Išnagrinėjo Lietuvos politikų horoskopus: štai ko iš jų galima tikėtis

 

 Kaip Šuns metais gimusiems S.Skverneliui ir V.Pranckiečiui pavyksta atrasti bendrą kalbą su Beždžionės metais gimusia D.Grybauskaite?<br> T.Bauro nuotr.
 Kaip Šuns metais gimusiems S.Skverneliui ir V.Pranckiečiui pavyksta atrasti bendrą kalbą su Beždžionės metais gimusia D.Grybauskaite?<br> T.Bauro nuotr.
 S.Pilypienė.
 S.Pilypienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Sniegė Pilypienė

2018-01-03 20:07

2018 metų sausio mėnesį interneto knygynuose pasirodys žurnalistės Sniegės Pilypienės knyga „Išskirtiniai horoskopai“ , kur aprašyti žmonėms itin svarbūs ir reikšmingi gyvenimo įvykiai bei įvairios situacijos, iki šiol nenagrinėtos lietuviškoje astrologijoje.

Iš horoskopų sudarytojos akiračio neišsprūdo ir kai kurie žinomi žmonės, su kuriais kažkada jai teko bendrauti, imti iš jų interviu ir rašyti straipsnius. Taip pat neaplenkė ir Seimo narių. Bet ne žiūrėdama į žvaigždes tyrinėjo parlamentarų charakterius, o stebėdama jų elgesį, kalbėjimo intonacijas: rėkia, šaukia, garsiai taria žodžius ar ramiai, santūriai, išlaikytai. Kaip gestikuliuoja: plastiškai, ramiai, ar agresyviai, piktai, įžūliai.

Taigi, rinkėjai turės galimybę išsiaiškinti ne tik kokie Seimo nariai, politikai pagal Zodiako ženklus, bet ir kurie iš jų gali laimėti prezidento rinkimus.

Tuo tarpu skaitytojams siūlome S.Pilypienės sudarytus trijų svarbiausių Lietuvos politikų portretus bei jų tarpusavio santykius pagal kinų horoskopą.

Negaili jėgų dėl kitų gerovės ir yra nusiteikę didžiuliams pokyčiams

Pagal Rytų horoskopą 2018 – ieji – Geltonojo (Žemės) Šuns metai, kurie prasidės per kinų naujuosius metus – vasario 16 dieną. Šuns metais – 1958-aisiais gimė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, o 1970-aisiais gimė premjeras Saulius Skvernelis. Taigi, kaip jiems pavyksta atrasti bendrą kalbą su Beždžionės metais – 1956-aisiais gimusia šalies prezidente Dalia Grybauskaite?

Teigiama, kad šeiminės poros, kaip ir bet kurie kiti partnerystės santykiai gana dažnai subyra dėl nesuderinamų jų charakterių. Norint išsiaiškinti Šuns ir Beždžionės metais gimusių žmonių charakterio ypatumus bei jų tarpusavio santykius ne tik pagal kinų horoskopą, labai pravartu būtų atidžiai patyrinėti ir jų Zodiako ženklus. Tai yra, išsiaiškinus atskirai kiekvieno silpnąsias ir stipriąsias charakterio savybes, galima iš anksto nuspėti jų reakciją ar požiūrį į svarbius įvykius, problemas, pokyčius bei kitus žmones.

Daugumai Šuo – protingas, geras, ištikimas ir atsidavęs žmogaus draugas. Šuo pagal kinų horoskopą – ramaus ir taikaus būdo sutvėrimas, tačiau nuolat ištempęs ausis, nenustygstantis vietoje, visada sargyboje. Jis saugo ir gina. Toks jis ir gyvenime: doras, sąžiningas, tiesus, teisingas, draugiškas! Teisingumo poreikis – pagrindinė Šuns varomoji jėga. Jis – atsargus, įžvalgus, toliaregiškas, bet kartais nepasitiki kitais. Todėl linkęs vadovautis šūkiu: „Pasitikėk, bet patikrink“. Beje, teisingumo šalininkai visada buvo pirmiausiai Šuns metais gimę žmonės. Jie visada drąsiai stoja į kovą prieš bet kokią neteisybę ir nusiramina tik pasiekus savo tikslą.

Prisiminus Šuns metais gimusius žinomus pasaulio lyderius ir vadovus Winstoną Churchillį ar Billą Clintoną, išeina, kad šiomis savybėmis pasižymi ir mūsiškiai politikai. Tai yra, jie turi puikias savybes valdyti ir paskui save vesti žmones. Tačiau politikos šlovė Šuns simbolio atstovui – niekas palyginus su jo asmenybės populiarumu. Dar vienas teigiamas šio ženklo žmogaus bruožas – nesiekia karjeros aukštumų nešvariais ir neteisėtais būdais. Nelipa per kitų galvas. Bet netikėtai pasiūlius jam aukštą postą, iš karto gali ir pasimesti, mėginti atsisakyti dėl nepasitikėjimo savo jėgomis ir iš baimės, kad nesugebės, nepavyks susidoroti su jam pavestomis užduotimis.

Šuns vadovavimo stilius – maža suprasti pačiam, nes turi mokėti išaiškinti ir kitam. Kitaip tariant, norint sėkmingai valdyti, reikia turėti talentą ir skatinti. Tačiau padaryti taip, kad žmogus darbuotųsi ne sukandęs dantis, o savanoriškai. Bet gimę Šuns metais žmonės turi Dievo dovaną perteikti savo idėjas ir kitų norą jas įgyvendinti.

Jie pasižymi ir kitomis geromis savybėmis – sugebėjimu giliai užjausti ir suprasti kenčiančius, atsiliepti į besikreipiančiųjų pagalbos šauksmą. Prašymai gali būti ir neviešinami. Šuo be žodžių jaučia ne tik kito žmogaus, bet ir visuomenės, valstybės reikmes. Prisiėmęs didžiulę atsakomybę, tikėjimo ir vilčių kupinomis akimis, atviras ir doras Šuo negaili jėgų dėl kitų gerovės ir yra nusiteikęs didžiuliams pokyčiams. Jam net mintis netelpa galvoje apie galimybę iš to gauti naudos sau nuskriaudžiant silpnesnį. Bet mūsų gyvenimas taip surėdytas, kad net pats tobuliausias Šuo pagal kinų horoskopą nepajėgia pašalinti visų negandų, problemų ir tykančių pavojų. Būtent neįveikiamos problemos ir blogio nenugalimumas slopina Šuns energiją bei pasiryžimą. Tada jam norisi kaukti kaip vilkui. Negalėdamas išpildyti kitų suteiktą pasitikėjimą, jis išgyvena ir kenčia. Užsisklendžia savyje. Labiausiai jį skaudina išdavystė.

Į šį ženklą susilieja kone visi kilnūs žmogaus prigimties bruožai

Bet Šuns metais gimęs žmogus būna ir visai kitoks: nesirenka išsireiškimų, ciniškai ir negailestingai gali bet kurį sumalti į miltus. Šio ženklo atstovas nesunkiai gali atrasti problemų ten, kur jų ir nėra. Jo kritiškas mąstymas, neigiamas požiūris į kai kuriuos dalykus, bekompromisis charakteris erzina ne vieną ir kenkia sau. Ne vienas privengia, gal net kiek ir prisibijo šio simbolio atstovo dėl jo tiesmukų, staigių, netikėtų ir nemalonių pasisakymų. Šuns metais gimę žmonės kartais būna ir smulkmeniški, gali kritikuoti su reikalu ir be jokios priežasties. Aiškinti ar priminti, kas galėjo būti padaryta, bet nepadarė. Arba blogai padarė.

Be to, Šuns metų žmonėms netrūksta ir pesimistiškumo, tačiau jie tikrai nieko nelaukia iš gyvenimo. Nesitiki, kad bus atnešta ant lėkštutės ir paduota, todėl visko siekia savo jėgomis.

Nors Šuns metais gimę žmonės būna ir skeptiškai nusiteikę, kartais negaili kritikos ir sau, tačiau humoro jausmas ir vidinės sielos didingumas gelbsti juos nuo bet kokio sustabarėjimo. Nors iš pažiūros Šuo atrodo šaltų jausmų, tačiau tai apgaulingas įspūdis.

Kadangi Šuns metais gimę žmonės kartais būna neryžtingi ir nepasitiki savo jėgomis, juos reikia stumtelti į priekį. Be to, šio ženklo atstovui būna sunku tiksliai apsispręsti dėl veiklos krypčių ir prioritetų. Mat imdamasis veiklos iš karto keliomis kryptimis, jis greitai išeikvoja savo jėgas ir energiją. Nepaisant trūkumų į šį ženklą susilieja kone visi kilnūs žmogaus prigimties bruožai. Juo galima pasitikėti, nes niekada neišduos. Geriau nei bet kuris kitas ženklas Šuo moka saugoti ir paslaptis. Bet jis neprisileidžia tų, kurie nori „išpažinti“ kitų nuodėmes. Šuns ženklo žmonės žino ko nori ir iš tiesaus kelio jų neįmanoma išstumti.

Apskritai Šuns labai paprasta ir suprantama kalba, bet kartais ir jam būna sunku išreikšti kurią nors savo mintį. Užtat išsiskiria iš kitų pavydėtinu sugebėjimu suprasti, ko reikia kitiems ir kaip tą padaryti. Norėdami pasiekti užsibrėžtą tikslą Šuns metais gimę žmonės gali daug ką paaukoti. Net savo gerovę ir santykius su artimais žmonėmis. Šuo kelia aplinkinių pasitikėjimą, todėl jis verčiasi per galvą stengdamasis padaryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, dėl kitų. Todėl žmonės pelnytai jį gerbia. Vienam iš Šuns metais gimusiam politikui artėja žvaigždės valanda. Turėtų atsidurti valdžios smaigalyje.

Nepriklausomai nuo to, ar Šuo gyvena pašiūrėje, ar ištaigingame name, jame dominuoja intelektualinis pradas, o ne materialinės gėrybės. Šuns metais gimę žmonės neleidžia sau atsipalaiduoti nė akimirkai. Jie niekada nebūna patenkinti savo atliktu darbu šimtu procentų. Dažnai galvoja, ar viską padarė ir ko nepadarė iki galo. Jiems neegzistuoja tobulumo ribos. Net ir sėkmingai baigus kurį nors projektą, ilgai apgalvoja jo rezultatus ir vis tiek neduoda ramybės mintis: „O ar viską padariau teisingai?“.

Nepasitiki aplinkiniais ir laiko save aukščiau kitų

Kinų horoskopas apibūdina Beždžionę kaip protingą, gudrią, atsargią, pakankamai energingą, aktyvią ir nepriklausomą būtybę. Viešumoje ji būna visada linksmai nusiteikusi, žavinga, draugiška, maloniai besišypsanti, bendraujanti, yra mėgstama ir gerbiama. Todėl susidaro įspūdis, kad su visais sutaria.

Bet tai apgaulinga santarvė. Iš tikrųjų ji sugeba sumaniai slėpti savo nepasitenkinimą, rūškaną nuotaiką, klastą, pavydą ir net panieką, pridengdama savo neigiamą požiūrį ar nuomonę apie kitus mandagumu ir žaismingumu. Viena iš jos silpnybių – diplomatiškai rėžti nemalonią teisybę pašnekovui į akis. Nesvarbu, ar tai būtų dalykiniai, ar tiesiog draugiški santykiai.

Beždžionės metais gimę žmonės nepasitiki aplinkiniais ir laiko save aukščiau kitų. Užtat paperka kitus savo skvarbiu protu ir atsidavimu šventam reikalui. Šio ženklo atstovai galvoja visada ir viską darantys teisingai ir niekada neklystantys.

Beždžionė pagal kinų horoskopą – narciziškas tvarinys ir savimyla, linkusi aukštai išsikelti savivertės kartelę. Negali pakęsti kritikuojančių ją. Net girdėti nenori kitų patarimų, kadangi apie viską ir visada turi savo „geležinę“ nuomonę. Jos priimami sprendimai, kaip Aukščiausiame teisme – galutiniai ir neskundžiami. Neatleidžia klaidų kitiems žmonėms. Apie ją kiti pasako: „Karštakošė rėksnė“. Tačiau nusiraminusi vaizduoja esanti auka.

Beždžionės gyvenimas – tai savotiška nesibaigianti šventė ir pramogos. Jos veiklos strategija – stebinti kitus taip, kad ir pati nustebtų. Ne vienam atrodo, kad šio ženklo atstovų veiksmai būna spontaniški ir neapgalvoti. Iš tikrųjų jie iš anksto paruošiami smogti į skaudžiausią vietą. Tiesa, nors kai kurie jos veiksmai ar sprendimai yra ginčytini, bet palydimi plojimais. Prireikus sugeba gražiai pajuokauti. Tai bene labiausiai ekscentriškas charakteris lyginant su kitais kinų horoskopo ženklais. Nepaisant to, ji – visuomenės siela ir numylėtinė. Ji – nepriklausoma individualistė. Jai nieko negalima prikišti arba įteikti. Ji visada renkasi norimą variantą.

Aukštumų Beždžionės simbolio žmonės pasiekia tose veiklos sferose, kur reikalingas šviesolaidinio greičio mąstymas ir sugebėjimas būti mielaširdingu viešumoje: politikoje, diplomatijoje, versle. Tačiau didelėmis įžvalgomis nepasižymi. Užtat Beždžionės ženklo žmonės išsiskiria iš kitų savo intelektualumu ir puikia atmintimi. Ką nors išgirdę, pamatę ar perskaitę nepamiršta net menkiausių detalių. Visada troško žinių ir noro mokytis, tobulėti. Beždžionė – išradinga ir pavydėtinai greitai sugeba spręsti iškilusius klausimus ar problemas pasitelkdama visus savo sugebėjimus ir talentus: įgytas žinias, patirtį, gudrumą, meilikavimą.

Be to, šio ženklo atstovai sugeba mikliai ne tik apkvailinti žmones, bet ir sarkastiškai pasišaipyti iš jų. Jie taip pat mikliai tvarkosi ir dideliame kolektyve. Lenkia kitus gudrumu ir finansiniais klausimais.

Tiesa, kartais įnoringa Beždžionė gali pasielgti neapdairiai. Ji netoleruoja neveiklumo, todėl ne tik pati aktyviai imasi darbo, bet ir įtraukia kitus sprendžiant svarbius uždavinius. Mėgsta įsakinėti, nurodinėti. Su malonumu paimtų botagą į rankas, jei tai priverstų kitus dar geriau dirbti. Kartais būna įtari ir tarsi kažko išsigandusi. Sustiprėja budrumas pajutus pavojų, kurį visada pasirengusi atremti.

Kaip Šuo ir Beždžionė sutaria įgyvendinant bendrus uždavinius ir ar jie galėtų būti pora?

Beždžionės ir Šuns metais gimusių žmonių pakankamai aukštas suderinamumo lygis dalykiniuose santykiuose. Žinoma, jei abu iš pat pradžių parodo geranoriškumą ir suinteresuotumą siekiant bendrų tikslų ir uždavinių. Todėl visai neblogai tarp jų klostytųsi dalykiniai santykiai sprendžiant svarbiausius šalies uždavinius ir projektus, nes juos įgyvendinant gudriai ir įtakingai Beždžionei nesunku gauti iš aukščiau sėdinčių pritarimo, finansavimą bei kitus išteklius. Ji sugeba atrasti reikalingus žmones, žaismingai įtikinti, sudaryti palankias ir naudingas sutartis. Tuo tarpu Šuo – doras, sąžiningas ir atsakingas vykdytojas, turintis daug ambicijų, bet mažai lankstumo ir diplomatiškumo. Nors žvelgiant iš šalies ir atrodo, kad jie papildo vienas kitą, gerbia vienas kitą ir savo partnerius bei sėkmingai įgyvendina bendrus uždavinius. Nepaisant to, Beždžionė niekada nenorėtų matyti vieno iš dviejų Šuns ženklo atstovų prezidento poste.

Tačiau iš pat pradžių nepavykus sėkmingai nusiteikti bendriems tikslams ir uždaviniams, toliau nieko gero nebus. Beždžionė norėtų pavaikyti ar pašokdinti teisingą ir geriausią žmogaus draugą Šunį, bet šis nesileidžia. Tarp jų gali atsirasti priešprieša ir net antipatija.

Gerokai žemesnis Šuns ir Beždžionės ženklo žmonių suderinamumas draugiškuose santykiuose ir daugiau nei žemas – asmeniniuose santykiuose. Sunku įsivaizduoti žmones, gimusius Beždžionės ir Šuns metais, pora, nes pjautųsi kaip katė su šunimi. Šuns metų atstovas neįsivaizduoja savo gyvenimo be meilės, o Beždžionė puikiai apsimeta, kad gali ir be jos apsieiti. Užtat ji manipuliuotų šia partnerio silpnybe be jokios sąžinės graužaties.

Šuns metais gimusiems žmonėms šeima ir vaikai – šventas reikalas. Labai brangina ir vertina juos. Tačiau, jei vedybinis gyvenimas būna nelaimingas ir nesėkmingas, jis pasirengęs prisiimti kaltę, norėdamas kuo greičiau nutraukti nepavykusius santuokinius saitus.

Šuns metais gimę žmonės retai patiria meilę iš pirmo žvilgsnio. Užtat jų meilė būna stipri ir begalinė. Šuns ženklo atstovo dėmesį galėtų atkreipti tokia pat, kaip ir jis asmenybė – atsidavusi, ištikima, koja kojon žengianti kartu su juo per gyvenimą ir bėdose, rūpesčiuose, ir aukštumose, šlovėje. Šuo niekada nesusitaikytų su partnerės išdavyste. Užsisklęstų savyje, vengtų bendrauti, taptų itin atsargus, nes bijotų atiduoti savo širdį kitai „išdavikei“.

Tuo tarpu Beždžionės metų žmonės dažnai neranda laimės meilėje. Nesusiklosto ir santykiai. Beždžionės asmeniniame gyvenime galėtų atsirasti nebent solidus, autoritetingas, rimtas, atsakingas ir daug gyvenime pasiekęs žmogus. Be to, jis turėtų būti kantrus, pakantus, minkšto ir lankstaus charakterio, pasirengęs geranoriškai užsikrauti ant savo pečių visus šeiminius ir buities rūpesčius. O jai beliktų tik vadovauti. Taip pasidalijus pareigas šeimoje – moteris tampa despotiška, o vyras – auka. Savo nuolatiniais priekaištais ir nesibaigiančiomis pretenzijomis ji sunaikintų jo vyrišką pradą. Sutuoktinis atsidurtų „po padu“ ar net dar blogiau – taptų skuduru, į kurį galima nusivalyti purvinus batus.

Beždžionė bijo vienatvės, nors ir tvirtina, kad jai labai gerai ir vienai. Tačiau nepakeitus savo požiūrio į artimus žmones, labai didelė tikimybė, kad senatvėje leis dienas visiškai viena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.