Šiuolaikiniai tėvai nebemoka žaisti su savo atžalomis

Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir darbų gausa dažnai nepalieka laiko smagiems žaidimams su savo atžalomis, o kartais - ir noro. Net penktadalis tėvais tapusių vyrų prisipažįsta, kad tiesiog nežino, kaip žaisti su savo mažyliu. O štai trečdalis vyrų prisipažino, kad neturi laiko tupėti ant grindų vaidinant kvailelį ir linksminant savo vaiką.

Šiuolaikiniai tėvai nebemoka žaisti su savo atžalomis.<br>123rf nuotr.
Šiuolaikiniai tėvai nebemoka žaisti su savo atžalomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 PM

Vyresnius vaikus turinčios mamytės taip pat neatsilieka – kompiuterinius žaidimus su savo atžalomis šios žaisti atsisako todėl, kad jaučiasi netinkamos tokiai veiklai.

Tyrimą atlikusi žaislų gamybos kompanija „Playmobil“ išsiaiškino, kad net du trečdaliai tėvų su savo mažaisiais žaidžia vos retsykiais, nepaisant to, kad 97 proc. respondentų tikino, jog žaidimą išmokti galėtų, jei tik to norėtų.

Konstruktoriai ir vaidmenų žaidimai daugiau nei pusei tėvų atrodo kaip puiki mokymo priemonė, nuo jų neatsilieka ir stalo žaidimai – 4 iš 10 tėvelių teigė manantys, kad tokie žaidimai tinkami vaiko atminčiai ir mąstymui lavinti. O štai lėlės ir įvairios figūrėlės vaiko lavinimui pasitarnauja tik trečdalio tėvų nuomone.

„Playmobil“ rinkodaros direktorė Jamie Dickinson teigia: „Tėveliai neturėtų jaudintis dėl to, kaip žaisti su savo atžalomis. Vaikai yra labai kūrybingi ir, tikėtina, kad patys išmokys tėvus kai kurių dalykų, tereikia dažniau prisijungti prie savo žaidžiančio mažylio ir mėgautis laiku drauge.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?