Prezidentūros kieme – užstalės dainos ir prezidentė su klouno nosimi

„Sena vyža – tai ne lakierka, o sena merga – tai ne cukierka. Kada pagersim, kada paūšim? Kai paskutinį stribą užmušim!“ - nuo scenos iš visų plaučių plėšia folkloro kolektyvas „ByTikZyz“, palei sceną trypia ir stumdosi klounai raudonomis nosimis. Jeigu nežinotum, kad tai – kalėdinis Prezidentūros kiemas, galėtum pamanyti, kad pakliuvai balandžio 1-osios papokštavimų vakaronę kur nors Šunparkyje.

Prezidentūros kieme šurmuliavo Kalėdų mugė.<br>D. Umbrasas
Prezidentūros kieme šurmuliavo Kalėdų mugė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Dec 9, 2012, 7:39 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:25 PM

Jau trečius metus Prezidentūroje vykstančioje nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių labdaros projektų mugėje šiemet dalyvavo beveik 40 nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių iš visos Lietuvos. Įsikūrę stenduose palei kiemo pakraščius, jie prekiavo savo rankdarbiais, aiškino apie savo veiklą ir siūlė paragauti skanėstų.

Tiesa, kad patektų į šventę, žmonės turėjo palaukti. Prie Prezidentūros kiemo vartų nusidriekė žmonių eilė, nes kiekvieną mugės lankytoją specialioje palapinėje tikrino vadovybės apsaugos darbuotojai.

Įsigyti veltą, megztą ar iš karoliukų vertą suvenyrą – ne tik geras sprendimas, artėjant kalėdinei dovanų karštligei, bet ir tiesiog geras darbas. Visi surinkti pinigai skiriami nepasiturinčioms šeimoms, neįgaliesiems, vienišiems seneliams ir vaikams, nuo smurto nukentėjusioms moterims, gausioms šeimynoms, nelaimių ištiktiems žmonėms.

Kalėdinėje mugėje pasirodžiusi renginio šeimininkė ir iniciatorė prezidentė Dalia Grybauskaitė sąžiningai užsuko į kiekvieną stendą, kiekvieno jų aukų dėžutėje palikdama po 10 litų kupiūrą. Džiugiai nusiteikę nevyriausybininkai skubėjo paspausti šalies vadovei ranką, persimesti vienu kitu žodžiu, įteikti dovanų ir, žinoma, kartu nusifotografuoti.

Šypsenas dalinantys klounai prezidentę įtikino fotografuojantis kartu, kad neišsiskirtų iš visų, užsidėti ant nosies raudoną burbulą – kaip patys sakė, „nosies šildyklę“.

Išties, sekmadienis buvo nešiltas. Bet nuo šalčio gelbėjo pasiutpolkės, klounų šypsenos, garuojanti maltiečių sriuba ir šaulių studentų korporacijos dalinama arbata.

„Noriu padėkoti visiems šioje mugėje susirinkusiems nevyriausybininkams, kurie savo darbu kasmet, kasdien, ne tik prieš Kalėdas, padeda tiems, kuriems tos pagalvos reikia. Laukime Kalėdų pasidalindami. Laukime tos šventės ir gerumo dalindami viską, ką galime. Mėginkime dovanoti kiekvienas ir kiekvienam truputėlį šilumos, truputėlį gerumo ir labai daug svajonių, kurias galime jiems išpildyti“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė, stabtelėjusi prie Maltos ordino palapinės.

„Kokia jūsų kalėdinė svajonė?“ - lrytas.lt paklausė prezidentės. „Norėčiau, kad galėčiau kuo daugiau padaryti gero kitiems. Visada taip gyvenau, kad kažką skirčiau, padėčiau, atiduočiau ir pasidalinčiau. Jeigu gebėsiu suteikti džiaugsmo kitiems – tai bus man didžiausia dovana ir svajonė“, - atsakė D. Grybauskaitė.

Renginį vainikavo gyvo garso koncertas, kuriame savo pasirodymus surengs „Biplan", Jurgis ir Erika Didžiuliai, Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai", Sasha Song, Markas Palubenka, Monika Linkytė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.