pagrindinė užduotis tėvams, auginantiems po šiuo ženklu gimusius vaikus, suformuoti jiems dorybių ir vertybių skalę. Nuo mažens nepripratinti dirbti, vėliau jie gali tapti tinginukais. Renkant dovaną Svarstyklėms verta atkreipti dėmesį į stalo žaidimus. Šiems vaikams patinka prie stalo suburti didelę kompaniją.

Po Svarstyklių ženklu gimusios mamos – puikios diplomatės. Savo vaikus jos moko mandagumo, etikos taisyklių. Blogiausia jų savybė – konfliktinių situacijų vengimas nuolaidžiaujant atžaloms. Kita vertus šiam ženklui būdingas ir netikėtas spontaniškumas, ypač priimant sprendimus. Nors pusiausvyrą šioms moterims išlaikyti gana sunku, bent jau namuose joms svarbiausia ramybė ir harmonija.

Vyrai Svarstyklės tėvystei jaučiasi nesubrendę. Dėl to jie kratosi varginančių pareigų ir nuo visų problemų bėga į darbą. Nepaisant to, vaikams jie tampa puikiais tėvais. Su vaikais jie užmezga nuoširdų ryšį ir stengiasi elgtis kaip įmanoma teisingiau. Ir priešingai nei Jaučiams, Svarstyklėms nesvetimi šiuolaikiniai auklėjimo metodai. Visgi didžiausia šių vyrų problema – nuolaidumas. Labai dažnai jie išlepina savo vaikus.

Skorpionas

Šie vaikai nemoka pasitraukti ir pasiduoti – jie visada trokšta būti nugalėtojais. Dėl to kartais netgi griebiasi gana agresyvių priemonių. Visgi jie turi ir unikalių teigiamų bruožų – dėl pergalės jie pasiruošę sunkiai dirbti, atkakliai kovoti. Jiems taip pat būdinga tvirta valia. Skorpionai domisi tuo, kas gražu ir reikalauja sumanumo, t. y. įvairiomis dėlionėmis, konstruktoriais, galvosūkiais ir pan. Tokia dovana juos tikrai pradžiugins.

Mama Skorpionė būna linkusi į kraštutinumus. T. y. ji arba ypatinga ir nuostabi motina, arba visiškai beviltiška. Bet kokiu atveju tokia mama stengiasi gerai išauklėti vaikus. Tik dėl begalinės meilės ne visada sugeba nuo jų atsiriboti. Skorpionės savininkiškos, pavydžios. Jos turi žinoti viską apie vaikus ir negali pakęsti, kai šie turi paslapčių.

Vyrai Skorpionai – reiklūs ir rūpestingi tėvai. Jie aktyviai dalyvauja vaikų gyvenime. Gal dėl to šiems augant gana sunkiai susitaiko su mintimi, kad praranda kontrolę. Ypač tai pajunta Skorpionų dukros, kurių gerbėjams būna keliami neįtikėtini reikalavimai. Jei šie vyrai supranta savo klaidas ir iš jų pasimoko, vėliau tampa puikiais seneliais.

Šaulys

Tai nuoširdūs, optimistiški, puikiu humoro jausmu pasižymintys vaikai. Jie moka įkvėpti aplinkinius, juos palaikyti ir ką nors organizuoti. Nors kartais jiems visgi pritrūksta kantrybės, atsidavimo. Visgi su jais namuose retai kada bus nuobodu. Sulaukus kvietimo į mažojo Šaulio gimtadienį galima nevargti renkant muzikos instrumentą ar žaidimą. Jį kur kas labiau nudžiugins kūrybinių priemonių rinkiniai ar netgi gyvūnėlis, kuriuos Šauliai labai myli ir geba jais rūpintis.

Motinos Šaulės – draugės. Joms labai patinka su vaikais žaisti ir juos prižiūrėti, o ne auklėti. Dėl to su tokiomis mamomis gerai jaučiasi ne tik vaikai, bet ir jų draugai. Šaulės moterys į gyvenimą žiūri optimistiškai. Jos yra teisingos, nuoširdžios. Net nemėgina apsimesti griežtomis. Nors Šaulės globėjiškos, leidžia vaikams būti savarankiškiems. Tik jų siekis būti tobulomis motinomis kartais tampa rūpesčiu – jos ne visada moka susitvarkyti su atsakomybe.

Tėvai Šauliai neskuba kurti šeimos. Tačiau atranda savo pašaukimą, kai šie paauga. Vyrai ilgai išlieka jaunatviški, mielai žaidžia su vaikais ir stengiasi ugdyti jų aktyvumą. Šauliai dažnai nustumia savo karjerą į šoną – jiems kur kas svarbiau išauginti dorus žmones. Vienintelis trūkumas – kontrolės ir aiškių ribų stoka.

Ožiaragis

Po šiuo ženklu gimę vaikai yra savarankiški, orūs, dėmesingi, nemėgsta sportuoti ir triukšmingų vaikiškų žaidimų. Jie gerbia šeimą ir tradicijas. Ožiaragis greičiausiai neturės daug draugų, gal tik vieną. Bet jis bus pats svarbiausias. Mokykloje šie vaikai neskuba, užduotis atlieka stropiai, lėtai ir labai atsakingai. Puiki dovana Ožiaragiams – galvosūkis, gera knyga. Tai padės įgyti šio vaiko palankumą ilgam laikui.

Moterys Ožiaragės yra pakankamai stabilios ir atsakingos mamos. Jos stengiasi dėl vaikų gerovės. Siekdamos juos gerai išauklėti jos dažnai pamiršta, kad vaikai yra vaikai. Jiems būtina pažaisti, pakvailioti ir ne vien siekti aukščiausių ir geriausių pažymių mokykloje. Laimei šios mamos turi puikų humoro jausmą. Dėl to discipliną puikiai suderina su gyvenimo džiaugsmu.

Tėvai Ožiaragiai yra gana konservatyvūs. Juos erzina vaikų triukšmas, betvarkė. Iš vaikų jie labai daug reikalauja ir kone visada turi griežtą nuomonę. Ir svarbiausia jiems – vaikų išsilavinimas. Dėl jo jie negaili nei pinigų, nei laiko, nei jėgų. Didelę reikšmę šie vyrai skiria ir tradicijų puoselėjimui. Finansiškai Ožiaragiai savo vaikų per daug nelepina, mat galvoja, kad tai trukdys jų savarankiškumui.

Vandenis

Vaikus Vandenius auklėti – tikras iššūkis. Nors atrodo, kad jie pritaria kompromisams, iš tiesų visada elgsis taip, kaip jiems atrodys geriausia. Tad vadovauti Vandeniams reikia itin išmaniai. T. y. geriau nukreipti tinkama linkme, o ne primesti taisykles. Šie vaikai pastovūs, jie trokšta pripažinimo, kartais pasibuvimo kompanijoje, kartais vienumoje. Šie mažyliai protingi, todėl gana anksti nustoja tikėti Kalėdų seneliu ir kitais išgalvotais dalykais. Vandenis įvertins elektroninius prietaisus, animacinio filmuko įrašą.

Mamos, gimusios po Vandenio ženklu, būna arba labai šiuolaikiškos, laisvos, atviros naujovėms, arba visiškai neranda bendros kalbos su vaikais, būna nuolat įsitempusios ir pesimistės. Šios mamos dažnai savo vaikams viską leidžia, kad tik tai nevaržytų jų kūrybiškumo. Tačiau kaip tik dėl to Vandenėms pritrūksta pareigingumo.

Vyrai Vandeniai – liberalūs tėvai, kurie nesistengia vaikams primesti taisyklių ar draudimų. Jie pasisako už tėvų ir vaikų pasitikėjimą vieni kitais. Atžaloms ūgtelėjus tampa gerais jų draugais. Dėl to Vandenių namuose nėra maišto, nesutarimų. Šie vyrai neretai atsimena savo vaikystę, kaip būdavo nesuprasti aplinkinių ir stengiasi su savo vaikais elgtis kitaip. Be to, mažuosius dažnai ragina domėtis mokslu ir technika.

Žuvys

Mažieji Žuviukai mieliau laiką leidžia ne su bendraamžiais, o su tėvais ar seneliais. Šie vaikai itin siekia suaugusiųjų paramos, pripažinimo. Jie patikimi, jautrūs, dažnai pasyvios nuotaikos. Bendraujant su tokiais vaikais būtinas švelnumas, antraip jie neatsivers ir išliks nedrąsūs. Renkant dovaną Žuviukui galima pirkti tai, kas susiję su piešimu. Šių priemonių vaikams niekada nebus per daug. Tiesa, mergaitės liks sužavėtos ir papuošalais.

Moterys Žuvys niekada neabejoja savo motinystės instinktu. Jos puikiai supranta savo vaikus, moka spręsti jų problemas. Be to, tai mamos, kurios nori jaustis vaikams reikalingos. Dėl to jos yra pasiryžusios aukoti ir savo pomėgius ar karjerą. Kartais dėl šios savybės moterys būna išnaudojamos savo vaikų. Svarbu įsidėmėti ir tai, kad moterys Žuvys turėtų nepamišti lavinti vaikų vaizduotės, nes jų atžalos dažnai būna apdovanotos neeiliniu kūrybiškumu.

Tėvai – emocingi, nuoširdūs, mylintys. Žuvys – tikri šeimos žmonės, kurie noriai palaiko ryšį su savo tėvais, seneliais ar net tolimais giminaičiais. Jie taip pat maloniai žaidžia su savo vaikais, pažindina juos su menu – lanko operas, teatrą ir t. t. Kartais Žuvys gali pernelyg lepinti savo vaikus. Todėl reikėtų prisiminti, kad jiems reikalinga ir drausmė. Beje, Žuvų vaikus gali gluminti tėvų jausmingumas, nuolatinė nuotaikų ir emocijų kaita, o kartais ir egoizmas.

***

Vilma Šiaučiūnienė yra dvasingų pažinčių tarnybos „Meilės harmonija„ vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?