Seksas perkopus per 40 metų: tingūs vyrai ir plėšrios moterys

Moteris norėjo tik sekso

Moterys, lyginant su vyrais, turi aiškų pranašumą: joms nereikia baimintis erekcijos sutrikimų.<br>123rf nuotr.
Moterys, lyginant su vyrais, turi aiškų pranašumą: joms nereikia baimintis erekcijos sutrikimų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2014, 11:54 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:58 AM

Kaip ir kiekvieną antradienį knygų pardavėjas Marius su bičiuliais užeigoje gurkšnojo alų. Bet pastaruoju metu 48-erių vyriškis vis dažniau prisimindavo savo prieš dvejus, trejus metus pasakytus žodžius: „Man nereikia viagros!“

Su tokiu užrašu sąmojingi draugai gimtadienio proga Mariui padovanojo ir sportinius marškinėlius.

Bet dabar jis įsivaizduoja, kaip sutriktų draugai, jei jis pasakytų: „Žinot ką, manau, kad esu impotentas“.

Moteris norėjo tik sekso

Kai Marius susipažino su Silvija, po skyrybų buvo praėję dveji metai. Jis gyveno vienas, nors ir turėjo keletą meilės romanų. Marius įsivaizdavo, kad pažintis su Silvija baigsis rimtais santykiais.

Bet šešeriais metais jaunesnė, po ilgos santuokos išsiskyrusi moteris iš pat pradžių sudėliojo visus taškus: tiesiai šviesiai išdrožė, kad jai svarbiausia - malonumas ir seksas.

Jau per pirmąjį susitikimą Silvija, pasikvietusi Marių į savo namus, tapo pirmojo seksualinio kontakto iniciatore: be žodžių švelniai stumtelėjo Marių sofos link.

Jis pasijuto tarsi erotinio trilerio „9 1/2 savaitės“ herojus. Galva plyšo nuo geismo, bet, nepaisant pastangų susijaudinti, penis nereagavo.

„Kitą kartą viskas bus gerai. Tiesiog atpratau nuo sekso“, - ramino Marius.

Nepajėgė susijaudinti

Jie susitiko dar porą kartų, bet ir tuomet nesimėgavo meilės žaidimais, ko taip troško Silvija. Kamuojamas dar didesnės baimės patirti nesėkmę, Marius nepajėgė susijaudinti.

Tad nieko nuostabaus, kad telefonu kviesdamas Silviją pavakarieniauti, iškart pridurdavo, kad po to turės grįžti namo, nes jam reikia išsimiegoti prieš sunkią darbo dieną.

„Esi panašus į moterį, kuri aimanuoja dėl migrenos“, - kartą mestelėjo Silvija.

Po šių žodžių Marius nebeskambino, ji - taip pat.

Silvija buvo nusivylusi. Marius buvo antras iš trijų jos pastaruoju metu turėtų meilužių, kurie artėjo prie 50-ojo gimtadienio. Visi jie negalėjo ar tiesiog nelabai jau norėjo seksualinių santykių.

Po išsiskyrimo Silvija pasijuto tarsi nimfomanė, o juk ji tik geidė sekso.

Nepaisant to, kad tvirta partnerystė Silvijai nėra būtina, bet ir šio varianto ji niekuomet neatmesdavusi. Ji įsitikinusi, kad vyrai visada trokšta tokios kaip ji moters: nepriklausomos, linkusios į nuotykius. Apmaudu, bet visi meilužiai jai atsuko nugarą.

Keičiasi tendencijos

Lytinio gyvenimo klausimų specialistai teigia, kad per 40 metų perkopusių partnerių lytinis ryšys dažnai būna puikus. Paplitusi nuomonė, kad vyrų seksualinis apetitas didesnis nei moterų.

Bet pastaruoju metu pastebima kita tendencija, kuriai atsirasti padėjo daugelis naujų partnerystės pokyčių: moterys labiau nei bet kada pasitiki savimi.

Jos ir lovoje nori būti lyderės, gerai pažįsta savo kūną, o daugelis jų užvertė paskutinį nuobodaus, įgrisusio vedybinio gyvenimo puslapį. Joms nereikia maitintojo, tik gero sekso, jos žino, koks turi būti tobulas meilužis. Pirmiausia - lovoje.

O vyrai paklūsta kitokiai tendencijai: tapo tingiais, lėtais. Testosterono lygis nukritęs ir, pradedant nuo 35-erių, kiekvienais metais sumažėja maždaug vienu procentu.

Vien tai dar nebūtų taip jau tragiška. Hormonas gerokai reguliuoja seksualinį geismą, bet keletu procentu sumažėjęs jo lygis kraujyje neturėtų išderinti potencijos.

Problema gilėja, kai prisideda kiti veiksniai: per mažas fizinis aktyvumas, per riebus maistas, per daug streso. Be to, nereikia pamiršti ir savimi pasitikinčių moterų, kurios trokšta pirmiausia jas tenkinančių seksualinių santykių.

Vyrai pageidauja tablečių

Maždaug 4,5 mln. Vokietijos vyrų - impotentai, dauguma jau perkopę per 40 metų. Beje, vis daugiau vokiečių jų partnerės siunčia į gydytojų kabinetus.

Į Hamburgo-Ependorfo universitetinės klinikos „Vyrų sveikatos institutą“ dauguma vyrų ateina tuomet, kai nusivylimas, įtempta emocinė būsena giliai prasiskverbia į galvos smegenis - taigi, per vėlai.

Klinikos vadovas, 42-erių Frankas Sommeris atrodo taip, lyg būtų išnėręs iš kokio nors kalnų ežero. Energingas, sveikata trykštantis vyras teigia, kad besikreipiančiųjų į jo institutą vokiečių skaičius toks įspūdingas, kad jam reikėtų penkis kartus daugiau darbuotojų.

Šio specialisto kabineto slenkstį peržengęs vyras nenori išsipasakoti, jis trokšta greitai veikiančios tabletės, kuri vėl grąžintų seksą į pirmykštes vėžes. Į visa kita nusispjaut, svarbiausia, kad padėtų. Šiuo atveju dauguma specialistų tuojau pat patenkina vyrų pageidavimą.

2008 m. Milane (Italija) vykusio Europos urologų kongreso metu buvo surengta apklausa.

Iš 1700 apklaustų specialistų tik 12 proc. atliko išsamų vyrų organizmo tyrimą. Du trečdaliai tuojau pat paskyrė potenciją didinančias priemones, kaip viagrą, cialį ar levitrą, - neatlikdami jokių medicininių paciento tyrimų.

Jie siekė vienintelio tikslo - kaip galima greičiau grąžinti vyrą į normalaus lytinio gyvenimo vėžes.

Reikia rimtesnių tyrimų

„Vyrų sveikatos instituto“ vadovas F.Sommeris susilpnėjusią penio funkciją laiko rimtu signalu, į kurią negalima reaguoti atmestinai.

Dažnai pacientas gali turėti ne tik erekcijos problemų, bet ir kraujagyslės būti pažeistos, arterijos sukalkėjusios, grėsti infarktas.

Neretas atvejis, kai vyras kenčia nuo diabeto, skydliaukės funkcija sutrikusi, prostata padidėjusi.

Kartais iš tikrųjų būtinos testosterono injekcijos, kurios dažnai tebūna laikina priemonė, grąžinanti vyrui lytinę potenciją. Daugiau sporto, sekso, pasitikėjimo savimi - ir testosterono lygis dažnai pakyla savaime.

Neretai pasitaiko, kad dubens dugnas, kurį dauguma vyrų mano turint tik moteris, būna toks suglebęs, kad kraujas iš penio tuojau pat išteka atgal ir erekcijos nebelieka.

Beje, dauguma vyriškos giminės pacientų nustebtų sužinoję, jog šiuo atveju terapija itin paprasta: sutraukiamuosius raumenis įtempti, laikyti šioje padėtyje, paskui atpalaiduoti. Tą reikia daryti kasdien, pavyzdžiui, sėdint priešais televizorių ir žiūrint informacines laidas.

F.Sommeris, apklausęs 10 tūkst. vyrų, padarė tokias išvadas: vyrai mažiau lytiškai santykiauja ir jų lytinis geismas kur kas mažesnis nei dar buvo prieš 30 metų.

41-50 metų stipriosios lyties atstovai, devintame dešimtmetyje per mėnesį 6-10 kartų mėgavęsi seksu, dabar vidutiniškai - tik 2-3 kartus. 51-60 metų - 1-2 kartus.

Bet vyrų apklausos rezultatai dėl masturbacijos profesoriaus F.Sommerio nebenustebino: stipriosios lyties troškimas patiems sau suteikti malonumą - taip pat sumažėjęs.

Šiuolaikinės moterys lovoje - senamadiškos

Jo nuomone, vyrų lytinę energiją pasiglemžia įtemptas dienos ritmas: trumposios žinutės, elektroniniai laiškai, konferencijos, mobilusis prie ausies, nuolatinis skubėjimas ir stresinės situacijos, pojūtis, lyg sėdėtų karuselėje. Nieko nuostabaus, kad po šito net ir ištvermingiausias vyras nebenori mylėtis.

Amerikos psichologijos profesoriai Cindy Meston ir Davidas Bussas išleido knygą „Why women have sex“ - studiją, kuriai parengti buvo apklausta daugiau nei 1000 moterų.

Pasirodo, kad daugumai moterų svarbiausia ne meilė ir romantika, kur kas svarbiau - seksas kaip priemonė nuo visų ligų.

Jis sumažina menstruacijų negalavimus, gina nuo laisvųjų radikalų, didina moters savivertę. Seksas duoda ir praktinės naudos: sudeginama tiek pat kalorijų kaip ir bėgant ristele parke.

Moterys, lyginant su vyrais, turi aiškų pranašumą, kurio iš jų niekas negali atimti: joms nereikia baimintis erekcijos sutrikimų, kurie dažnai yra svarbiausias geismo stabdis.

Šiuolaikinės moterys prasiskverbė į grynai vyriškomis laikytas gyvenimo sritis ir neretai tampa jų lyderėmis. Bet lytinis gyvenimas bus geras tik tuomet, jei čia jos bus senamadiškos: lovoje vyras yra lyderis. Jis - užkariautojas.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.