Kaip atsisakyti naktipiečių?

Daug žmonių turi blogą įprotį: sočiai pavalgyti prieš einant miegoti. Kitaip kai kurie žmonės negali užmigti. Dėl naktipiečių kilogramai auga kaip ant mielių. Taigi, kaip įveikti alkio jausmą prieš einant miegoti? – rašo aif.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-11 22:06, atnaujinta 2018-03-12 03:26

Anot gydytojos-dietologės Natalijos Jemeljanovos, vėlyvo alkio priežastis greičiausiai yra ta, kad organizmas stengiasi iš vakaro apsirūpinti maistingomis medžiagomis, kurių negavo per dieną. Todėl pirmiausiai reikėtų sureguliuoti savo mitybos grafiką: pusryčiai, pietūs, vakarienė ir dar du užkandžiavimai per dieną. Tuomet, tikėtina, pavyks įveikti naktį užklumpantį alkį.

Pusryčiams valgykite košę, nes ji suteikia sotumo jausmą kelioms valandoms. Taip pat ji aprūpina ląsteliena, kuri puikiai virškinama, tuo pačiu išvalo organizmą nuo šlakų ir toksinų.

Per pietus galima suvalgyti sriubos ir mėsos patiekalų. Štai vakarienei rinkitės lengvai virškinamą maistą: šviežias daržoves, omletą ar varškę.

Dienos užkandžiams tinka riešutai arba vaisiai, tačiau ne arbata su sausainiais ar bandelėmis. Alkio pojūtį taip pat padeda nuslopinti mineralinis vanduo ar obuolys.

Jei nepavyko įveikti alkio, prieš eidami miegoti suvalgykite neriebaus jogurto, tačiau be saldžių vaisinių papildų. Taip pat galite išgerti stiklinę kefyro ar pasukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.