„Mano lieknėjimo istorija“: tiesi draugo replika apie per didelį svorį privertė susimąstyti

Darželis, mokykla, studijos ir tobula nepriekaištinga figūra. Visa tai mane džiugino. Džiaugsmo buvo ir po studijų. Kol neištekėjau ir nesusilaukiau vaikučių. Po dviejų vaikučių atėjimo į šį pasaulį pasiekiau savo svorio rekordą - svėriau 92 kilogramus, o mano ūgis – tik 1,65 m. Tai buvo 2010 metais. Tais pačiais metais mano sesuo nusprendė ištekėti. Tuo metu didžiausia mano problema buvo rūbai. Tačiau iki vestuvių likus trims mėnesiams susiėmiau, nustojau valgyti po 18 val., atsisakiau pyragėlių ir kitų saldumynų. Pavyko atsikratyti 10 kilogramų.

Laikantis dietos, svarbiausia sureguliuoti mitybą.<br>123rf
Laikantis dietos, svarbiausia sureguliuoti mitybą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Jovita

2013-04-27 22:48, atnaujinta 2018-03-07 15:14

Iki 2013 metų mano svoris svyravo apie 82-83 kilogramus. Viskas lyg ir buvo gerai, žinojau, kad antsvoris yra, bet nieko nesistengiau daryti, kad jo atsikratyčiau.

2013 metų vasario mėnesį sutikau seną draugą, kurio nebuvau mačiusi 10 metų. Jo ištarti žodžiai, kad aš stora, mane labai įskaudino. Supykti tikrai nesupykau, tie žodžiai man buvo tiesiog skaudūs.

Gal man to ir reikėjo, kad vėl susimąstyčiau, juk esu dar jauna, man - 31 metai. Susiėmiau. Aš labai dėkinga jam už tai, kad pasakė tiesą į akis. Tai nuo tos dienos atsisakiau bulvinių ir miltinių patiekalų, populiarių sumuštinių, saldumynų.

Kartais pasmaguriauju plytele juodojo šokolado, tačiau nuo 18 val. vakaro nieko nebevalgau. Pradėjau gerti po 2 litrus vandens per dieną. Po trijų savaičių užsirašiau į sporto klubą, pirmą mėnesį ten lankydavausi 6 kartus per savaitę, antrą mėnesį lankiausi 3-4 kartus per savaitę. be to, vieną kartą per savaitę darau iškrovos dieną. Jau eina trečias mėnuo, o aš sugebėjau atsikratyti apie 15 kilogramų. Dabar sveriu 68 kilogramus. Turiu tikslą dar šiek tiek numesti.

Man pavyko. Svarbiausia sureguliavau mitybą. Vien sporto, kad numestum svorio, nepakanka.

Labai smagu iš aplinkinių girdėti, kad atjaunėjau, išgražėjau, tiesiog esu visai kitokia, nei buvau. Ir suprantama, nes juk buvau tešlos masė. Taip pat tą pastebėjo ir mano mažieji, sako: „Mamyte, tu suplonėjai.“ O tai labai pamalonina širdį.

Tad patariu tiems, kas nori numesti svorio, visų pirma sureguliuoti savo mitybą. Tikrai yra skanaus maisto ir be kebabų, ir be cepelinų.

Jums taip pat pavyko sulieknėti? Žinote efektyvią dietą? Pasidalinkite patirtimi su portalo lrytas.lt skaitytojais. Savo rašinius iki siųskite e. paštu: pramogos@lrytas.lt laiško temoje įrašę „Mano lieknėjimo istorija“. Kas savaitę vieną laimingąjį apdovanosime maisto papildu „Colonwell“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.