Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Advento kalendorius „tik suaugusiesiems“ - iš alaus

Šokoladą palikite vaikams. Dvasinga advento tradicija skaičiuoti dienas iki Kalėdų galima pasidžiaugti ir jau išaugus iš šio amžiaus. Tik, kad dienų skaičiavimas būtų iš tiesų džiugus, reikia, kad kiekviename dieną žyminčiame langelyje būtų kas nors geresnio už saldumynus. Pavyzdžiui, alus. Vis kitokios rūšies alaus skardinė kiekvienam vakarui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2012, 11:33 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:45 PM

Tokį „alaus kalendorių“ yra išleidę, pavyzdžiui, Kanados aludariai – jis pavadintas „Craft Beer Advent Calendar“. Kalendoriuje – 24 langeliai, o kiekviename iš jų – 330 ml talpos vis kitos alaus rūšies buteliukas. Tokio alaus, kuris niekada į Kanadą nebuvo importuotas – iš Austrijos, Vokietijos, Italijos, Šveicarijos, Olandijos ir Danijos alaus daryklų.

Tačiau advento kalendorius yra vienas iš tų puikių dalykų, kuriuos geriau ne pirkti, o pasidaryti patiems – tai galioja ne tiktai vaikiškiems advento kalendoriams.

Tinklarašyje instructables.com išsamiai, žingsnis po žingsnio, aprašoma, kaip patiems lengvai ir nebrangiai pasidaryti advento alaus kalendorių.

Tam reikės pakavimui skirtų kartoninių vamzdžių (skirtų, pavyzdžiui, dideliems plakatams ar fototapetams – skersmuo turi būti toks, kad tilptų alaus skardinė), kartono (pavyzdžiui, didelės dėžės), baltų klijų, lipnios juostos, dovanų vyniojimo popieriaus (ar didelio mėgstamos tematikos plakato) ir, žinoma, 24 alaus skardinių.

Kartoninius vamzdžius supjaustyti cilindrais, atitinkančiais alaus skardinės ilgį, ir gabalus suklijuoti į 4 eiles po 6. Kai išdžius, aplink apsukti lipnia juosta ir, atpjovus reikiamo dydžio kartono gabalus, apklijuoti aplink, kad būtų kaip dėžė.

Sudėjus į cilindrus alaus skardines, viršų patepti klijais ir užklijuoti popieriumi, ant jo sužymėti dienas nuo 1 iki 24. Peiliuku centruose popieriuje padaryti kryžiuko formos įpjovas, kad būtų patogiau atplėšti.

Štai ir viskas. Kad adventas jau prasidėjo – ne bėda. Tikėtina, kad pirmųjų jo dienų skardinės bus suvartotos, kol gaminsite šį kalendorių.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.