Paauglį kontroliuoti sunku. O jo telefono sąskaitą?

Tėvai dažnai galvoja, kad vaikui davus telefoną, visiškai nesužiūrės išlaidų – jaunėlis mėnesiui skirtą sumą tikriausiai pranaršys internete jau per pirmąją savaitę.

Internetas jau tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Šiuolaikiniai vaikai taip atranda pasaulį ir mokosi.<br>123rf nuotr.
Internetas jau tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Šiuolaikiniai vaikai taip atranda pasaulį ir mokosi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 2:52 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:13 PM

Iš tikrųjų nereikia jaudintis, kad mėnesiui papildytą telefono sąskaitą vaikas sugebės išleisti per kelias akimirkas. Tereikia užsisakyti norimas paslaugas ar taupymo planus. Tuomet tiksliai žinosite, kiek minučių, trumpųjų žinučių ar megabaitų duomenų, ir už kokią kainą gausite.

„Pildyk“ prekės ženklo vadovė Dominyka Jonušienė, pati turinti kelias atžalas, pasakoja, kaip galima lengvai stebėti savo atžalos išlaidas ir prireikus jas kontroliuoti.

„Internetas jau tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Šiuolaikiniai vaikai taip atranda pasaulį ir mokosi. Aišku, papildomi apsaugos nustatymai ir turinio filtrai naršyklėje tikrai nepakenks nerimaujantiems tėvams. Tačiau akivaizdu, kad planuojant vyresnio vaiko telefono sąskaitą, reikia numatyti dalį lėšų interneto duomenims“, – sakė Dominyka Jonušienė.

Su „Pildyk“ savitarnos programėle tėvams patogu vaizdžiuose grafikuose stebėti vaiko prakalbamas minutes, išsiunčiamą trumpųjų žinučių skaičių bei išnaudojamų interneto duomenų srautą. Taip pat matyti sąskaitos likutį, o jeigu reikia, pakeisti taupymo planą į optimalesnį arba papildyti ištuštėjusią vaiko sąskaitą tiesiog mygtukų paspaudimu. Nebereikės jaudintis, kad išnaudojus pinigus jaunėlis niekaip negalės susisiekti su tėvais.

Tokios programėlės tampa labai gera priemone tėvams stebėti savo vaikų naudojimąsi telefonu. Tačiau geriausia tai daryti iki tam tikro amžiaus, nes vėliau paauglys gali jaustis kontroliuojamas ir spaudžiamas. Tuomet galima tiesiog skirti sutartą mėnesinę sumą telefonui.

Telefono sąskaita ir jos planavimas gali tapti puikia ekonomikos pamokėle vaikui, kuris planuosis, kaip paskirstyti savo lėšas, kad iš jų išspaustų viską, ko jam reikia – pakankamą interneto duomenų kiekį ar užtektinai pokalbių minučių.

Tėvams belieka pasitarti ir kartu su jaunėliu nuspręsti, kurį variantą jie visi pasirinks, tačiau aišku viena – savitarnos programėlė visuomet nuramins tuos tėvus, kurie bijo, kad jų atžalai gali tiesiog pasibaigti sąskaita tuomet, kai labiausiai reikės paskambinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.