„Mano lieknėjimo istorija“: griežta dieta atstojo skrandžio mažinimo operaciją

Svorio problemos man prasidėjo sulaukus 16-os. Ką reiškia šešiolikmetei per metus priaugti 8 kilogramus gali suprasti tik… kita šešiolikmetė. Tuo pačiu metu diagnozuoti skydliaukės pakitimai, menstruacijų ciklo sutrikimai, žodžiu, medžiagų apykaitos problemos. Svoris vis augo, kaip juokaudavo linksmų plaučių bendradarbė, sijonai susitraukdavo, reikėjo vis naujų.

Maždaug per porą metų „ištirpo“ 30 kg. Kaip sakė mano gydytoja, sutaupiau 10 tūkst. nes tokie rezultatai būna ir po skrandžio mažinimo operacijos.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Maždaug per porą metų „ištirpo“ 30 kg. Kaip sakė mano gydytoja, sutaupiau 10 tūkst. nes tokie rezultatai būna ir po skrandžio mažinimo operacijos.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Janina

Apr 26, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:22 PM

Po sunkaus gimdymo, kitaip nei dauguma, numečiau daug svorio, bet per metus kilogramai sugrįžo su kaupu ir sėkmingai augo toliau.

Prieš 20 metų, po didelės asmeninės tragedijos nutariau išbandyti iškrovos dienas. Nebuvo labai sunku, beje, neseniai teko skaityti, kad medžiagų apykaitos sutrikimų turintys žmonės nesunkiai atlaiko trumpalaikius badavimus. Nevalgydavau nieko, tik atsigerdavau. Gal paveikė tie mano „nevalgiadieniai“, gal prisidėjo ir stresas, bet svorio numečiau, su malonumu išsitraukiau išaugtus drabužius, pasijutau lengvesnė.

Svoris stabilizavosi, sijonai „nebesusitraukdavo“, tad ir iškrovos dienos kažkaip nejučia pasimiršo. Kol prieš keletą metų visai atsitiktinai vieną pavakarę prisiminiau, jog tądien dar nieko nevalgiau ir tai paskatino prisiminti iškrovos dienas.

Kadangi kaip tik buvau netekusi darbo, nusprendžiau pasitvarkyti maitinimosi režimą. Pradėjau valgyti tuo pačiu metu, vienodais laiko tarpais. Jokių užkandžiavimų, nebent, jei labai jau norisi, suvalgyti obuolį, ar morką. Per dieną būtinai išgerdavau 2 litrus vandens. Penktadieniais - griežtai gerdavau tik vandenį. Pokyčius jutau ne tik aš, juos pastebėjo ir kiti.

O kaip malonu išgirsti, jog „tavęs beliko pusė“. Sėkmės įkvėpta iškrovai paskyriau ir pirmadienį: kartais valgau tik obuolius, kartais grikius, ar ryžius, kartais nevalgau visai.

Maždaug per porą metų „ištirpo“ 30 kg. Kaip sakė mano gydytoja, sutaupiau 10 tūkst. nes tokie rezultatai būna ir po skrandžio mažinimo operacijos.

Jau porą metų svoris nebekrenta, bet ir neauga. Reiktų imtis griežtesnių priemonių, bet taip nesinori. Na, be pastangų rezultatų nebus. 0 papildomų kilogramų dar vienas ir ne du.

Jums taip pat pavyko sulieknėti? Žinote efektyvią dietą? Pasidalinkite patirtimi su portalo lrytas.lt skaitytojais. Savo rašinius iki siųskite e. paštu: pramogos@lrytas.lt laiško temoje įrašę „Mano lieknėjimo istorija“. Kas savaitę vieną laimingąjį apdovanosime maisto papildu „Colonwell“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.