Ar kokosų aliejų tinka naudoti kaip lubrikantą?

Socialinis tinklas „Reddit“ - puiki vieta užduoti rūpimus klausimus bet kokia tema. Suprantama, ir sekso. Ar žinote, koks klausimas sekso tema yra vienas iš populiariausių? Ogi klausimas, ar galima kokosų aliejų naudoti kaip lubrikantą.

Kokosų aliejus turi priešgrybelinį poveikį, todėl padeda išvengti nemalonių lyties organų grybelinių infekcijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kokosų aliejus turi priešgrybelinį poveikį, todėl padeda išvengti nemalonių lyties organų grybelinių infekcijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-14 14:29, atnaujinta 2018-02-09 15:53

„Sveiki, artėja mano medaus mėnuo. Mano draugė ir aš norime naudoti kokosų aliejų kaip lubrikantą ir masažo aliejų, nes mėgstame kokosus ir jų kvapą. Kokios rūšies kokosų aliejus labiausiai tiktų naudoti masažui ir kaip lubrikantas? Mačiau keletą rūšių maistui, bet nesu tikras, ar tai tas pats. Ačiū!“ - rašo interneto vartotojas.

Gydytoja, konsultantė sekso klausimais Jennifer Landa pateikia įtikinamą atsakymą.

Ar yra tokia sritis, kuriai negalėtų būti naudingas kokosų aliejus? Jis priduoda papildomo skonio (ir sveikatos!) jūsų kulinariniams šedevrams, yra didelė paspirtis kasdieninėse grožio procedūrose, bet taip pat gali pagerinti jūsų seksualinį gyvenimą.

Kitaip nei kiti lubrikantai, kokosų aliejus yra natūralus, neturi jokių konservantų ir papildomų ingredinetų, kurie gali alergiškiems žmonėms sukelti nepageidaujama sreakcijas.

Be to, kokosų aliejus išlieka ilgiau nei lubrikantai, pagaminti vandens pagrindu.

Kokosų aliejus turi priešgrybelinį poveikį, todėl padeda išvengti nemalonių lyties organų grybelinių infekcijų.

Taip pat tai puikus masažo aliejus prieš ar po sekso.

Šitam reikalui tinkamas tas kokosų aliejus, kurį galima nusipirkti tiek vaistinėse, tiek parduotuvėse. Tik ieškokite gryno kokosų aliejaus, kuris neturi papildomų ingredientų.

Tiesa, yra atvejų, kuomet šis tropinis lubrikantas netinka. Gali būti, kad jūs ar jūsų partneris jam alergiški, todėl prieš naudojant intymiose vietose reikėtų jį išbandyti ant ne tokių jautrių sričių, tokių, kaip rankos ar kojos.

Taip pat nereikėtų naudoti kokosų aliejaus su prezervatyvais iš latekso – šis aliejus gali padaryti prezervatyvus ne tokius saugius.

Be to, ankstesni tyrimai parodė, kad dauguma lubrikantų, ir net aliejų, gali sumažinti spermos judrumą ar pakeisti vaginos pH lygį. Dėl to nepatartina naudoti kokosų aliejaus kaip lubrikanto stengiantis pastoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.