Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Orgazmas arti, bet nepavyksta jo pasiekti - ką daryti?

„Man patinka mylėtis su savo vaikinu. Bet būdama su juo kaskart jaučiuosi, lyg būčiau prie pat orgazmo, bet niekaip negalėčiau peržengti tos linijos. Nepaisant to, man tai tikrai patinka, bet aš nesijaučiu gavusi pakankamai. Aš tikrai sugebu patirti orgazmą, vaikinas jį man suteikia pirštais ar oraliniu būdu. Kaip man perlipti per tą ribą mylintis įprastiniu būdu?“ - klausia moteris.

Galima šiek tiek pakoreguoti sekso pozas, kad susidarytų reikalinga stimuliacija.<br>123rf nuotr.
Galima šiek tiek pakoreguoti sekso pozas, kad susidarytų reikalinga stimuliacija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 7:22 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 8:32 AM

Psichiatrijos profesorius, seksologas iš Niujorko Gailas Saltzas pataria nesijaudinti – tai gana dažnai pasitaikanti situacija. Daugeliui moterų, kad patirtų orgazmą, reikalinga tiesioginė klitorio stimuliacija. Dauguma vaginalinio sekso pozų pačios savaime nesukuria pakankamai frikcinių judesių.

Tyrimai rodo, kad nors daugelis vyrų gali patirti orgazmą per pačią sueitį, daugeliui moterų, kad pasiektų orgazmą, reikalinga patirti daugiau seksualinių veiksmų. Kitaip tariant, jūs visiškai nesate nenormali, jeigu jums nepakanka vien varpos įvedimo.

Tačiau tai nereiškia, kad tokiu atveju neįmanoma pasiekti orgazmo vaginalinio sekso metu. Svarbiausias dalykas – pasitelkti kitus stimuliavimo būdus ir atlikti jums reikalingus frikcinius judesius prieš ar per sueitį.

Pasak G.Saltzo, vienas iš tokių būdų – vienam iš jūsų ar abiem stimuliuoti jūsų klitorį lytinio akto metu. Kitas būdas – papildomai stimuliacijai pasitelkti vibratorių.

Kita vertus, kai kurios pozos – pavyzdžiui, mergina viršuje, - gali būti labiau tinkamos jums patirti kulminaciją, nes, jeigu pavyksta susiderinti, tai leidžia jums spausti ar trinti savo klitorį į jo dubens kaulą.

Tačiau galima šiek tiek pakoreguoti ir kitas pozas, kad susidarytų reikalinga stimuliacija.

„Kita poza – kaip misionieriaus, bet jūs laikykite savo kojas arčiau vieną kitos, kad jis judėtų po kelis centimetrus į viršų, taip darydamas spaudimą jūsų klitoriui“, - aiškina G.Saltzas. Taip jūs abu judėsite, ir susidarys frikcijos, reikalingos dideliam orgazmui.

Dar viena galimybė, apie kurią verta pagalvoti – galbūt problema yra nepakankamai ilgai trunkantis aktas – paprastai moterims pasiekti orgazmą trunka ilgiau, nei vyrams. „Tokiu atveju pradėkite nuo klitorio stimuliavimo, iki pajusite, kad esate prie pat orgazmo, ir tada pradėkite sueitį“, - sako G.Saltzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.